2018.07.09   szerző: hp   hozzászólások: 0

Újabb hétvégét húzott be a Disney, A Hangya folytatása uralta a mozikat Észak-Amerikában.

Mindent vitt A Hangya és a Darázs

Az elmúlt 27 hétvégéből immáron kilencedik alkalommal kezdett az élen egy Disney produkció. A Hangya és a Darázs köröket, egész pontosan 20 milliót verve 2015-ös elődjére 76 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését a tengerentúlon. A film pénteken robbantott igazán nagyot, ha csak ezt a napot nézzük, a Pókember: Hazatérést és a Bosszúállók: Ultron korát is lekörözte, és a kevéssé optimista becslések szerint is 200 millió körül hozhat hazájában a következő hetekben. A Marvel képregény adaptáció nemzetközi terepen is magabiztosan teljesített, így az összbevételei már meghaladják a 161 millió dollárt.

A dobogó második fokára szorult vissza az elmúlt hetekben brillírozó A hihetetlen család 2., mely újabb 29 millióval növelte eddig is tetemes bevételeit. Az animációs folytatásfilm 772 milliónál jár jelenleg, négy héttel a bemutatása után már közel 150 millióval teljesítette túl az első epizódot.

A Jurassic World: Bukott birodalom ezúttal a harmadik helyen zárta a hétvégét alig fél millió dollárral maradva le A hihetetlen család 2-től, de ez valószínűleg nem okoz kellemetlen perceket a Universalnál, ugyanis a filmre az elmúlt három hétben 1 milliárd dollárt is meghaladó értékben váltottak jegyet világszerte.

Ami a premierfilmeket illeti, A bűn éjszakája-franchise negyedik epizódja, A megtisztulás éjszakája: A sziget a negyedik helyet szerezte meg 17,1 millióval,  amivel máris visszahozta a költségvetését, és bár a hétvégi számokat elnézve hosszútávon nem tudja majd felvenni a verseny elődeivel, bő 50 millióig könnyedén elmenetelhet.

Az ötödik hely a Sicario 2 - A zsoldosé lett az Uncle Drew és az  Ocean's 8 - Az évszázad átverése előtt. Jövő héttől minden bizonnyal elbúcsúzhatunk a Deadpool 2-től mely az elmúlt két hónapban stabilan hozta a top10-es helyezéseket, ezúttal azonban már csak a tízedik helyet csípte meg.

A teljes listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

80 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»

$1,675,000    
#9

dokumentum | életrajzi

Az ikonikus gyerekműsor-vezető Fred Rogers életének, tanításainak és hagyatékának felfedezését kínálja ez a dokumentumfilm.  több»

$2,590,000    
#8

71 Haverok harca  (2018)

vígjáték

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a... több»

$3,105,000    
#7

akció | krimi | thriller

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és... több»

$5,285,000    
#6

55 Uncle Drew  (2018)

sportfilm | vígjáték

Dax, miután összes pénzét egy streetball-csapatba ölte, hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Kétségbeesésében, hogy megnyerje a versenyt és a pénzes fődíjat, Dax összeáll... több»

$6,625,000    
#5

akció | dráma | krimi

Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok… Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh... több»

$7,300,000    
#4

akció | horror | sci-fi

Minden hagyomány mögött egy forradalom nyugszik. Üdvözlünk a mozgalomban, mely egy egyszerű kísérletnek indult: Az első Irtásban. Hogy a bűnözési rátát egy százalék alá... több»

$17,150,000    
#3

akció | kaland | sci-fi

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok –... több»

$28,585,000    
#2

akció | animáció | családi

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

$29,021,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként... több»

$76,030,000