Kevin Hart mára az egyik legtermékenyebb komikus színésszé nőtte ki magát. A 2003-as Horrorra akadva 3.-ban még mellékszerepben kezdte. Munkásságát a szélesebb közönség akkor ismerte meg, amikor karrierje a stand-up comedy körforgásban meredeken emelkedni kezdett.

Hamarosan a világ egyik legjobban kereső stand-up komikusává és közismert nevévé vált. Ez vezetett különböző filmekben való főszereplésekhez és a Hartbeat Productions nevű médiavállalatának fejlődéséhez. Hart ma már olyan akciódús vígjátékok főszerepeiről ismert, mint a Pofázunk és végünk sorozat Ice Cube-bal és a 2017-es Jumanji: Vár a dzsungel című film Dwayne Johnson és Jack Black oldalán.

Az Apaság című filmben a felesége elvesztését gyászoló, egyedülálló apát alakító szerepe tónusváltást jelentett a szokásos munkáihoz képest, mivel komolyabb karaktert vállalt. A 2022-ben Woody Harrelson oldalán bemutatott A torontói ember című filmmel Hart úgy tűnik, hogy ismét az akció-vígjátékok mezejére lépett. Nem meglepő, hogy a színész egy újabb vígjáték kalanddal tér vissza az Énidő című buddy comedy-vel, ahol Mark Wahlberg, Regina Hall és Jimmy O. Yang lesznek a partnerei.

Hart ezúttal egy otthonülő apukát alakít, aki elvesztette egykori fényét. A felnőttként viselt kötelezettségei nyomasztják, és úgy tűnik, mint akinek égető szüksége van egy kis pasis estére. Hart szerencséjére itt jön képbe egykori legjobb barátja, a hardcore partiarc akit Mark Wahlberg alakít. Wahlberg és Hart karakterei együtt indulnak el a kicsapongás féktelen túrájára, miközben Hartnak eszébe jut, hogyan kell elengedni és jól érezni magát.

Kiket láthatunk a főbb szerepekben az Énidőben?

Kevin Hart a film főszereplője Sonny szerepében. Sonny egy otthonülő apuka, akinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Hart a vígjátéki műfaj veteránja, rengeteg szereppel a háta mögött. Szinkronszínészi munkásságáról is ismert, többek között A kis kedvencek titkos élete franchise-ban és legutóbb a DC Szuperállatok ligája című filmben. A színészkedésen kívül Hart stand-up comedy munkájáról ismert. A Kevin Hart: I'm a Grown Little Man című különkiadása után folyamatosan jelentek meg komédia különkiadásai, legutóbb a 2020-as Kevin Hart: Le se sz*rom.

Nem Hart az egyetlen nagy név, hiszen hozzá csatlakozik Mark Wahlberg is, aki Hart egykori legjobb barátját alakítja. Wahlberg színészként sokoldalúságáról ismert. Számos elismerést kapott, többek között BAFTA-díjat, és két Oscar-díjra, három Golden Globe-díjra, kilenc Primetime Emmy-díjra és három Screen Actors Guild-díjra jelölték. Legismertebb szerepei Martin Scorsese legjobb filmes díjat nyert A tégla című bűnügyi drámájában, valamint a Transformers-franchise-ban játszott főszerepéről ismertek. Wahlberg sikeres vígjátékszerepeiről is ismert, többek között a Ted-franchise és a Megjött Apuci franchise-ból. Mindkét színész arról ismert, hogy képes komikus párosításban dolgozni, és jó lesz látni a kémiát közöttük.

Regina Hall egy másik nagy név a stáblistán, aki főszerepet kapott, és Sonny feleségét alakítja. Hall és Hart számos közös projektben dolgoztak már együtt, így komikus dinamikájuk biztosan nem lesz rossz. Hall maga is elismert komikus színésznő, főszerepet játszott a Horrorra akadva-franchise-ban, nemrég pedig a Fekete hétfő című sötét komédiasorozatban.

Ki áll az Énidő mögött?

A film rendezője és írója John Hamburg. Ő televíziós és filmes írói munkásságáról egyaránt ismert.Filmes munkái közé tartozik a Derült égből Polly és az Apádra ütök franchise forgatókönyvei. Kevin Hart a Hartbeat Productions nevű cégének égisze alatt gyártja a projektet. John Hamburg és Bryan Smiley producerként is részt vesznek a projektben. A forgatás 2021 augusztusában kezdődött és a következő év októberében fejeződött be. Ez lesz a második alkalom, hogy Hart és Hamburg közösen dolgoznak egy projekten a 2018-as Esti iskola után, amelynek Hamburg volt a társszerzője.

Mi a cselekménye az Énidő című filmnek?

Amikor egy otthon maradó apuka évek óta először talál magának egy kis "én időt", amíg a felesége és a gyerekei távol vannak, újra kapcsolatba kerül egykori legjobb barátjával egy vad hétvége erejéig, ami majdnem felborítja az életét.

Mark Wahlberg meztelenkedése

Mark Wahlberg meztelen jelenete nem volt olyan szexi, mint gondolnád. A szóban forgó jelenetben a karaktere, Huck egy szál tornacipőben köszönti legjobb barátját, Sonnyt (Kevin Hart), és a jelenet éppen olyan kényelmetlen volt Wahlberg számára, mint amilyennek hangzik.

"Sajnos számomra az egész nap 12 órán át tartott Long Beachen a mólón" - mondta exkluzívan az E! News Daily Popnak a film augusztus 23-i Los Angeles-i premierjén - "És néha-néha valaki adott nekem egy köntöst vagy valamit, de nem volt kényelmes."

53 Énidő  (2022)

vígjáték

Egy apát követhetünk nyomon, aki évek óta először talál időt magára, miközben felesége és gyerekei távol vannak. Újra összejön egy barátjával egy vad hétvégére. több»