2019.05.20   szerző: hp   hozzászólások: 0

Ami az elmúlt három hétben nem sikerült sem a Pokémon: Pikachu, a detektívnek, sem a Csaló csajoknak, azt John Wick: 3. felvonás - Parabellum játszi könnyedséggel húzta be, megtörve ezzel a Végjáték több hetes egyeduralmát.

A John Wick 3 levadászta a Bosszúállók: VégjátékotA kép forrása: movieweb.com

Minden előzetes várakozást felülmúlva, parádésan kezdett az amerikai mozikban a John Wick: 3. felvonás, mely a trilógia eddigi legjobb premierhétvégéjét produkálta a maga 57 millió dolláros bevételével. Hogy kontextusba helyezzük, ez kis híján kétszer annyi, mint amit a John Wick 2 produkált 2017-ben. A film a nemzetközi piacokon sem vallott kudarcot, így egyetlen hétvége után az összbevételei már megközelítik a 150 millió dollárt. A harmadik felvonás nem csak a nézők, de a kritikusok körében is szép sikert aratott, erről árulkodik a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 89 százalékos értékelése is.

Fontos hétvégét zárt a második helyet megszerző Bosszúállók: Végjáték, mely átvette az Avatartól a legmagasabb amerikai bevétel rekordját, amihez 770 millió dollárra volt szüksége. Ez 10 millióval több, mint James Cameron mozijáé, és már csak 170 millió hiányzik ahhoz világszerte, hogy minden idők legjövedelmezőbb produkciója legyen. Bár az elején úgy tűnt, ez elkerülhetetlen, mostanra azonban már sokkal óvatosabbak a becslések, a Disney-nél pedig jó eséllyel nem hullajtanak könnyeket a 2,6 milliárd dolláros összbevétel láttán.

A dobogó harmadik fokát a Pokémon: Pikachu, a detektív szerezte meg 24 millióval, ezzel együtt pedig globálisan már átlépte a 200 millió dolláros bevételt. Ami ugyan a 150 milliós büdzsé mellett nem mondható egetverő sikernek, de a következő hetekben még bőven van ideje bizonyítani. A nézők és a kritikusok szerették, ha pedig feljebb tudja tornázni a számokat, akkor mérget vehetünk a folytatásra.

Ami a premierfilmeket illeti, a John Wick 3 mellett az Egy kutya négy útja és A Nap is csillag című romantikus dráma fért be a top10-be. Előbbi a negyedik, utóbbi csak a nyolcadik helyen kezdte meg mozis szereplését. A mezőny további részében nem történt számottevő változás, továbbra is jól teljesít az itthon remeklő Csaló csajok, a múlt héten itthon is bemutatott Undipofikkal viszont valószínűleg utoljára találkozhattunk a bevételi toplistán. A 45 milliós büdzséből készült animációs film csúnyán leszerepelt a mozikban, és mindössze 18 milliós bevételt produkált.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

71 Undipofik  (2019)

animáció | családi | fantasy

Moxi egy varázslatos helyen él, Undifalván, ahol tökéletlennek lenni a legjobb dolog. Barátaival folyton az eget fürkészik, hogy vajon mikor érkezik közéjük ismét egy hibás... több»

$1,600,000    
#9

67 Pompon klub  (2019)

dráma | sportfilm | vígjáték

Ha az élet örömeiről van szó, mit sem számít éveink száma. A pörgős New York-i élethez szokott Martha élete óriási fordulatot vesz, amikor beköltözik egy idősek otthonába.... több»

$2,090,000    
#8

NA A Nap is csillag  (2019)

dráma | romantikus

Egy tinédzser megismerkedik a szerelemmel, miközben családjára nagyon nehéz idők járnak.  több»

$2,600,000    
#7

76 Csekély esély  (2019)

romantikus | vígjáték

Charlotte tiniként ismerte meg a tőle fiatalabb Fredet, akinek azonnal megtetszett a szemrevaló gyerekcsősz. A teljesen eltérő habitusú kamaszok felnőttként külön utakon jártak.... több»

$3,400,000    
#6

NA The Intruder  (2019)

dráma | horror | misztikus

Egy fiatal pár gyönyörű házat és nagy földet vesz a Napa-völgyben, ám hamar rájönnek, hogy az előző tulajdonos nem igazán akar megválni a birtoktól.  több»

$4,025,000    
#5

57 Csaló csajok  (2019)

krimi | vígjáték

Anne Hathaway és Rebel Wilson főszereplésével érkező vígjátékban összefog és a kis- és egy nagypályás csaló, hogy bosszút álljanak a férfiakon, akik mindkettőjüket... több»

$6,080,788    
#4

családi | dráma | fantasy

Néhány kapcsolat olyannyira  elmélyül, hogy úgy érezzük, életeken át kitart a kötelék. Bailey, a szeretni való négylábú négy kutyaéletet tölthet szeretett gazdijával,... több»

$8,000,000    
#3

akció | családi | kaland

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

$24,815,000    
#2

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállók végén Thanos elpusztította univerzum felét, de Doctor Stange egy merész húzással megadta a lehetőségét annak, hogy az életben maradt Bosszúállók... több»

$29,411,000    
#1

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$57,025,000