Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
MüpArt classic - Magyar mesterek
#23021

zenés

A MüpArt Classic műsorán nagyszabású újévi hangverseny, amelyben Haydn Az évszakok című oratóriuma szólal meg. A korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar a 18. századi zenét a... több»

Tween
#23022

NA Tween  (2017)

családi | dráma | rövidfilm

Barátság és rasszizmus egy tinilány történetén keresztül. több»

#23023

dokumentum

Egy afrikai születésű művész állítása szerint megoldást talált a klímaváltozásra. Az őt ért kritikák ellenére továbbra is egy zöldebb és élhetőbb világért küzd.

Rendező: Mariette Faber

Rosamunde Pilcher: Választási beszédek és más hazugságok
#23024

dráma | romantikus

Abbey és Greg elváltak. Abbey brit, Greg pedig görög. Egy idő után kiderül, hogy mindketten indulnak a választásokon - más-más színekben. Abbey anyja és Greg apja ráadásul... több»

Szeretettel, Jane
#23025

dokumentum

2010-ben az angol kormány posztumusz a Holokauszt Brit hőse címmel tüntette ki Jane Hainingot, aki a második világháború alatt számos zsidó származású lány életét mentette meg.... több»

#23026

dokumentum | dráma

A film a queensi fiatalokról szól, akik a szegénységről és erőszakról szerzett tapasztalataikat szó szerint varázslattá igyekeznek átalakítani. több»

Rendező: Ted Wallach

Szereplők: Thomas Hayden

Creating Gender Inclusive Schools
#23027

családi | dokumentum

A dokumentumfilm egy oaklandi általános iskola diákjaival folytatott beszélgetéseket tárja a nézők elé. A gyerekekkel őszinte társalgást folytattak a nemekről, ennek eredménye... több»

Rendező: Jonathan Skurnik

To the Wall
#23028

NA To the Wall  (2015)

(4)

dráma

John Paul George édesapja a vietnami háborúban esett el. Édesapja katonai tárgyai között keresgélve rábukkan egy levélre, melyen talál egy nevet, aki az apja legjobb barátja volt. John... több»

Bartholomew
#23029

NA Bartholomew  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Bartholomew egy, a 70-es években élő ügyetlen fiatalember, aki a diszkózene és a szerelem megszállottja. Kétségbeesetten próbál olyan lányt találni, akinek hasonló az érdeklődési... több»

#23030

NA Headdress  (2017)

(1)

rövidfilm

Jenna Neepin újjáalkotja dédapja portréját. több»

Rendező: Jenna Neepin

Szereplők: Nadya Kwandibens, Jenna Neepin

#23031

dokumentum

Netflix

Klaus Abberger története, akit csak "polgármester-csinálóként" ismernek, mivel az általa vezényelt kampányok 70%-a győzelemmel zárult. több»

#23032

dráma

Michelle és Louis egy párt alkotnak, de mindketten kimerültek, és a kiégés peremén vannak. Az életükben hirtelen változás következik be, amikor váratlanul megérkezik Michelle nővére.

Jaguárok a kajmánok ellen
#23033

dokumentum

Steve Winter természetfilmes és Bertie Gregory operatőr a brazíliai Pantanal mocsárba utaznak, hogy filmre vegyék a jaguárok életének legtitkosabb és legizgalmasabb pillanatait. Amíg... több»

Zrínyi és a vadkan − Egy nemzeti tragédia kirakós játéka
#23034

dokumentum

Zrínyi Miklós – a költő, hadvezér, politikus, a szigetvári hős dédunokája. Halála körül számos vita, legenda alakult ki. A hivatalos történelem vadászbalesetként tarja... több»

El Club del Sábado
#23035

vígjáték

Öt tizenéves, akik nem is ismerik egymást kénytelen eltölteni egy napot az iskola falai között szombaton. több»

#23036

NA Dirty John  (2013)

akció | dráma | rövidfilm

John Evans megakadályozza felesége meggyilkolását.  több»

A természeti világ - ismerd meg a majmokat!
#23037

dokumentum

Az operatőr Colin Stafford-Johnson, akit lenyűgöznek az üstökös makákók, 25 év után visszatér Sulawesi-re. Amit felfedez, sokkal nagyobb utazásra viszi, mint azt várta. több»

#23038

NA Borderland  (2016)

dráma | rövidfilm

Sarah súlyos adósságba keveredik. Hogy visszafizethesse tartozását, egy titokzatos idegen segítségével meg kell találnia egy adag eltűnt pénzt. több»

Mendelssohn, Franck and Liszt: The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand – Royal Opera House
#23039

zenés

Hat kiváló táncos előadásában láthatunk részleteket, három világhírű balettből, Az álomból, a Szimfonikus variációkból és a Margit és Armand című klasszikus művekből. A... több»

Rendező: Frederick Ashton

Gavin Hook
#23040

NA Gavin Hook  (2017)

dráma

Gavin Hook nyomozó legalább annyira rejtélyes, mint az ügyek, amiket megold. De vajon hogyan képes mindig rájönni a dolgok nyitjára? több»