Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Az Indonéz Papagájvédelmi Projekt
#50381

dokumentum

Az Indonéz Papagáj Projekt célja a papagájok és kakaduk megmentése a kipusztulástól Indonéziában. A film bemutatja történetüket és jelenlegi munkájukat, a papagájvédelem... több»

#50382

dokumentum

2018. augusztus 20-a egy csendes, borús nap volt Svédország fővárosában, Stockholmban. A város központjában található az 1897-ben épült svéd parlament impozáns, neobarokk épülete.... több»

#50383

dokumentum

A Kárpátalajai Magyar Kulturális Szövetség felkérésére a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpontja 2014 óta figyelemmel... több»

Attenborough és a Jurassic tengeri szörny
#50385

dokumentum

150 millió évvel ezelőtt dinoszauruszok uralták a földet, de az óceánokban rejtélyes tengeri szörnyek domináltak. Ismerje meg a Pliosaurust, a tengerek Tyrannosaurus rexét! Tekintse meg... több»

#50386

dokumentum

Székelyföld a magyar művészet titokzatos és összetéveszthetetlen tájegysége, ám hiába voltak zsenik, a székely művészek majdhogynem ismeretlenek maradtak. Filmünkkel a székely... több»

Rendező: Zsigmond Attila

#50388

dokumentum

Hans Hedrich igazi transzilván: édesapja szász, édesanyja magyar. Ám nem csupán származása, tevékenysége is igazi erdélyivé teszi. Családja Romániában élte át a 1989-es... több»

Rendező: Szabó Attila

#50389

dokumentum

Ausztrália a Föld legszárazabb lakott kontinense. Állatvilága hosszú és lenyűgöző túléléstörténettel rendelkezik. Amint a 2019-es tragikus bozóttűzek sora megmutatta, az... több»

On the Come Up
#50390

dráma | vígjáték | zenés

A történet középpontjában a 16 éves Bri áll, aki minden idők egyik legnagyobb rappere szeretne lenni. A vitákkal szembesülő Bri, akinek a családjára egy kilakoltatási felszólítás... több»

Ott legbelül dal van...
#50391

dokumentum

Az ember, az emberi lélek mindig is kincs volt. Ezt sokáig az egyszerű ember ajkán megszülető dal fejezte ki a legjobban. Ebből építkezik ez a film, mely éveken át az erdélyi Kászon... több»

Rendező: Mohi Sándor

#50392

romantikus

Egy nemzetközi filmsztár világa teljesen összeomlik, amikor filmrendező férjéről kiderül, hogy gyermeke született egy nála sokkal fiatalabb színésznőtől. A nő gyógyulást keresve... több»

#50393

fantasy

A tizenéves Ada a titokzatos Kleks Akadémián köt ki, ahol a tündérmesék világába léphet át, és a képzelet határait is elérheti. Emellett felfedezi a módját annak is, hogy... több»

#50394

dokumentum

A dokumentumfilm öt apáca mindennapjait mutatja be, akik a szigorú vallásos élet mellett igyekeznek megélni a mindennapok örömeit. több»

Rendező: Gazsó Orsolya

Egy élet az erdőben
#50395

dokumentum

A film célja, hogy mintegy „rehabilitálja” a párás trópusi erdőt, amit igazságtalanul „zöld pokolnak” neveznek. Éppen ellenkezőleg: ez egy Paradicsom az ott élő növényeknek,... több»

Rendező: Gilles Santantonio

#50396

horror

Amikor egy louisianai kisváros csatornáiból gyilkos aligátorok szabadítják el a káoszt, a helyi seriffnek, egy aligátorszakértőnek és egy öreg aligátorvadásznak kell végeznie a... több»

#50397

NA Un silence  (2024)

dráma

Astridot, egy neves ügyvéd feleségét 25 éve hallgatták el. Családja egyensúlya hirtelen megbomlik, amikor gyermekei elkezdik keresni az igazságot. több»

#50398

NA Objects  (2021)

dokumentum

A dokumentumfilm három olyan embert követ, akik évtizedek óta őriznek szokatlan tárgyakat – egy fűcsomót, egy halott színésznő pulóverét és egy negyvenéves cukortojást –,... több»

Kicsoda Ön, Bujtor István?
#50399

dokumentum

Bujtor Istvánt, a kitűnő magyar színészt, rendezőt, producert mutatja be a rövid ismeretterjesztő alkotás filmszerepein és rendezésein keresztül. több»