Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Erős bástyánk nékünk
#54101

dokumentum

A magyarság megmaradásának védelmező bástyájaként aposztrofált intézmény, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 20 éve.  több»

Rendező: Maksay Ágnes

Az eltűnt Duna nyomában
#54102

dokumentum

Az „Életem a Duna” című dokumentumfilmje után az író-rendező ismét érzékeny és poétikus portrét készít a Duna rejtett zugairól. A film alkotója, a Duna szerelmese, Braňo... több»

Esküvő kisebb csavarral
#54103

romantikus

Egy ártatlan fiatal pár esküvői helyszínt foglal Jamaicán, de nem tudják, hogy véletlenül egy hedonista swinger-üdülőhelyre szól a foglalásuk... több»

A Pelikán jegyében
#54104

dokumentum

A film emberközelbe hoz egy mindig visszafogottan, leginkább csöndes magányban élő erdélyi kutatóbiológust, aki egész életét a Duna torkolatvidéke kutatásának, e régió... több»

大雨
#54105

NA 大雨  (2024)

animáció

Rendező: Zhigang Yang

Új közjáték – Arlequin
#54106

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Hamvas Béla: Arlequin című írása egy részletének filmes feldolgozását láthatjuk. több»

Twisted Sister
#54107

dráma

Úgy tűnik, Emilynek tökéletes élete van: van egy lánya, egy sikeres PR-cége, családi öröksége és egy erős házassága Kyle-lal. Ám minden darabokra hullik, amikor Lily megérkezik,... több»

A természet bölcsődéi
#54108

dokumentum

Rengeteg állatkölyök él bolygónkon. Még a felnőtt állatoknál is többen vannak. A fajok szaporodása biztosítja az életet a Földön. Az utódok felnevelése azonban rengeteg munkát... több»

Rendező: Jan Haft

Szereplők: Susanne Kruse

#54111

dokumentum

Betlehemi jászol Európában A film a betlehemes játék és a betlehemállítás dél-tiroli és bajor hagyományát járja körül. Assisi Szent Ferenc találta ki a 13. században. A... több»

Rendező: Anita Lackenberger

#54112

NA Les miens  (2022)

dráma

Moussa mindig gyengéd, önzetlen és jelen volt a családja számára. Nem úgy, mint a testvére, Ryad, a közismert televíziós műsorvezető, akit a környezetében élők önzősége miatt... több»

#54114

dokumentum

Az 50-es és 60-as években, az „éberség” szellemében meg kellett semmisíteni a régi repülőgépeket, nehogy valakinek eszébe jusson egy muzeális repülővel disszidálni. Ezzel az... több»

Egyszerű kis ügy
#54115

vígjáték

Gyakran szégyelljük egész napunkat tönkretevő sérelmünket, bosszúságunkat. Mert mi az a bosszúság, mondjuk, egy betegséghez képest? Ilyen összehasonlításban valóban... több»

Másutt – a Korda testvérek
#54117

dokumentum

A három Korda-testvér élettörténete olyan, mint egy magyar népmese. Egy kis távoli magyar tanyáról elindult három szegény fiú, hogy meghódítsa a világot. A dokumentumfilm... több»

#54118

NA Lieber Kurt  (2022)

dráma

Jana (Jasmin Gerat) és Kurt (Til Schweiger) miután szakítottak, úgy döntöttek, hogy megosztják közös gyermekük, Kurt (Levi Wolter) felügyeletét. Ezért az apa, az újdonsült... több»

Természet világa – Pingvin postahivatal
#54119

dokumentum

Az Antarktisz legnépszerűbb turistalátványossága egy kis brit postahivatal, ami az Antarktiszi-félszigeten, Port Lockroy-nál található. A nem mindennapi posta dolgozói minden évben pár... több»

UEFA Európa Konferencia Liga
#54120

sportfilm

Újra a pályára lépünk! A legizgalmasabb és legjobb UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga-mérkőzések csütörtökönként élőben az RTL+-on. Kövesse nyomon az együttesek... több»