Hivatalos, Paul Walker karaktere visszatér a Halálos iramban 10-ben

Tíz évvel a Halálos iramban sztárja, Paul Walker halála után az általa alakított exzsaru, Brian O'Conner még mindig része az akció-sagának - és a 10. részben is feltűnik majd, ahogy azt a rendező most elárulta.

2013. november 30-án van Paul Walker halálának tizedik évfordulója. A filmsorozat azonban, amellyel a színész egykor a nagy áttörést ünnepelte, tovább él - és vele együtt az általa alakított Brian O'Conner karakter is. Ez a sorozat közelgő tizedik filmjében sem fog változni (a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című spin-offot nem számítva).

Louis Leterrier rendező most megerősítette, hogy a Paul Walker által alakított Brian O'Conner visszatér a Halálos iramban 10ben, azaz a Fast X-ben. A blockbusterekben jártas, olyan filmekből ismert francia, mint A szállító  - aki csak a forgatás megkezdése után (!) vette át a stafétabotot, és így Justin Lin nyomdokaiba lép, most a Total Filmnek adott interjújában elárulta az első részleteket a karakter visszatéréséről.

CG-REKONSTRUKCIÓ VAGY RÉGI FELVÉTELEK AZ IGAZI PAUL WALKERREL?

Tudjuk, hogy Brian O'Conner nem halt meg, csupán visszavonult, hogy nyugodt, békés életet éljen. Hiszen családapaként bizonyos felelősséggel tartozik - és egyáltalán nem illik bele, hogy továbbra is a világ körül furikázzon, hogy nap mint nap kockára tegye az életét. De miután a korábbi filmekben már szóba került, most a tizedik részben tér vissza igazán. Mondhatni, hús-vér valójában.

"Szerintem úgy kell visszatérnie a franchise-ba, ahogyan elhagyta azt" - folytatja a filmes így - utalva az egész sorozat talán legérzelmesebb jelenetére, amelyben Brian O'Conner és Dominic Toretto - valamint szimbolikusan Paul Walker és Vin Diesel - útjai elválnak.

Emlékszünk? Akkoriban CGI-animáció és dublőr (Paul Walker testvére) keverékét használták, hogy minél élethűbben ábrázolják az elhunyt főszereplőt. Ez most újra lehetséges lenne. Mindenesetre a technikai eszközök ma már sokkal fejlettebbek, mint a Halálos iramban 7 (2015) idején, és Leterrier azt is elárulta, hogy a "Walker család még mindig a franchise része. Hogy mennyire, azt majd a filmben láthatod."

Az rendező nem akart sokkal részletesebben beszélni erről, de egy dolgot elárult. Leterrier megerősíti: "Briant a múltban fogjátok látni, nem a jelenben". Tehát nem fogunk látni egy "mesterségesen öregített" Paul Walkert. Ehelyett mostantól lehetőség lenne új jeleneteket forgatni a jól bevált CGI-kettős módszerrel - vagy esetleg flashbackként felhasználni a Paul Walkerrel egyszer már leforgatott jeleneteket. Mindenesetre nem csak a filmekből ismert felvételek sokasága jöhetne szóba, hanem talán korábban nem használt képek is. És különösen az 5. részből...

Halálos iramban 10: VISSZA A GYÖKEREKHEZ

A Fast X nemrég megjelent trailere már sejteti, hogy a múlt meghatározó szerepet fog játszani a saga tizedik részében. Vin Diesel és számos más franchise-veterán, mint Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Sung Kang és Jason Statham, valamint Helen Mirren, Charlize Theron, Nathalie Emmanuel és John Cena mellett más szupersztárok is először lépnek a sorozat színpadára - de legalábbis részben még mindig hídként szolgálnak a korábbi eseményekhez.

Természetesen a Marvel Kapitányt alakító Brie Larsont és a Reacher forgatásának sztárját, Alan Ritchsont is várjuk, de legkésőbb a trailer után különösen izgatottak vagyunk Jason Momoa debütálása miatt. Végül is a Joaquim de Almeida által alakított drogbáró Reyes fiaként láthatjuk majd - és új perspektívát kapunk a Halálos iramban: Ötödik sebességben történtekre, amelyben Dom és Brian ellopják az alvilági főnök széfjét.

Hogy a múlt hogyan kapcsolódik a jelenhez, és hogy Paul Walker Brian O'Connerét milyen módon hozzák vissza még egyszer, azt legkésőbb alig három hónap múlva megtudjuk.