Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Új közjáték – Eltűnt idő
#53261

animáció

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Proust: Az eltűnt idő nyomában című regénye egy részletének animációs feldolgozását láthatjuk. több»

Kiállítások a nagyvilágból: A magasztalt és elmarasztalt Renoir
#53262

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Albert Barnes kémikus és műgyűjtő, Renoir művészetének rmegszállottja volt. Ő volt a kedvenc festője. 181 alkotását gyűjtötte össze, és ezzel az övé lett a világ legnagyobb... több»

Rendező: Phil Grabsky

#53268

dokumentum

Karácsony jön, ilyenkor pihenünk, elcsendesedünk. Hideg és sötét uralkodik. Vagy mégsem. Mivel az ünnepekkor a déli féltekén éppen nyár van. Esős időszak, párzási időszak. Ám... több»

Rendező: Susanne Lummer

Szereplők: Peter Faerber

#53271

dráma | horror | thriller

Egy hangulatos horror slasher, amely módszeresen ábrázolja egy élőhalott szörny rejtélyes feltámadását, tombolását és a megtorlást egy távoli vadonban. több»

#53272

dokumentum

Dél-Afrikában, Fokváros lehet az első olyan nagyváros, hogy elfogyott a víz. Évek óta sújtja a várost a szárazság, már a gátakat is fenyegeti, hogy nem lesz utánpótlás.... több»

Szeretem, mert…
#53275

dokumentum

Petrás Mária kedvenc műtárgya - Jézus korpusz Petrás Mária saját alkotását mutatja be. Egy üvegkorpuszt. több»

#53276

dokumentum

A film Jason S. Logant követi, egy olyan művészt, aki az Északi-sarkvidéktől a Halál-völgyig mindenfelé kutat, hogy tintát készítsen olyan vad összetevőkből, mint a gyomok, a... több»

Mitak - A mászóbajnok
#53277

családi | dokumentum

A 10 éves bolgár fiú, Dimitar Rusev, akit csak Mitaknak szólítanak, minden nap egyre nagyobb magasságokat hódít meg. A szófiai Mászóklubba jár edzeni, és edzője szerint képességei... több»

A seholsincs virágok világa
#53278

dokumentum

Élő hagyományok Kalocsa kulturális terében A tarka virágú kalocsai hímzés és pingálás messze földön ismert, és gyakran magával a magyar népművészettel azonosítják. A ma is... több»

Rendező: Kovacs Laszlo

#53279

dráma

Grace egy sportsérülést követően az ópiátok rabjává válik. Anyja felügyelete alatt kész maga mögött hagyni a függőségét, de a múltja nem hagyja elmenni: Richie elrabolja őt egy... több»