Netflix: A 10 legjobb új film, amit már MA streamelhetsz

Annyi streaming szolgáltatás létezik jelenleg is, de a Netflix valószínűleg továbbra is az elsőszámú platformnak számít a versenytársak közt. Most olyan filmeket ajánlunk a kínálatból, mint A gyilkos, a Leo vagy épp a Maestro.

A 10 film közt van #édesbús romantikus, #kedvesvicces családi, több animációs kaland, megtörtént eseményeket feldolgozó alkotás és számos siker a tavalyi évből.

A Netflixről mind tudjuk, hogy ez volt az első mainstream streaming szolgáltatás, és továbbra is ez büszkélkedhet a legjobb és legnevesebb filmekkel, melyek közt megtalálhatók eredetik és végtelen mennyiségű jól ismert, kultfilmek és népszerű kasszasikerek. Az igen vegyes streaming-katalógusnak köszönhetően nincs hiány választékból.

Íme, néhány újonnan a kínálatba felkerült film, amelyet jelenleg a Netflixen találhatsz, és amelyeket máris nézhetsz (ha van előfizetésed a szolgáltatónák), ha az adott film mafab adatlapján lévő Netflix ikonra kattintasz!

#10

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

David Fincher legújabb thrillere, A gyilkos megmutatja, hogy a Michael Fassbender által alakított hivatásos bérgyilkos élete meglehetősen hétköznapi és unalmas is lehet... egészen addig, amíg véletlenül el nem téveszti a célpontját. Ettől kezdve a bérgyilkos élete minden, csak nem unalmas. És hirtelen még a kapcsolattartója, Hodges (Charles Parnell) is megváltozik... A bérgyilkosnak még az országból való menekülés sem elég ahhoz, hogy elkerülje a nemzetközi hajtóvadászatot, valamint két rivális bérgyilkost, A szakértőt (Tilda Swinton) és A brutálist (Sala Baker), akiket felbéreltek, hogy végezzenek vele.
#9

78 Leo  (2023)

(8)

animáció | családi | vígjáték

Netflix

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből... több»

A Leo címszereplő gyíkja 74 éve osztozik a ketrecen egy Squirtle nevű teknőssel (Bill Burr), mint egy floridai ötödikes osztály hivatalos háziállatai. Leo (Adam Sandler) azonban arra a meggyőződésre jut, hogy fogságban elpazarolta az életét, ezért kiterveli a szökését. Amikor Leo megkísérli elnyerni a szabadságot, véletlenül felfedi beszédképességét Summer (Sunny Sandler), az osztály egyik diákja előtt. Summer és az osztály többi diákja révén Leo új életcélt fedez fel, miközben megküzd a gonosz helyettesítő tanárnővel, Mrs. Malkinnal (Cecily Strong).
#8

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy... több»

Gyerekkorában szinte mindenki fél a sötétben. Orionnal (Jacob Tremblay) az a baj, hogy ő mindentől fél, nem csak a sötéttől. Az Orion és a sötétség című animációs kalandfilmben Orion egy váratlan társával együtt győzheti le félelmeit: A Sötétség élő megtestesítőjével (Paul Walter Hauser). Ahelyett, hogy Sötétség hagyná, hogy a kölyök éveket veszítsen el az életéből a félelmek hosszú listája miatt, elviszi Oriont egy vad éjszakára, hogy bebizonyítsa, nem kell, hogy azok a dolgok határozzák meg, amelyektől fél. Ez egy baráti gesztus Sötétség részéről, de vajon Orion végre el tudja-e engedni a fóbiáit, és el tudja-e fogadni az életet a maga rémisztő részleteivel együtt is?
#7

52 Édes búcsú  (2023)

(2)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor a férje váratlanul meghal, Marc világa összeomlik, és két legjobb barátjával együtt elutazik Párizsba, ahol kiderül néhány kemény igazság, amelyekkel szembe kell... több»

Ez egy pörgős romantikus vígjáték, amely ugyanannyi nevetést nyújt, mint amennyi megrendítő érzelmi hullámvasutazást. A párja (Luke Evans) hirtelen halálát feldolgozó, gyászoló férj (Daniel Levy) Párizsba utazik, hogy két legjobb barátjával (Ruth Negga és Himesh Patel) együtt gondolkodjon - és valahogy élje túl - a veszteségén. Az Édes búcsú inkább komikus dráma, mint szigorúan vett romkom. Hibátlanul mesél arról, hogy a gyász milyen mélyen érinti az átlagembert, különösen akkor, ha az elhunyt egy hosszú távú romantikus partner.
#6

64 Maestro  (2023)

(6) (2)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Netflix

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»

Az 1946-ban egy partin véletlenül találkozó feltörekvő zeneszerző, Leonard Bernstein (Bradley Cooper) romantikus kapcsolatba kerül Felicia Montealegre színésznővel (Carey Mulligan) - ez a románc életük nagy részén átível. A 20. század egyik leghíresebb zeneszerzője köré épülő, lenyűgöző életrajzi film, a Maestro a november végi bemutatót követően máris széleskörű elismerést kapott a kritikusoktól. A négy Golden Globe-díjra (legjobb színésznő, legjobb színész, legjobb rendező és legjobb film) jelölt film a bizonyítéka Bradley Cooper egyre profibb rendezői és színészi képességeinek a kamera mögött és előtt egyaránt.
#5

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

Az év egyik legjobban várt filmje volt Zack Snyder legújabb hosszú eposza, a Lázadó hold. A tervezett filmtrilógia első része indítja útjára Snyder űropera-sorozatát a rá jellemző robbanékony akcióval. A távoli Veldt nevű mezőgazdasági holdon egy egykori katona (Sofia Boutella) harcosokból álló csapatot toboroz, hogy megvédjék a kolóniát a hatalomra éhes Imperium túlerejével szemben. Bár a film kritikai értékelései elég gyengék voltak, a közönség elsöprő lelkesedéssel nyilatkozott Snyder projektjéről, és kedvezően jellemezték azt, mint a Hét szamuráj és a Csillagok háborúja keresztezését.
#4

60 Családi cserebere  (2023)

(11)

családi | vígjáték

Netflix

A Brenner család egy reggel arra ébred, hogy a gyerekek és a szülők testet cseréltek. Hogy visszafordítsák a helyzetet, a szülőknek meg kell találniuk a baj forrását, ám... több»

A Freaky Friday alaptörténetét kölcsönzi a melegszívű fantasy-vígjáték, amelynek középpontjában az öregedés, a család és a barátság áll. Karácsony közeledtével egy veszekedő Los Angeles-i család (Jennifer Garner, Ed Helms, Emma Myers és Brady Noon) élete fenekestül felfordul, amikor egymás testében ébrednek. A Családi cserebere tehetséges szereplőgárdájával egy olyan szórakoztató vígjátékot hozott tető alá, amely egy igzi diszfunkcionális családot mutat be. A közepes kritikák ellenére a Netflixen elért népszerűsége magáért beszél.
#3

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

Rumaan Alam bestseller regényének sikeres adaptációja egy feszült pszichológiai thriller, amely egyben az apokaliptikus műfaj fantáziadús megközelítése is. Egy Rhode Island-i Airbnb-ben nyaraló kis család kezdi azt hinni, hogy valami nincs rendben, amikor a technológia meghibásodik, és arra kényszerülnek, hogy elgondolkodjanak azon, vajon egy nagy katasztrófa érte-e valahogyan az országot. Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali és Kevin Bacon vezetésével a tehetséges színészgárda egy feszült és végül igazán modern fordulatot ad az apokaliptikus történethez, bemutatva Amerika (és a világ) túlzott függőségét a technológia által nyújtott és mára megszokottá vált kényelemtől.
#2

animáció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Miután Ginger sikeresen megszökött Tweedy farmjáról, végre megtalálta álmát – egy békés szigeti menedékhelyet az egész csapat számára, távol az emberi világ... több»

23 hosszú év telt el az Aardman Animations egyik legkedveltebb filmje, a Csibefutam megjelenése óta. Most a híresen szökésre hajlamos madarak visszatérnek az Aardman legújabb projektjével, a Chicken Run: Dawn of the Nugget című filmmel.Miután évekkel korábban megszöktek Mrs. Tweedy (Miranda Richardsn) farmjáról, Ginger (Thandiwe Newton) és szórakozott férje, Rocky (Zachary Levi) kénytelenek szembeszállni egykori ellenfelükkel, amikor lányukat (Bella Ramsey) elrabolják. Az eredetihez hasonlóan kedvező fogadtatásra talált második rész optimálisan használja ki a stop-motion technika által kínált lehetőségeket, és lenyűgöző animációjával, fantáziadús történetével és tehetséges szereplőivel megnyeri a közönséget.
#1

84 A hó társadalma  (2023)

(28) (6)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Netflix

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»

A 2023-as túlélő thriller egy megdöbbentő igaz történeten alapul, és egy 1972-es repülőkatasztrófa szörnyű eseményeit dramatizálja, amely 29 ember életét követelte. Az 1970-es évek elején az Andok hegységben kényszerleszállást végrehajtó brutális repülőgép-szerencsétlenség túlélői hamarosan kétségbeesett intézkedésekhez folyamodnak, és összesen két hónapot töltenek a hegyekben, miközben a mentésre várnak. A legtöbb túlélőfilmekhez hasonlóan a Society of the Snow (A hó társadalma) is megrázó képet nyújt a túlélés érdekében az ellenséges környezeti körülményeknek ellenálló egyénekről. Fantasztikus thriller, és egyben a Netflixre mostanában érkezett legjobbak közé tartozik.