Bár eleve csak egyetlen kategóriában jelölték, a Bosszúállók: Végjáték azt sem tudta megnyerni. Mint ismert, a legjobb látványvilág kategóriában indult csatába, ám végül az 1917 jobbnak bizonyult nála – legalábbis a zsűri szemében. A rajongók ki is akadtak rendesen. Mostanra viszont fény derült egy nem túl szívderítő összefüggésre is, ami miatt bosszankodhatnak a bosszúálló hősök rajongói.

A Bosszúállók: Végjáték ugyanis megdöntött egy olyan rekordot, melyről igen kevesen tudnak. Erre azonban aligha lesznek büszkék a készítők. De nem is feltétlenül a rekord a legjobb szó, inkább mondjuk úgy, hogy történelmet írtak. Miről van szó?

Arról, hogy a Bosszúállók: Végjáték a mozitörténelem legtöbb bevételt generáló alkotása, miután nagyjából 50 millió dollárral lenyomta az eddigi rekorder Avatart. Ez eddig szép és jó, csakhogy a Végjáték az egyetlen olyan film a mozitörténelemben, amely birtokolja e nemes címet, de mellé nem tud felmutatni egyetlen Oscar-díjat sem! Bizony, a lista korábbi vezetői mind kaptak valamilyen elismerést az akadémiától.

Amióta az aranyszobrocskákat osztogatnak, összesen tíz film birtokolta a legtöbb bevételt generáló alkotás címét. Az Elfújta a szél tizenegy Oscart kapott, A muzsika hangja ötöt, míg A keresztapa hármat. A Cápa szintén hármat, a Star Wars IV. - Egy új remény hetet, azE.T. A földönkívüli pedig négyet. A Jurassic Parknak is jutott három, a Titanicnak pedig tizenegy is, míg a legutóbbi címbirtokos, az Avatar is bezsebelt hármat. Mostantól viszont olyan alkotásé a legtöbb bevétel dicsősége, amely nem bizonyult elég jónak ahhoz, hogy az akadémiai zsűri odapasszoljon neki egy szobrocskát…

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»