Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Simone Biles útja az olimpiáig
#39421

dokumentum

Az alig 140 cm magas Simone Biles forradalmasította a gimnasztika sportágat. A kezdeti szárnypróbálgatásoktól a győztes 2016-os riói olimpiáig vezető útja különleges, csakúgy, mint... több»

Bauxit expedíció
#39422

dokumentum

Varga Livius, a népszerű zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és műsorvezető olyan utazásra indul, ami jobban hasonlít egy Mars küldetésre vagy Holdraszállásra, mint... több»

A nagy cápák titkai
#39423

dokumentum

A film a legerősebb, legnagyobb termetű cápák birodalmába viszi a nézőket. Kik ezek a szuperragadozók? Miért vannak itt, mi a sikerük titka, és miért nőnek ekkorára? több»

A Nagy-Küküllő útja - Életvonal Erdély tenyerén
#39424

dokumentum

A Székelyföldet átszelő Nagy-Küküllő 220 kilométeres szakaszán nem csak a természet változatos és sokszínű, hanem az emberi történelem is. Több nemzetiség történelme,... több»

Rendező: Jakab Ervin

Zenei portré Dubrovay Lászlóról
#39425

életrajzi

A kiváló zeneszerző, Dubrovay László több évtizeden át a Zeneakadémia tanára , a filmben néhány jelentős műve keletkezéstörténetébe is beavatja a nézőt. több»

Rendező: Kisfaludy András

The Mayor: The Age of Riley
#39426

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film egy ír demokrata politikusról szól, aki 40 éven keresztül volt Charleston település polgármestere az amerikai délen.

Rendező: Barbara Tranter

#39427

NA The Policy  (2016)

rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal nő kezdi megkérdőjelezni az egészségét, amikor a barátaival töltött szokásos reggeli váratlan eseményekbe torkollik.

#39428

dráma | rövidfilm

Egy fiatal pár egy betörés során az életüket gyökeresen megváltoztató élményekkel gazdagodik. több»

Rendező: Marina Viscun

Az 1956-os forradalom anatómiája
#39429

dokumentum

Filmünk a világ szemszögéből mutatja be azt a történelmi korszakot, amikor a magyar forradalom és szabadságharc zajlott. Történészeink mind egy-egy ország hozzáértő tudósai, akik... több»

Rendező: Ordódy György

Rejtett nyomok: Az I. világháború (1914-1918)
#39430

dokumentum

1918. november 11-én az I. világháború szörnyű károkkal ért véget. Egy olyan konfliktus után volt mindez, amilyent az emberiség korábban nem látott. több»

Be Good
#39431

NA Be Good  (2016)

dráma | rövidfilm

Egy kóbor kutya téved be egy pár lakásába, és felkavarja a két ember kapcsolatát.

Rendező: Grace Rex

Szereplők: David Dastmalchian, Grace Rex

#39432

dokumentum

Márcus 10-én a világpremierrel egy időben kerül műsorra a Pólus Mozi Rock Klub vetítésén a Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live at the Roundhouse című koncertfilm, amely legendás... több»

Szereplők: Nick Mason

#39433

vígjáték

Claudine Mercier, kanadai színésznő előadása.

Szereplők: Claudine Mercier

#39434

NA Saad  (2017)

Agot, Desiree és Rose Marie ígéretet tettek egymásnak. Egyesek szerint az ígéretek mindössze arra valók, hogy megszegjük őket, mások szerint pedig arra, hogy megtartsuk őket. több»

#39435

dráma | vígjáték

Pomme egy fiatal férfi gyerekkora óta arról álmodik, hogy a francia Alpokban fog élni. Egy nap úgy dönt, hogy legyőzi félelmeit és megéli az álmát. több»

Idesüss! Életmesék
#39436

animáció

Az Idesüss! Életmesék című sorozatban gyerekek mesélik el életük egy-egy mozzanatát; saját szavaikkal, képzeletük sajátos eszközeivel. több»

#39437

dokumentum

A számos díjjal kitüntetett Anthony Wonke dokumentumfilmje Szíria véres polgárháborújáról, négy gyermek nézőpontjából bemutatva. A humanitárius katasztrófa mára már több mint... több»

#39438

dokumentum

Dokumentumfilm a Zirci Ciszterci Szerzetesrend történetéről, és XXI. századi hétköznapjairól. Film, a nem láthatóról, a hétköznapi valóság és az eszmék mögött rejlő... több»

A Kennedy-gyilkosság titka
#39439

dokumentum

Egy testőr, egy fotós, egy járókelő és az elnök leendő özvegye: 1963. november 22-én mind Dallasban tartózkodtak, és John F. Kennedy meggyilkolása örökre beleégett az... több»

#39440

dráma

Anthony lelkesen készül legjobb barátja házavató bulijára. Az este igazán remekül alakul mindaddig, amíg meg nem érkezik Anthony, aki komoly alkoholproblémákkal küzd. több»