Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2011-ig

Saját filmes lista készítése
#39521

fantasy | rövidfilm

Amatőr természetbúvárunk egy ócskapiacon felfedez egy különös kamerát, melynek blende gyűrűin sorakozó számok révén be lehet állítani a felvétel időpontját. Ezt követően... több»

Egyrészt gyönyörű az egész film úgy, ahogy van. Látszik, hogy rengeteg energiát fektettek a kép világába. Másrészt pedig tetszett az elgondolása az egésznek. Nagyon közel hozták ezt a világot az alkotók, amit nem mindenki érhet el.
#39522

animáció

Jankovics Marcell újabb, a magyar történelmet megidéző alkotása ez a rövid, animációs film, mely III. Béla korának, és a király hatalomra jutásának történetét meséli el az... több»

Rendező: Jankovics Marcell

Csík 30
#39523

NA Csík 30  (2018)

dokumentum

A 2018-ban 30 éves Csík zenekar folyamatosan koncertezik. A film bepillantást enged a népzenekar eddigi történetébe, megszólaltatja valamennyi tagot, megmutatja őket a hétköznapokban... több»

Kojot és a szikla - Sziú indián mese
#39524

animáció

Kojot a barátjával, Iktomival, a Pók Emberrel vadászgatott a hegyek között. Vadnyomokat kerestek. Barangolásuk közben egy ösvény mellett egyszer csak ott magasodott előttük Ilya, a... több»

A Romanovok végnapjai
#39525

dokumentum

1918 júliusában tűz, kerozin és kénsav bevetésével a Jekatyerinburg közeli erdőben semmisítették meg az utolsó orosz cár, II. Miklós, felesége, gyermekei és utolsó hűséges... több»

Bajnoki szív
#39526

dokumentum

Téli olimpia Szocsiban, labdarúgó világbajnokság Braziliában: a 2014-es év bővelkedett sporteseményekben, amelyek az egész világot megmozgatták és szenvedélyre gyújtottak több... több»

Vissza a vadonba – A Madikwe Vadrezervátum Dél-Afrikában
#39527

dokumentum

A Madikwe Vadrezervátum a hamvaiból feltámadó főnixmadár Afrikában. Itt sikerült visszatérni a természethez. A vadrezervátum ötlete szinte utópiaként merült fel. Lehetőséget és... több»

Palincolni
#39528

NA Palincolni  (2014)

dokumentum

A 11 éves Cserép Timike egy különleges adottságú hajdúsági kislány. Szerény körülményei ellenére minden vágya, hogy egyszer majd artista lehessen, s a cirkusz porondjára lépjen.... több»

Rendező: Zilahy Tamás

#39529

dokumentum

A dokumentumfilm egy excentrikus művész életét és munkásságát mutatja be.

Rendező: Rhys Mitchell

Szereplők: Max Gimblett

#39530

családi | dráma | krimi | rövidfilm | vígjáték

Két ember élete gyökeresen megváltozik, miután elfogadják egy idegen segítségét.

Szülők
#39531

NA Szülők  (2016)

dráma

A középkorú dán pár fia kirepül a családi fészekből, elköltözik otthonról. Kjeld és Vibeke elbizonytalanodnak a saját további életükkel kapcsolatban. Esben távollétében... több»

#39532

horror | romantikus | rövidfilm | thriller

A történetben egy fiatal pár szélsőséges és erőszakos kapcsolatának lehet szemtanúja a néző.

#39533

horror

Egy nyári táborban történt tragédia után néhány nevelő az életéért küzd egy álarcos gyilkossal szemben.

Gyöngy a sárban
#39534

dokumentum

Egy táj állapota hűen tükrözi, hogy a benne élő emberek, milyen viszonyban vannak egymással és Istennel. A sárközi táj egykori virágzását, majd tragikus romlását,... több»

#39535

NA El Vestido  (2024)

horror

Az esküvője előtt néhány nappal Sarah-nak borzongató látomásai vannak, amelyek nemrég szerzett esküvői ruhájához kapcsolódnak. több»

#39536

rövidfilm

Rémi fiatal férfi, jogot tanul. Az egyik este részegen kóborol az utcán, és összeismerkedik Lisával.

Millau Viadukt: Híd a fellegekben
#39537

dokumentum

A 21. század egyik legnagyobb építészeti remeke, a Millau-i völgyhíd megépítése jól példázza, hogyan tudjuk leküzdeni a természet kihívásait, ha embereket vagy helyeket szeretnénk... több»

A fehérballonos
#39538

dokumentum

1956.október 25-én délelőtt a Parlament előtt lövetett sortűz drámai történetét, a 20. századi Magyarország legnagyobb tömeggyilkosságát klasszikus dokumentarista eszközökkel,... több»

Csalétek
#39539

NA Csalétek  (2016)

dokumentum

A Csalétek című film alapvetően új módon közelíti meg a Helicon LIFE+ projekt keretében feltárt természetvédelmi kérdéseket. A parlagi sasok mérgezését és megmentését egy... több»

Rendező: Gauder Áron

#39540

dokumentum | életrajzi | sportfilm | zenés

A film Robert Raven Kraft történetét meséli el, aki a déli partok legendája volt. több»