2019.04.08   szerző: hp   hozzászólások: 0

A hétvége egyértelmű esélyese simán húzta be a bevételi toplista első helyét. Ismét képregényadaptáció az élen!

A Shazam! letarolta a mozikat!A kép forrása: Screen Rant

A Warner Bros. és a New Line szuperhősfilmje, a Shazam! vitte a prímet a hétvégén. A Zachary Levi nevével fémjelzett produkció 53,4 milliót kaszált, de nem csak a nézők, hanem a kritikusok körében is remek teljesítményt nyújtott, legalábbis erről árulkodik a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 91 százalékos értékelése. Ez a teljesítmény nagyjából megfelel a Marvel-féle A Hangya-énak, és ha utóbbi produkció mozis szereplését nézzük, a Shazam! hozzávetőlegesen 160 milliós hazai bevételt várhat. A film erősen futott a nemzetközi piacokon is, ami számokra lefordítva 102 milliós bevételt jelent.

A dobogó második fokát a Kedvencek temetője szerezte meg 25 millióval, ami a Stephen King-adaptációk sorában a második legerősebb teljesítmény a 2017-es Az után, ha pedig beleszámoljuk a 17 millió feletti nemzetközi bevételeket, a horror egyetlen hétvége alatt visszahozta a költségvetését. A Paramount tehát elégedett lehet, most már minden csak azon múlik, miként teljesít majd a film a következő hetekben. Bár az első kritikák igen pozitívak voltak, a film jelenleg már 'csak' 61 százalékon áll az RT-n, ugyanitt a nézői értékelés 46 százalékos, ami felvet némi kétséget afelől, hogy a Kedvencek temetője még heteken keresztül tudja-e szállítani az eredményeket.

Premierjének második hétvégéjére a dobogó harmadik fokára csúszott vissza Dumbó, mely most sem tudott igazán javítani. Papíron nem mutat rosszul az újabb 18,2 millió, de ez továbbra is messze van a Disney várakozásaitól, nem beszélve a 170 milliós gyártási költségről. A nemzetközi piac némileg azért kiegyensúlyozza a dolgokat (eddig összesen 137 millió), de ez sem több, mint kozmetikázás.  

Ami a premierfilmeket illeti, az említett két produkción kívül egyedül a The Best of Enemies című életrajzi dráma fér be a top10-be. A 4,5 milliós bevétel a hatodik helyre volt elegendő.

 Jordan Peele horrorsikere, az  Mi a negyedik helyen zárt, míg az ötödik alig néhány százezer dollárral lemaradva a Marvel Kapitány lett, melynek bevételei múlt héten átlépték az 1 milliárd dolláros álomhatárt.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

akció | animáció | családi

Hőseink kalandjai egy harmadik epizódban folytatódnak tovább. Hablaty a falu vezetőjévé vált, Fogatlan pedig a sárkányok vezére lett. Barátságuk úgy tűnik csakugyan... több»

$1,985,000    
#9

73 Csodapark  (2019)

animáció | családi | fantasy

June egy vidám és élénk fantáziájú kislány, aki egy nap egy rejtett, de varázslatos vidámparkra bukkan. A hely tele van fantasztikus játékokkal, beszélő állatokkal és... több»

$2,040,000    
#8

NA Unplanned  (2019)

dráma | életrajzi

Abby Johnson kiemelkedő alakja a Planned Parenthood-szervezetnek, azonban mikor felkérik, hogy hajtson végre abortuszt egy 13 hetes magzaton, hátat fordít addigi életének, és... több»

$3,200,000    
#7

dráma | romantikus

Szívszorító történet két kamaszról, akik ifjú koruk nagy részét kórházban töltik. A 17 éves Stella örökletes betegségben szenved. Ha közvetlen kapcsolatba kerül bárkivel,... több»

$3,700,000    
#6

dráma | életrajzi | történelmi

A történet Ann Atwater emberjogi aktivistára koncentrál, aki 1971-ben kiállt a Ku-Klux-Klan egyik "kiemelkedő" alakjával, C.P. Ellisszel szemben. több»

$4,500,000    
#5

75 Marvel Kapitány  (2019)

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»

$12,682,000    
#4

61 Mi  (2019)

horror | thriller

Egy család nyaralni indul a tengerparti házukba, hogy néhány napot pihenéssel és kikapcsolódással töltsenek barátaik körében. Az anyát régi, gyermekkori traumái kísértik az... több»

$13,813,000    
#3

78 Dumbó  (2019)

családi | fantasy | kaland

A Disney Tim Burton rendezésében tálalja az eredeti klasszikust, ami a meghatározó stílusú rendező kezei alatt új magasságokat kapott. A különbözőséget és az egyediséget... több»

$18,224,000    
#2

horror | misztikus | thriller

Dr. Louis Creed vidékre költözik a családjával, hogy nyugodt és csendes környezetben nőjenek fel a gyermekei. Amikor a család kedvencét tragédia éri, Louis segítséget kér a... több»

$25,000,000    
#1

74 Shazam!  (2019)

akció | fantasy | kaland

Billy Batson 14 éves. A gyerekotthonból került nevelőszüleihez, és az még csak hagyján, hogy a kamaszkor minden nyűgjével meg kell küzdenie, még az iskolában sem túl... több»

$53,450,000