Megható módon emlékezett Michael Douglas a 3 éve elhunyt édesapjára, Kirk Douglasre

Michael Douglas a héten az Instagramon ünnepelte filmsztár édesapja, Kirk Douglas halálának harmadik évfordulóját.

Kirk, a régi Hollywood egyik uralkodó ikonja 103 éves koráig élt, mielőtt 2020 februárjában elhunyt. Második felesége, Anne Buydens mellé temették el a kaliforniai Westwoodban. Anne-nal való kapcsolata előtt Kirk Diana Dill színésznő férje volt, akivel 1944-ben Michael-t köszöntötték a világon.

Sírjuk mellett látható a 78 éves Michael egy új, Instagramra posztolt videóban.A Tőzsdecápáksztárját egyedül látták, amint egy kőpadon ül Kirk és Anne közös sírjánál, ahová fehér virágokat hozott.

"Milyen rendkívüli pár voltak" - mondta Michael, hangja tele volt meghatottsággal, majd hozzátette: "Mindketten nagyon hiányoznak."

Tragikus módon Kirk és Anna sírköve jelzi Michael fiának, Eric-nek nyughelyét is, aki évekig küzdött drogproblémákkal. Túladagolásban halt meg 2004-ben, mindössze 46 évesen.

Michael legutóbbi posztját arra használta, hogy népszerűsítse a The Douglas Archive-ot, egy olyan online gyűjteményt, amely Kirk és Anne filmes, politikai és emberbaráti tevékenységét dokumentáló képeket, sajtócikkeket és leveleket tartalmaz. Az archívum a Douglas Alapítvány égisze alatt működik, amely a Kirk és Anne által 1964-ben közösen alapított jótékonysági szervezet. Az alapítvány honlapja szerint "olyan szervezetekkel működik együtt, amelyek elkötelezettek az oktatáshoz, az egészségügyhöz és a művészetekhez való egyenlőbb hozzáférés biztosítása mellett".

A hivatalos küldetésnyilatkozat hozzáteszi: "Az alapítók, Anne és Kirk Douglas jótékonysági céljai által vezérelve az alapítvány különösen a kaliforniai gyermekek és nők életének javítására összpontosít." 

Az elmúlt években Kirk Douglas öröksége korrumpálódni látszik a vádak miatt, miszerint megerőszakolta Natalie Woodot, amikor az még tinédzser volt. Az állítást Natalie saját nővére, Lana Wood tette a Little Sister: Nyomozásom Natalie Wood rejtélyes halála ügyében című könyvében.

Miután 2021 végén a vádak nagy port kavartak a nyilvánosságban, Michael publicistáján keresztül közleményt adott ki, amelyben egyszerűen csak annyit mondott: "Nyugodjanak mindketten békében!". Mindez azután történt, hogy Michael vasárnap családi ünnepséggé változtatta legújabb Ant-Man filmjének premierjét. 

A kétszeres Oscar-díjas színész magával vitte elbűvölő feleségét, Catherine Zeta-Jonest és fiát, Dylant a vörös szőnyegre a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia Los Angeles-i vetítésére. Michael büszkén karolta át fiát, miközben szorosan fogta felesége kezét a vörös szőnyegen.

Zeta-Jones és Douglas még 2000-ben házasodtak össze. Douglas és Zeta-Jones közös gyermeke Dylan és 19 éves lányuk, Carys. Dylan nemrég végzett a Brown Egyetemen tavaly, míg húga szintén főiskolára jár, bár nem tudni, hogy hova. Michaelnek van egy fia is Diandra Lukerrel való korábbi kapcsolatából, Cameron. 

A harmadik önálló Ant-Man-film középpontjában a Paul Rudd által alakított Scott Lang áll, amint ő és társai felfedezik a Kvantum Birodalmat, egy olyan helyet, "ahol különös lényekkel kerülnek kapcsolatba, és olyan kalandba kezdenek, amely túlmutat azon, amit lehetségesnek hittek" - olvasható a film IMDb-oldalán. 

Douglas újra eljátssza Dr. Hank Pym szerepét, amelyet először a 2015-ös A Hangya című filmben, valamint a második Ant-Manben (A Hangya és a Darázs) és a Bosszúállók: Végjátékban is alakított.

A Végzetes vonzerő sztárjának hamarosan még néhány projektje is megjelenik, ahol egy ismert amerikai páros egyik tagját fogja alakítani. A Reagan & Gorbacsov című sorozatban Douglas az Egyesült Államok egykori elnökét, Ronald Reagant játssza majd

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) által megosztott bejegyzés