Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#50342

NA Fuks 2  (2024)

dráma

Maciek pénzt kér a kétes ügyleteken meggazdagodott apjától, hogy egy randin lenyűgözze a kiszemelt lányt. A kedves papa kisegíti a fiát, de csak azért, hogy próbára tegye, van-e... több»

Új közjáték – Arlequin
#50343

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Hamvas Béla: Arlequin című írása egy részletének filmes feldolgozását láthatjuk. több»

A mi Hollywoodunk, avagy a lengyel film kezdetei
#50344

dokumentum

A kultúrtörténeti dokumentumfilm a lengyel filmgyártás kialakulásáról és az első évtizedek híres alkotóiról és alkotásairól mesél. A Hollywoodi álomgyár létrejötténél is... több»

#50347

dokumentum

Betlehemi jászol Európában A film a betlehemes játék és a betlehemállítás dél-tiroli és bajor hagyományát járja körül. Assisi Szent Ferenc találta ki a 13. században. A... több»

Rendező: Anita Lackenberger

The Phoney
#50348

NA The Phoney  (2023)

akció | vígjáték

Szent Mihály-napi játékok
#50349

animáció

Szent Mihály-napi játékok ad keretet a Schéner Mihály művészete előtt tisztelgő rövid, vegyes műfajú alkotásnak, melyben keverednek egymással az élőszereplős és animációs... több»

Rendező: Szoboszlay Péter

#50351

dokumentum

Az 50-es és 60-as években, az „éberség” szellemében meg kellett semmisíteni a régi repülőgépeket, nehogy valakinek eszébe jusson egy muzeális repülővel disszidálni. Ezzel az... több»

#50353

NA Head South  (2024)

dráma | vígjáték

Másutt – a Korda testvérek
#50354

dokumentum

A három Korda-testvér élettörténete olyan, mint egy magyar népmese. Egy kis távoli magyar tanyáról elindult három szegény fiú, hogy meghódítsa a világot. A dokumentumfilm... több»

Pride: Seven Deadly Sins
#50355

dráma

A történet középpontjában Birdie Moore áll, egy pék, akinek világa kezd összeomlani, amikor családi titkai napvilágra kerülnek. Hogy megmentse örökségét, el kell engednie a... több»

#50356

dokumentum | zenés

A film dokumentálja a banda teljes zenekaros lemezfelvételét Bodø-ben, Norvégiában, körülbelül 90 km-re (55 mérföldre) északra az Északi-sarkkörtől.

A seholsincs virágok világa
#50357

dokumentum

Élő hagyományok Kalocsa kulturális terében A tarka virágú kalocsai hímzés és pingálás messze földön ismert, és gyakran magával a magyar népművészettel azonosítják. A ma is... több»

Rendező: Kovacs Laszlo