Szeptember a Netflixen: 22 premierfilm és sorozat, amire érdemes lesz figyelned

Ez a hónap sem ígérkezik unalmasnak a streamingszolgáltató háza táján. Számíthatunk misztikus thrillerre Emily Deschanel főszereplésével, Marylin Monroe történetére Ana de Armas tolmácsolásában, illetve pörgős akciófilmre Queen Latifah jóvoltából. Persze ez csak néhány példa volt azokból a filmekből és sorozatokból, amikre számíthatunk. Az alábbi listán megtalálhatjátok a Netflix eredeti tartalmait, amelyek szeptemberben válnak elérhetővé a nézők számára. Minden produkció elérhető a weboldalunkról is egy kattintással, azonban megtekintésükhöz Netflix előfizetés szükséges.

#22

dráma

Netflix

A jelenkor Dorothyja szembesül a mai tinédzserkor kihívásaival. A produkció az Óz, a nagy varázslóból merített inspirációt. több»

Ha szereted Az Óz, a nagy varázslót, akkor érdemes megnézned ezt az új spanyol nyelvű felnőtté válásról szóló filmet, mert részben az ihlette, bár szinte felismerhetetlenek benne az eredeti mese részletei. A filmet Paco León írta és rendezte, a főszereplők pedig DORA, Áyax Pedrosa, Wekaforé Jibril és Carmen Maura.
#21

79 A császárné  (2022)

(6)

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

Két fiatal találkozik. Sorsszerű találkozás, a közmondásos szerelem első látásra. A férfi Ferenc József osztrák-magyar császár, a nő Elisabeth von Wittelsbach, bajor... több»

A Németországból érkező számos projekt közül a Császárné az egyik, amit a látottak alapján csak ajánlani tudunk a Bridgerton-rajongóknak. A Devrim Lingnau és Philip Froissant főszereplésével készült történet az osztrák császár és a lázadó Erzsébet közötti tiltott szerelmet követi nyomon.
#20

51 Athéné  (2022)

(6)

akció | dráma | thriller

Netflix

Órákkal azután, hogy legfiatalabb testvérük tragikus körülmények között megmagyarázhatatlanul elhunyt, három testvér élete káoszba borul. több»

Francia dráma akcióval és thriller-elemekkel vegyítve Romain Gavras rendező tolmácsolásában. Mire számíthatunk? Egy rövid ízelítő: "Órákkal azután, hogy legkisebb testvérük tragikus körülmények között, megmagyarázhatatlanul elhunyt, három testvér élete káoszba torkollik."
#19

81 A ház lelke  (2022)

(1)

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland

Netflix

Két gyermekkori jó barát egy titokzatos tengerre sodródik egy egész lakótömbbel együtt. több»

Hiroyasu Ishida, akit leginkább a Penguin Highway című film kapcsán ismerhetünk, most egy vadonatúj animációs filmmel jelentkezik, ami két barátról szól, akiket nagy meglepetés ér, amikor a lakópark, amelyben élnek, a tengerbe sodródik.
#18

70 Narkószentek  (2022)

(1)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Egy civil üzletember története, akinek nincs más választása, mint együttműködni a Nemzeti Hírszerző Szolgálat titkos műveletében, amelynek célja a dél-amerikai Szurinamot... több»

A Narkószentek egy Netflix-sorozat egy férfiról, aki részt vesz a Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) titkos műveletében, miután egy drogbáró felültette, aki a vasmarkában tartja a dél-amerikai Suriname-ot.
#17

fantasy | vígjáték

Netflix

Miután Barcelonából az anyja unalmas városába költözik, Amaia felfedezi, hogy talán örökölt a nagymamájától képességeket, akiről azt beszélik, hogy boszorkány volt. több»

Az új spanyol sorozat a fantasy és a vígjáték keveréke. Egy Amaia nevű fiatal tinédzserről szól, aki kénytelen Barcelonából egy álmos faluba költözni, de újonnan szerzett boszorkányos képességeivel elüti az időt.
#16

76 Entergalactic  (2022)

(2)

animáció | dráma | zenés

Netflix

Jabari, egy jóképű utcai művész, aki az igazi siker küszöbén áll. Miután véletlenül összefut új, menő fotós szomszédjával, Meadow-val, Jabarinak ki kell találnia, hogy... több»

A Kid Cudi által készített új sorozat a Mad Solar és a Khalabo Ink Society közös munkája. Az animációs sorozat (amelynek stílusa a Pókember - Irány a Pókverzum című filmre emlékeztet) két fiatal művészről szól, akik a szerelem megtalálásának fordulatos útjain lavíroznak New Yorkban. A projekt szinkronhangjai között szerepel Timothee Chalamet, Laura Harrier, Vanessa Hudgens, Jaden Smith és Macaulay Culkin.
#15

48 Szöszi  (2022)

(11) (3)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

Netflix

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»

Andrew Dominik a rendezője a vadonatúj Netflix-filmnek, amely Marilyn Monroe életének és karrierjének újragondolt változatát tárja elénk. A Joyce Carol Oates könyve alapján készült filmben Ana de Armas játssza a főszerepet, Bobby Cannavale és Adrien Brody pedig a társszereplők.
#14

59 Lou  (2022)

(4)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Vihar tombol. Egy fiatal lányt elrabolnak. Az anyja összefog a titokzatos szomszédasszonnyal, hogy üldözőbe vegyék az emberrablót. Ez az utazás próbára teszi határaikat, és... több»

J.J. Abrams a producere a vadonatúj kriminek, amely a Bad Robot stúdió jóvoltából érkezik a Netflixre. A film egy távoli szigeten élő nőről szól, akit egy szomszédja megkér, hogy keresse meg elrabolt lányát. A Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című filmből ismert Jurnee Smollett vezeti a stáblistát, a további főszerepben pedig Logan Marshall-Green, Allison Janney és Greyston Holt is feltűnik.
#13

dráma

Netflix

Egy megoldatlan gyilkosság nyomozását követhetjük nyomon tiltott szerelemmel, csalással és titokkal bonyolított sztori bontakozik ki a történetből. több»

Annak ellenére, hogy a film forgatási munkálatai néhány hét alatt befejeződtek, a híresztelések alapján már több éve zajlott a fejlesztés és a háttérmunka. Most végre megérkezik a Netflixre Tyler Perry jóvoltából, aki a film rendezője, producere és írója is egyben. Egy megoldatlan gyilkosság ügyében indított nyomozást követhetünk nyomon, amely egy tiltott szerelemmel, csalással és titokkal teli történetet tár fel.
#12

akció | dráma | kaland

Netflix

Természetfeletti tudományok, ellenségeskedés, romantika. Az új évadban is mindenre elszánt tinikkel találkozhatunk, akik az Alfeában tanulják kezelni és tökéletesíteni... több»

A 2021 januárjában bemutatott sorozat a Nickelodeon tündérekről szóló animációs sorozatán alapszik. Íme, mire számíthatunk a második évadtól: "Az iskola újra elkezdődött Alfea egykori igazgatónője, Rosalind harcias vezetése alatt. Miután Dowling "eltűnt", Silva pedig árulásért börtönbe került, új románcokkal és új arcokkal lett gazdagabb az iskola. Ám amikor a tündérek elkezdenek eltűnni az éjszakában, Bloom és társai felfedezik, hogy veszélyes fenyegetés leselkedik az árnyékban. Olyan, amelyet meg kell állítaniuk, mielőtt még nagyobb pusztítást okoz."
#11

64 Bosszúra készen  (2022)

(7)

vígjáték

Netflix

Drea és Eleanor megegyeznek abban, hogy elintézik egymás zaklatóit, akik pokollá teszik mindennapjaikat. több»

Jennifer Kaytin Robinson rendezi és írja a Likely Story vadonatúj vígjátékát, amelynek főszereplői Sophie Turner és Paris Berelc. A közel kétórás film szinopszisa a következő: "Egy titkos találkozás után Drea és Eleanor összefognak, hogy egymás kínzóinak nyomába eredjenek. A film egy felforgatott Hitchcock-féle sötét komédia, a legfélelmetesebb főszereplőkkel: tinilányokkal."
#10

dráma | romantikus

Netflix

A Hartley High középiskola 20 évvel később. Új barátaival - a kívülállókkal, Quinnivel és Darrennel - Amerie-nek helyre kell hoznia a hírnevét, miközben a szerelem, a szex és... több»

Az összetört szívek gimijének vadonatúj rebootja Ausztráliából érkezik a Netflixre. Az eredeti sorozat 1994 és 1999 között futott. A tinisorozat több mint 20 év után tér vissza a Hartley High-ba, sok új diákkal, akik a szerelem, a szex és a szívfájdalom között próbálnak eligazodni és megtalálni önmagukat.
#9

akció | animáció | kaland

Netflix

Egy utcagyerek története, aki megpróbál túlélni a technológia és a testmódosítások megszállottjainak városában. Mivel mindent elveszíthet, úgy dönt, hogy Edgerunnerként,... több»

A lengyel CD Projekt Red játékstúdió Cyberpunk-játéka alapján készült anime-sorozat kifejezetten a Cyberpunk 2077-ben megalkotott világra épül, ami eredetileg egy szerepjáték formájában látta meg a napvilágot. A japán Trigger stúdió által készített animáció egy utcagyerekről szól, aki a technológia és a testmódosítások megszállottjainak városában próbál túlélni a jövőben.
#8

akció | dráma | vígjáték

Netflix

Az All Valley bajnokság meglepő eredményei után Terry Silver kiterjeszti a Cobra Kai birodalmat, és megpróbálja "Nincs kegyelem" stílusát az egyetlen játékká tenni a városban.... több»

A Cobra Kai új évadai sűrűn érkeznek, és idén még kevesebbet kell várni a Karate kölyök spin-off sorozatának ötödik évadára, amely eredetileg a YouTube-on kezdte meg pályafutását. Ebben az évadban John Kreese rács mögé kerül, miután hátbaszúrta egykori társa. Az új évadban folytatódnak a valószínűtlen partnerségek, és a rivalizálás is tovább lángol.
#7

45 Az út vége  (2022)

(5)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Ebben az akció-thrillerben egy országjáró út a pokolba vezet Brenda és családja számára. Egyedül, az új-mexikói sivatagban az életükért kell küzdeniük, amikor egy titokzatos... több»

A 42 nevű produkciós cég, amely az idén megjelent Hétvégi kirándulás mögött is állt, most egy új krimi-thrillerrel jelentkezik, amelynek főszereplője Queen Latifah. A Millicent Shelton rendezésében készült film egy nemrég megözvegyült nőről szól, aki átutazik az országon, hogy új életet kezdjen, de maga az utazás elakad, mivel egy gyilkos célpontjává válik. A film szereplői között van még Beau Bridges, Ludacris és Frances Lee McCain.
#6

dráma | fantasy | kaland

Netflix

Miután egy kísérleti génterápia szörnyeteggé változtatja őket, három huszonéves fiatal összefog, hogy levadásszák a felelős tudóst és rákényszerítsék, hogy újra... több»

Egy új kanadai sci-fi LMBTQ-sorozat, mely szeptember elején kerül bemutatásra. Főszereplői Italia Ricci, Morgan Taylor Campbell és Rhianna Jagpal. A sorozat egy kísérletről szól, amely három barátot szörnyű képességekkel ruház fel, ők pedig igyekeznek megtalálni a felelőst és a gyógymódot.
#5

85 Bee és macskutya  (2013)

(1)

animáció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Bee, a munkanélküli nő normális életet él, amíg meg nem érkezik életébe egy mogorva társ, a Macskutya. Együtt utaznak a valóság és az úgynevezett "Fishbowl space" között. több»

Az azonos című animációs rövidfilmek a YouTube-on kezdték meg pályafutásukat, viszont szeptember 6-án egy teljes értékű sorozat formájában láthatjuk a produkciót a Netflix jóvoltából. A következőkre számíthatunk: "Egy elbűvölő varázslatos szigeten az impulzív Bee és szőrös pajtása mindenféle kalandba keveredik, miközben egy intergalaktikus munkaerő-kölcsönző ügynökségnek dolgoznak".
#4

67 Az ördög Ohióban  (2022)

(14) (2)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy kórházi pszichiáter egy titokzatos szektaszökevényt bújtat, majd a világa a feje tetejére áll, amikor a különös lány érkezése azzal fenyeget, hogy saját családját is... több»

8 epizódból álló új thriller sorozat, amely olyan lányról szól, aki elszökött egy szektából, és aki Dr. Suzanne Mathisnál keres menedéket. A sorozat Daria Polatin könyve alapján készül, a főszerepekben Emily Deschanel, Keenan Tracey, Madeleine Arthur, Sam Jaeger és Caroline Cave látható.
#3

családi | vígjáték

Netflix

Ivy és Bean jelentkeznek balettórákra, de amikor rádöbbennek, hogy ez azt jelenti, hogy közönség előtt is kell táncolniuk, inukba száll a bátorságuk. több»

Ez az új gyerekfilm egy olyan baráti párost követ, akik szinte egymás ellentétei. Ennek ellenére kalandokba keverednek és jóbarátokká válnak. Annie Barrows könyvsorozata alapján.
#2

vígjáték

Netflix

Két tinédzser mindennapjait követhetjük nyomon, akik a legjobb barátok, és véletlenül felépítik Észak-Amerika egyik legnagyobb hamis személyi igazolványokat előállító... több»

Az új kanadai tini krimivígjáték-sorozat szeptember elején érkezik a Netflixre Emilija Baranac, Jennifer Tong és Richard Harmon főszereplésével. A történet két barátról szól, akik egy hatalmas birodalmat építenek, ami hamis személyik gyártásán alapult. Az ún. vállalkozás bukása végül próba elé állítja barátságukat.
#1

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy fiatal nő szakítása után elutazik a romantikus olaszországi Veronába, ahol azonban kiderül, hogy az általa lefoglalt villa valójában már foglalt, így a nyaralást egy cinikus... több»

Kat Graham és Tom Hopper a főszereplői az új romantikus vígjátéknak, amely Mark Steven Johnson eredeti forgatókönyve alapján készül, aki egyben a rendező is. Az olaszországi Veronában forgatott filmet 2021 szeptembere és 2022 januárja között vették fel, és egy fiatal nőről szól, aki egy szakítás után nyaralni indul, de rájön, hogy a lakás, ahol laknia kellene, már foglalt.