Itt a búcsú ideje, ez a 13 sorozat biztosan véget ér 2024-ben

Miközben 2024-ben is rengeteg új sorozat érkezik és számos régi kedvenc tér vissza, néhány nagy kedvencünktől búcsút kell vennünk.

A Netflix és az HBO áll az élen a legtöbb sorozat törlésével 2024-ben. Előbbi - a mi listánkban -  három, utóbbi hat megszüntetett műsorral. A Disney+ három sorozatot is töröl, ezek közül kettő ráadásul Star Wars történet.

Íme tehát néhány figyelemre méltó műsor, amely 2024-ben végleg leköszön. 

#13

76 Vikingek: Valhalla  (2022)

(5) (2)

akció | dráma | háborús | kaland | romantikus | történelmi

Netflix

A Vikingek című, nagy sikerű sorozat folytatása, ami 100 évvel később játszódik. Nyomon követhetjük Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada és Hódító Vilmos, Normandia... több»

A nagysikerű Vikings folytatása több mint egy évszázaddal az eredeti sorozat után játszódik és 2022 óta élvezhetjük. Angliában a viking harcosok leszármazottai összecsapnak a bennszülöttekkel, és viszályuk véres erőszakba torkollik. A Vikingek: Valhalla 3. évadának Leif Erikson és családja epikus sagáját kell lezárnia. A sorozat egész időtartama alatt a nagyszabású fináléra készült, ahol Európa-szerte csaták zajlanak, és a vikingek között egyre nagyobbak a törések, egyre erősebb a széthúzás.
#12

86 Az Esernyő Akadémia  (2019)

(12) (38)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Egy csapat szuperhős ismét találkozni kényszerül, amikor őket örökbefogadó és kiképző nevelőapjuk váratlanul elhuny.  több»

A The Umbrella Academy/Esernyő Akadémia a My Chemical Romance énekesének, Gerard Waynek a képregénysorozatán alapul és 2019-ben indult hódít útjára. Egy bűnüldöző szuperhősökből álló csapatról szól, akik nevelőapjuk szigorú felügyelete alatt nőttek fel, de a merészen fantáziadús sci-fi messze túlmutat ezen az eredeti feltevésen. A szuperhős-fáradtság idején az Umbrella Academy teljesen egyedi megközelítést képvisel. A 4. évadnak még sok rejtélyt kell megoldania.
#11

69 Briliáns barátnőm  (2018)

(4) (3)

családi | dráma | romantikus

HBO Max

Amikor az idősödő Elena Greco legfontosabb barátnőjének nyoma vész, a könyvekkel teli házának magányában élő asszony elhatározza, hogy megírja barátságuk történetét.... több»

2018 óta fut az HBO-n a Briliáns barátom című, gyönyörűen kidolgozott coming-of-age dráma, amely a titokzatos olasz írónő, Elena Ferrante "Nápolyi kvartettje" alapján készült. A negyedik könyv, Az elveszett gyermek története szolgáltatja majd az alapot a sorozat utolsó évadához. Minden regény és a sorozat minden évada két gyerekkori legjobb barátot követ az élet különböző szakaszaiban. A történet ambiciózus terjedelme lehetővé teszi, hogy az emberi tapasztalatok teljes skáláját megragadja.
#10

88 Outlander - Az idegen  (2014)

(21) (10)

dráma | fantasy | romantikus

Netflix

Claire Randall (Caitriona Balfe) a hadsereg egyik ápolója, aki rejtélyes körülmények között 1945-ből hirtelen 1743-ban találja magát. Itt arra kényszerítik, hogy menjen hozzá... több»

Az Outlander című történelmi dráma a nyolcadik évad után véget ér (2014-ben kezdték sugározni). Ez azt jelenti, hogy a sorozat fináléja 2025-re tolódhat ki. Az Outlander Diana Gabaldon népszerű regényein alapul, és minden évad a sorozat egy-egy újabb könyvét adaptálja. A sorozat egy angol katonai ápolónőt követ, aki két évszázaddal visszautazik az időben, és beleszeret egy felföldi skót harcosba. Bár a sorozatot elbúcsúztatják, egy Outlander előzménysorozat már készül.
#9

akció | animáció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A történet egy különleges klónokból álló elit alakulatot követ a galaxison keresztül, ahogy különféle harcokba és kalandokba keverednek. Tagjai a 99-es klón alakulat, Rex és... több»

A Star Wars: The Bad Batch (2021 óta fut) nem rendelkezik olyan nagy vonzerővel, mint az Andor, de az elkötelezett Star Wars-rajongók körében népszerű sorozattá vált. A Star Wars: A klónok háborúja című animációs sorozat spinoffjaként a sorozat célja, hogy még jobban elmélyedjen a galaxis történetében. A szóban forgó "Bad Batch" egy elit klónkatonákból álló osztag, akik megpróbálnak elmenekülni a Galaktikus Birodalom elől, és útjuk során egyik veszélyes küldetésből a másikba keverednek.
#8

86 Andor  (2022)

(15) (2)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»

A 2022-ben indult Andor a Rogue One: Egy Star Wars-sztori előzménysorozata, így sosem futhatott volna sok évadon keresztül. Mégis kár, hogy egy ilyen nagyszerű sorozat ilyen rövidéletű. Az Andort fantasztikus szereplőgárda dobja fel, és még azok a karakterek is részletesen és alaposan megrajzoltak, akik nem sok epizódban szerepelnek. A hírek szerint az Andor 2. évada 2025-ig csúszhat a WGA és a SAG-AFTRA 2023-as sztrájkjának folyamatos utóhatásai miatt. Bármi is történjen, az Andor 2. évada úgy fejezi be a sorozatot, hogy az idővonalat a Rogue One eseményeihez kapcsolja.
#7

fantasy | horror | szatíra | vígjáték

HBO Max | Disney+

Taika Waititi 2014-es horror vígjátéka, A hétköznapi vámpírok azonnal a kult klasszikusok sorába lépett elő, megnyitva Hollywood kapuit a rendhagyó humorú direktor előtt. Az... több»

A 2019 óta futó mockumentary sorozatnak rengeteg remek epizódja van, de a sorozat fő története mindig is Guillermo álmáról szólt, hogy vámpírrá váljon. Az 5. évadban elfogyott a türelme, és felbérelte egyik barátját, hogy Nandor háta mögött harapja meg. Az árulást felfedező Nandor reakciója valószínűleg kulcsfontosságú lesz a 6. évadban, de Nadja, László és Colin Robinson is fontos szerepet kapnak, mielőtt végleg elbúcsúznak.
#6

83 Te  (2018)

(26) (9)

dráma | krimi | romantikus | thriller

Netflix

A sorozat főszereplője egy rendkívül intelligens könyvesboltvezető. A srácnak nagyon megtetszik az egyik vásárló, így minden eszközt bevet, hogy megszerezze és magába... több»

A You/TE a 2. évad óta egyre inkább eltér a Caroline Kepnes által írt könyvektől. A 2018 óta futó sztori Joe-t követi, egy pszichopata stalkert, akinek mégis sikerül belopnia magát a nők életébe. Bűntettei folyamatosan eszkalálódtak, és az 5. évad az eddigi legborzasztóbb évad lehet - bár már a negyedik is nagyon magasra tette a lécet. A sorozat végéhez közeledve bármi megtörténhet Joe-val. Penn Badgley dermesztő alakítása a megszállott bűnözőről, és szenvtelen hangja biztosan sokáig elkísér minket.
#5

81 A szolgálólány meséje  (2017)

(34) (11)

dráma | sci-fi | thriller

HBO Max

A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius... több»

A 6. évad premierje: HBO, valamikor 2024-ben / A sorozat 2024-ben tér vissza a hatodik és egyben utolsó évaddal. A Margaret Atwood azonos című regénye alapján készült disztópikus sorozat a 2017-es premierje óta 15 Emmy-díjat gyűjtött be."Igazi megtiszteltetés volt Margaret Atwood úttörő regényének és hátborzongatóan releváns világának történetét elmesélni, és nagyon örülünk, hogy elhozhatjuk a nézőknek a hatodik és utolsó évadot" - mondta Bruce Miller alkotó a Deadline szerint egy nyilatkozatban - "Hálásak vagyunk a Hulunak és az MGM-nek, amiért lehetővé tették számunkra, hogy elmesélhessük ezt a történetet, amely sajnos végig aktuális maradt és csodálattal adózunk hihetetlen rajongóinknak a rendületlen támogatásukért, akik nélkül sosem jutottunk volna el idáig".
#4

63 Félig üres  (2000)

(9) (11)

vígjáték

HBO Max

A Félig üres című vígjátéksorozat központi figurája Larry David, akinek mindene megvan, amire ember csak vágyhat: szép otthon, türelmes feleség, szakmai siker, hűséges... több»

A 12. évad premierje: HBO és HBO Max, valamikor 2024 során. Larry David HBO-s szitkomja hivatalosan is véget ér a 12. évaddal. A sorozat egy 10 epizódos évaddal zárul, amelynek premierje február 4-én lesz. A Curb 24 év alatt 12 évadot adott ki, és 2011-től 2017-ig jelentős szünetet tartott. "Ahogy a 'Curb' véget ér, most lehetőségem lesz végre levetni ezt a 'Larry David' személyiséget, és azzá válni, akinek Isten szánt - az a figyelmes, kedves, gondoskodó emberi lény, aki voltam, amíg ki nem siklottam ennek a rosszindulatú karakternek az alakításával" - mondta David egy nyilatkozatban a Variety szerint - "Így hát 'Larry David', búcsúzom tőled. Az embergyűlöleted nem fog hiányozni. Akik pedig szeretnének kapcsolatba lépni velem, azok az Orvosok Határok Nélkül címen érhetnek el".
#3

84 Az ifjú Sheldon  (2017)

(8) (3)

vígjáték

HBO Max | Netflix | TV-ben (Comedy Central, csütörtök 01:33)

Az Agymenők (The Big Bang Theory) című sorozat előzményszériája a 9 éves Sheldon Cooper és családja megpróbáltatásait követi nyomon. Nem könnyű a matekzseni gyerkőc élete... több»

A 7., egyben utolsó évad premierje: 2024. február 15-én érkezik az HBO-ra. A The Big Bang Theory előzménysorozatát a CBS a következő, rövidített évad után törölte. Az egyórás sorozatfinálé május 16-án, csütörtökön érkezik majd. "Az egyik legnagyobb vígjáték előzményeként Az ifjú Sheldon bebizonyította, hogy a villám kétszer is becsaphat" - mondta Amy Reisenbach, a CBS Entertainment elnöke egy nyilatkozatban, utalva ezzel mindkét sorozat nagy sikerére.
#2

81 Yellowstone  (2018)

(7) (13)

dráma | western

SkyShowtime | Netflix

Egy montanai farmer családnak meg kell küzdeniük a földjükre betolakodókkal.  több»

Az 5. évad 2. részének premierje: novemberre várható a SkyShowtime-on. A Paramount Network 2023 májusában jelentette be, hogy a Sheridan (Tulsa King, Kingstown polgármestere) által készített Yellowstone az 5. évad után véget ér. A Yellowstone utolsó évadát két részre osztották; az első nyolc epizódot 2022 novembere és 2023 januárja között sugározták, míg a második rész most 2024 novemberében kerül adásba. Ami a sorozat főszereplőjét, Kevin Costnert illeti, egyelőre nem tudni, hogy részt vesz-e a neo-western dráma utolsó epizódjaiban. A Paramount májusban azt is elárulta, hogy a Yellowstone-t egy folytatásos sorozat váltja fel Matthew McConaughey főszereplésével.
#1

akció | dráma | romantikus | thriller

Disney+

A Grace klinika című sorozat világában játszódik, és a washingtoni Seattle-ben található 19-es tűzoltóállomás férfi, illetve női alkalmazottainak életét követi nyomon. több»

A 7. évad premierje: 2024. március 14-én, a Disney+-on lesz. A Grace klinika tűzoltós spinoffja a 7. évad után, 2024-ben ér véget. A dráma most már csak 10 epizóddal zárul. "Hálásak vagyunk egy felejthetetlen sorozatért. Szívből jövő tisztelgés a kivételes színészeknek, akiknek zsenialitása életre keltette a karaktereket, és a nézőknek, akik továbbra is lehetővé tették mindezt!" - írta Shonda Rhimes executive producer az Instagramon - "Köszönjük a varázslatot, a pillanatokat és az emlékeket. #station19."