Liam Neeson továbbra is dominál idehaza, Amerikában kasszát robbantott Clint EastwoodA kép forrása: Photo © Warner Bros

Liam Neeson továbbra is az élen, a 9 Oscarra esélyes Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) a harmadik helyen nyitott idehaza. Észak-Amerikában Clint Eastwood az Amerikai mesterlövész című filmjével rekordokat döntve  végzett az élen.

Megtartotta első helyét a hétvégi magyarországi toplistán az Elrabolva 3, melyre bemutatásának második hétvégéjén közel 61 ezer néző váltott jegyet. A film csak hazánkban 255 millió forintot kaszált. A második helyen sem történt változás. A tengerentúlon óriási sikert arató Hős6os jócskán lemaradva követi Neeson filmjét. Az animációra 20 ezren voltak kíváncsiak. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét a magyar stand-up mozi, a Dumapárbaj foglalhatta el, mely a maga 17 ezer nézőjével a Golden Globe-díjas és 9 Oscarra jelölt Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)-t utasította maga mögé. Alejandro González Iñárritu alkotására a premierhétvégén 20 millió forintos bevételre tett szert. A premier filmek közül nem fért fel a toplistára a Nick Cave nevével fémjelzett 20.000 nap a Földön és a Shirley: A valóság látomásai sem, míg a Téli álom, a One Direction: A színfalak mögött, A bolygó neve: Halál (rendezői változat) és a Dumapárbaj című filmekről egyelőre nem állnak rendelkezésre adatok.

Észak Amerikában némileg izgalmasabban alakult a bevételi lista. Clint Eastwood korhatáros háborús filmje, az Amerikai mesterlövész minden várakozást felülmúlva végzett az élen 90 millió dolláros bevételével, mellyel nem csak a műfajának és korhatár-besorolásának januári rekordját döntötte meg, de Eastwood karrierjének legjobban nyitó mozija lett. Míg a második helyen a Kevin Hart és Josh Gad főszereplésével bemutatott komédia, a Bérhaverok ($21 millió), a harmadikon a tengerentúlon csak most debütáló Paddington végzett ($19,2 millió). Michael Mann Chris Hemsworth főszereplésével filmje, a Blackhat csak a tizedik helyen nyitott a maga 4 millió dolláros bevételével.