Ezt a 14 sorozatot tényleg streamelned kéne 2023 áprilisában

Az április a fantasztikus megjelenések hónapja, a kisképernyős műfaj színtere látszólag minden második nap új sorozatokkal vagy nagy visszatérésekkel bővül.

Noha nehéz mindezt számon tartani, mégis van egy lista azokról, amelyeket szerintünk a legérdemesebb lehet felvenni a listádra. Van két visszatérő Apple TV+ sorozat, egy új sorozat Steven Yeun főszereplésével, két '80-as évekbeli thriller adaptáció, az HBO egyik kritikai kedvencének fináléja, és kisebb, a megszokottól eltérő, mégis figyelemre méltó választások.

Érdekes az is, hogy ismét látni, hány filmsztár érkezik a limitált sorozatokhoz, Elizabeth Olsentől Rachel Weiszig. 

Ez egy sűrű hónap a streaming számára, de legalábbis a megjelenő sorozatok nagy része jól kivitelezettnek tűnik, és mindegyik mögött érdekes kreatív csapatok állnak. 

#14

dráma | erotikus | thriller

SkyShowtime

Beth Gallagher, a hűséges feleség, szerető anya és sikeres kisvállalkozó története, akinek világa felborul, amikor férje, Dan botlásai azzal fenyegetnek, hogy tönkreteszik... több»

Az 1987-es azonos című film alapján, Michael Douglas, és Glenn Close főszereplésével készült, Alexandra Cunningham és Kevin J. Hynes minisorozat formájában adaptálta az erotikus krimit. Lizzy Caplan és Joshua Jackson játsszák a főszerepet, mint egy pár, akiket egy viszonyba bonyolódnak, ami akkor válik illékonyra, amikor a nő megtagadja szeretőjétől, hogy véget vessen a viszonynak. Silver Tree ("You", "Dead to Me") rendezi, a főszereplőket Amanda Peet, Alyssa Jirrels, Toby Huss, Reno Wilson és Brian Goodman egészíti ki.        A sorozat premierje április 30-án lesz a Skyhowtime-on.
#13

68 Citadel  (2023)

(4)

dráma

Amazon Prime Video

A Citadel globális kémügynökség elbukott, és ügynökeinek törölték az emlékeit. Most a Manticore nevű hatalmas szindikátus kerül hatalomra. Vajon a Citadel ügynökei fel... több»

Richard Madden a "The Bodyguard"-ban és a "Game of Thrones"-ban végzett munkája után legújabb drámasorozatának főszereplője. A Josh Appelbaum és Bryan Oh által készített krimi egy globális kémügynökség bukását követi nyomon, amelynek ügynökei emlékeit kitörölték, ami problémákat okoz, amikor vissza kell vágniuk egy növekvő bűnszövetkezet ellen, amely megpróbálja átvenni a hatalmat. A főszerepekben Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci és Lesley Manville látható. A sorozatot már megújították a második évaddal. Megjelenési dátum: 1: Az 1. évad premierje április 28-án lesz a Prime Videón.
#12

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy fiú kalandos története, amint egy izgalmas utazásra indul egy posztapokaliptikus világban. A fiú félig ember, félig szarvas, és útja során más hibridek is csatlakoznak hozzá. több»

A Team Downey által gyártott Netflix-sorozat, a "Sweet Tooth" visszatér a második évaddal. A Jeff Lemire azonos című képregénysorozatán alapuló sorozatban Nonso Anozie, Christian Convery, Adeel Akhtar, Stefania LaVie Owen és mások játszanak. Kritikusunk az első évadról azt írta: "...ez egy ellenpontja azoknak a komor, sötét világoknak, amelyeket általában az apokaliptikus fantasyben látunk, és tele van szeretettel, reménnyel, szépséggel és, nos, édes finomságokkal". Megjelenési dátum: "A világhírnév a következő: A világhírnév a következő: A második évad premierje április 27-én lesz a Netflixen.
#11

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Két templomba járó pár maradéktalanul élvezi kisvárosi életét Texasban addig a pillanatig, amíg valaki kezébe kerül a fejsze. több»

Elizabeth Olsen és Jesse Plemmons a főszereplők a "Szerelem és halál" című sorozatban, amely az elmúlt évben a második sorozat ugyanerről a témáról, a 2022-es "Candy" után, Jessica Biel főszereplésével. A David E. Kelley ("Big Little Lies", "Kilenc tökéletes idegen") által írt és Lesli Linka Glatter ("Mad Men", "The Morning Show") által rendezett krimi-dráma Olsen Candy Montgomeryjét követi, akit barátja brutális baltás meggyilkolásával vádolnak. A főszerepekben Patrick Fugit, Lily Rabe, Keir Gilchrist és Krysten Ritter látható.    A sorozat premierje április 27-én lesz az HBO Maxon.
#10

dráma | horror | thriller

Amazon Prime Video

A tetőtől talpig egyforma Mantle ikrek küldetése, hogy megváltoztassák a nők szüléseinek módját, kezdve Manhattanben. több»

Rachel Weisz az Amazon Prime Video főszereplője a "Dead Ringers" című filmben, amely David Cronenberg 1988-as filmjének remake-je. Weisz a Jeremy Irons által megformált szerepet játssza, mint nőgyógyász ikerpár, Elliot és Beverly Mantle, akik etikailag megkérdőjelezhető beavatkozásokat kezdenek végezni meddő nőkön. Michael Chernus, Poppy Liu és Britne Oldford a főszereplők.   Az 1. évad premierje április 21-én lesz a Prime Videón.
#9

55 A diplomata  (2023)

(2)

dráma | politikai | thriller

A hatrészes sorozat Laura Simmondst és barcelonai kollégáját és barátját, Alba Ortizt követi nyomon, akik a katalán városban bajba jutott brit állampolgárok védelmében... több»

Az FX "The Americans" című sorozatában nyújtott kiváló alakítása után Kerri Russell a Netflix hamarosan induló "The Diplomat" című sorozatában főszereplőként tér vissza a televízióba. A Deborah Cahn ("Homeland", "Fosse/Verdon") által készített sorozat Russell Katey Wylert, az Egyesült Királyság amerikai nagykövetét követi, akinek nemzetközi válságokat kell eloszlatnia és szövetségeket kötnie, miközben a házasságát is meg kell oldania. A főszerepekben Rufus Sewell, Ali Ahn, David Gyasi, Ato Essandoh és Rory Kinnear látható.   Az 1. évad premierje április 20-án lesz a Netflixen.
#8

69 Mrs. Davis  (2022)

(5)

dráma

HBO Max

Egy apáca harcba száll a Mrs. Davis nevű, mindenható mesterséges intelligencia ellen. több»

A "Lost" és a "The Leftovers" alkotójának, Damon Lindelofnak legújabb alkotása, a "Mrs. Davis" a "Glow" sztárjának, Betty Gilpinnek kínál sztárszerepet. A Tara Hernandez által készített sorozatban Gilpin egy apácát alakít, aki szembeszáll a mesterséges intelligencia hatalmával. Margo Martindale, Andy McQueen, Jake McDorman, Ben Chaplin és mások is szerepelnek a sorozatban. Megjelenési dátum: 2012: Az 1. évad premierje április 20-án lesz az HBO Maxon.
#7

83 Barry  (2018)

(5) (6)

dráma | krimi | vígjáték

HBO Max

Az HBO saját gyártású sorozatának középpontjában az olcsó bérgyilkosságokból élő ex-tengerészgyalogos áll. Ám Barry magányos és elégedetlen az életével. Amikor... több»

A legstresszesebb sorozat, amely technikailag is vígjáték, visszatér a negyedik és egyben utolsó évaddal. A pörgős finálé után a "Barry" érkezik az utolsó kiruccanására, miután a nézőket egy cliffhangerrel hagyta ott, miután Bill Hader Barryjét látszólag letartóztatták. A Hader és Alec Berg által alkotott alkotók narratív sarokba írták magukat, így még érdekesebb, hogyan fognak ebből kijönni. Henry Winkler, Stephen Root, Sarah Goldberg, Anthony Carrigan és Michael Irby is visszatér.  Megjelenési dátum: A filmet a következő időpontban adják ki: (1: A 4. évad premierje április 16-án lesz az HBO-n.
#6

dráma | vígjáték

Amazon Prime Video

A ötvenes évek Amerikájában egy átlagos háziasszony úgy dönt, hogy stand up komikus lesz. Miriam "Midge" Maisel egy eszes, szép és életteli zsidó lány, aki előtt egyenes pálya... több»

Amy Sherman-Palladino Emmy-díjas vígjátéksorozata, a "The Marvelous Mrs. Maisel" visszatér az ötödik és egyben utolsó évaddal. Rachel Brosnahan visszatér Midge szerepében, aki továbbra is próbálja meghatározni az útját a 60-as években. További visszatérő szereplők: Alex Bornstein, Marin Hinkle, Tony Shalhoub és Milo Ventimiglia.  Megjelenési dátum: A filmet a következő évadban láthatja a közönség: Az 5. évad premierje április 14-én lesz az Amazon Prime Videón.
#5

72 Az utolsó szavai  (2023)

(2)

thriller

Apple TV+

Egy nő váratlan kapcsolatot alakít ki 16 éves mostohalányával, miközben az igazságot keresi arról, miért tűnt el rejtélyes módon a férje. több»

Jennifer Garner vezeti az Apple TV+ új drámasorozatának, a "The Last Thing He Told Me"-nek a szereplőgárdáját. A "Where the Crawdads Sing" rendezője, Olivia Newman által irányított és Laura Dave azonos című regénye alapján készült sorozat Garner Hannahját követi, akinek 16 éves mostohalányával kell kapcsolatot teremtenie, hogy kiderítse az igazságot férje eltűnése mögött. Angourie Rice, Nikolaj Coster-Waldau és Aisha Tyler is szerepel a sorozatban.  Megjelenési dátum: 2019: Az 1. évad premierje április 14-én lesz az Apple TV+-on.
#4

dráma | vígjáték

Disney+

Samantha Fink egy nyilvános idegösszeroppanást követően arra kényszerül, hogy hazaköltözzön túlzottan törődő anyjához, hogy kijózanodjon és elkerülje a börtönbüntetést. több»

A Freeform vígjátéksorozata, a "Single Drunk Female" (Egyedülálló részeg nő) leginkább szájbarágóként működik, és már az első évadban kellemes meglepetés volt, és azóta csak jobb lett. A Simone Finch által létrehozott második évadban továbbra is Sam (Sofia Black-D'Elia) józansági útját követhetjük, ahogy ő és a kapcsolatai változnak. Ally Sheedy játssza Carol, Sam édesanyja szerepét, a mellékszereplők között pedig Lily Mae Harrington, Garrick Bernard, Rebecca Henderson, Ian Gomez és Sasha Compère szerepel.      A második évad premierje április 12-én lesz a Disney+-on.
#3

dráma

Disney+

Egy nőt követhetünk nyomon, aki vonakodva tanácsadóvá válik. Névtelenül tisztelt rovatvezető lesz, még akkor is, amikor a saját élete darabokra hullik. több»

Kathryn Hahn a főszereplője a Cheryl Strayed azonos című regényének adaptációjában, a "Tiny Beautiful Things"-ben. Hahn egy olyan nőt alakít a sorozatban, aki egy névtelen tanácsadói rovatvezető fizetés nélküli állását vállalja el, ami lehetővé teszi számára, hogy saját élettapasztalataira reflektáljon, miközben másoknak segít. Desiree Akhavan ("Appropriate Behavior") és Rachel Goldenberg ("Unpregnant") rendezik, a főszerepekben pedig Sarah Pidgeon, Quentin Plair, Tanzyn Crawford, Owen Painter, Merritt Wever, Elizabeth Hinkler és Michaela Watkins látható.    Az első évad premierje április 7-én lesz a Disney+-on.
#2

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

Steven Yeun és Ali Wong összeállnak a "Beef" című vígjátékban, amely két egymással harcoló egyénről szól egy majdnem koccanást követően, amely felszította a közúti harag lángjait. A Lee Sung Jin által készített sorozatról kritikusunk azt írta: "Akárcsak maguk a karakterek; ez egy olyan sorozat, amely egy dühös külső burokba van csomagolva, amelyről kiderül, hogy belülről együttérző, amely vagy kitörhet, vagy megsemmisülhet". Megjelenési dátum: A sorozatot a következő dátummal adták ki: (1: A sorozat premierje április 6-án lesz a Netflixen.  
#1

NA Schmigadoon!  (2021)

(2)

musical | vígjáték

Apple TV+

Egy pár fogja a hátizsákját, és elindulnak, hogy felfedezzék a világot. Útközben találnak egy varázslatos városkát, ahol mindenki úgy viselkedik, mintha egy 40-es évekbeli... több»

Az Apple zenés vígjátéka visszatér a "Schmigadoon!" második évadával. A Cinco Paul és Ken Daurio által készített sorozatban Keegan-Michael Key, Cecily Strong, Dove Cameron, Jaime Camil és Kristin Chenoweth tér vissza, a szereplőgárdához pedig Tituss Burgess és Patrick Page csatlakozik. Kritikusunk a második évadról azt írta, hogy "...ez az évad is viccesebb, mint az első, az első néhány epizódban a rendező Alice Mathias játékos rendezésének köszönhetően, aki az "Azt hiszem, menned kéne" és a "Portlandia" című sorozatokon végzett munkája után tudja, hogyan kell ezt a szürreális, furcsa humort eltalálni. Megjelenés dátuma: A 2. évad premierje április 5-én lesz az Apple TV+-on.