Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
#1

dokumentum | sportfilm

Az 1936-os berlini nyári olimpiai játékokat feldolgozó dokumentumfilm második része. több»

Lenyűgöző alkotás, és nagyon izgalmas volt látni, hogy mennyit változott az elmúlt több mint 80 évben a sport. Ha kicsit is érdekel a téma, szerintem feltétlenül vesd rá magad.
#2

75 Az akarat diadala  (1935)

(1) (5)

dokumentum | háborús | történelmi

Az akarat diadala című alkotás lényegében egy hírhedt propagandafilm az 1934-es náci párt nürnbergi gyűléséről, melyen olyan pártfunkcionáriusok is részt vettek, mint Hitler,... több»

Egyszerűen nem tudtam végignézni, mert hányinger kerülgetett. Az embernél butább, befolyásolhatóbb, hülyíthetőbb teremtmény nincs a világon! Ez a megállapítás az egész emberiségre érvényes és ez volt a helyzet 1934-ben, meg természetesen ma is. Nem kell messzire menni... Homo... több»
#3

71 Föld, kenyér nélkül  (1933)

(1) (2)

dokumentum | rövidfilm

A szürrealisztikus dokemtumfilmben egy kis spanyol falu életébe tekinthetünk bele, a maga elmaradottságával,szokásaival és mérhetetlen nyomorával együtt. több»

Szinte elszomorító volt látni azt a szegénységet,amit ez a film bemutatott.A lakók küzdelme az életbenmaradásért kendőzetlenül közelről történő bemutatása szívszorító látvány volt.Az,hogy az oktatás jelen volt,az a fejlődés egyik lehetőségét rejti magába-tökéletes... több»
#4

dokumentum | rövidfilm

A rövidke dokumentumfilm a Portóban élő munkásokat és a Douro folyót mutatja be.

Rendező: Manoel de Oliveira

#5

dokumentum | rövidfilm

A képes útleírás San Francisco múltját és jelenét ünnepli.

Szereplők: James A. FitzPatrick

Magyar óceánrepülők
#6

dokumentum

A"Justice for Hungary" (Igazságot Magyarországnak) amerikai magyarok áldozatkészségéből épült repülőgép volt, amellyel Endresz György pilóta és Magyar Sándor navigátor 1931.... több»

Elnézve a történelmi felvételt, szembesültem azzal, hogy mennyire összetartanak a magyarok az egész világon. És az is nyilvánvaló azóta, hogy az ilyen kezdeményezéseknek meglett nem csak a sikerük, hanem az eredményük is (1938–1941).