Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
A cigány hold - egy cella képei
#63641

kísérleti film

1957 tavaszán egyik vidéki városunk börtönében közös vizsgálati cellába kerül három női gyanúsított: egy tanárnő, aki harcolt a forradalomban, egy fiatalkorú, gyermekgyilkos... több»

Az ember lánya
#63642

dokumentum

Korunk egyik rabszolgaságáról, a prostitúcióról szól a film, amelyben egy fiatal lány sorsa tárul fel előttünk. Hogy a főszereplő inkognitóját megőrizhessék a film alkotói, arca... több»

Baljós felhők között
#63643

dokumentum

Szerb Antal elbűvölő emberi és tudósportréját idézzük meg. A portréfilmben irodalmárok mutatják be azt a ritka jelenséget, hogy egy írót elsősorban irodalomtörténeti munkái... több»

Rendező: Bakos Katalin

A hét utolsó napja
#63644

dokumentum

A tíz főből álló csoport a pszichodrámát és a filmkészítést ötvözi azért, hogy kiderítse, hogyan lehet a filmnézést és a reflektív filmkészítést önismereti, terápiás... több»

Rendező: Cibulya Nikol

Egérút
#63645

NA Egérút  (2001)

dráma | játékfilm

A főhős, Péter Simon negyven feletti író, akinek éppen most jelenik meg az első kötete, s noha kicsit későinek tűnik a debütálás - ő mégis úgy érzi, most végre abszolút a... több»

Gran Paradiso
#63646

dokumentum

Bágyi Ferenc 1945-ben született Budapesten. 1980 óta él Németországban, ahol a világ egyik legjobb természetfotósaként tartják számon. Megszállottja munkájának, nála nincs semmi... több»

Rendező: Pozsgai János

Pálosok nyomában
#63647

dokumentum

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét mutatja be a film.1245 körül állt Özséb atya az első magyar bíboros, Váncsa István elé azzal a kérésével, hogy... több»

Jósvafői capriccio
#63648

dokumentum

Jósvafő elsősorban a Baradla-barlangról híres, amely a Világörökség része. Kisfaludy András filmje inkább a falu hétköznapjairól, az ott élő emberek közösséggé... több»

Rendező: Kisfaludy András

Matyó lakodalom
#63649

dokumentum

A matyó lakodalom régen a házasuló fiatal pár és családja számára életre szólóan fontos, ugyanakkor igen látványos esemény volt. A hagyományos viselet, a régmúlt időkből... több»

Rendező: Pap Pál

Az álomhajó - Malajzia
#63650

romantikus

A Thaiföld felé tartó Álomhajón van Martin Pollack, aki számára az utazás nem öröm, inkább nagy veszélyforrás. Koronatanú ugyanis egy maffiaperben, ezért új személyazonosságot... több»

Országút a Mennybe
#63651

dokumentum

"Ázsia a világ feneke, és Pakisztán a lyuk rajta" - szokták mondani, de aki közelebbről is szeretné megismerni Pakisztánt, tartson velünk.

Rendező: Banai Tibor Péter

Utta Danella: A házasság viharai
#63652

romantikus

Azok a férfiak, akik több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon, kikészítik a feleségüket. Az energikus, utazni szerető Teresa nagyon örül, hogy férjével, Paullal nyaralni... több»

The Iron Hammer
#63653

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

A miniszter
#63654

NA A miniszter  (1988)

játékfilm

Eötvös József 53. születésnapján elhatározza, hogy felhagy a politikával és ismét írni kezd. A kiegyezés előtti politikai szituációban Deák Ferenc kérésére mégis elvállalja a... több»

Székely akció
#63655

dokumentum

A film a 19-20. század fordulójának dokumentumokban gazdag világát mutatja be, a Székelyföld felvirágoztatására indult akción keresztül.

Rendező: Siska Vince

A P. Mobil Erdélyben
#63656

road movie

Útifilm a zenekar 1998-as erdélyi turnéjáról: a székelyudvarhelyi, a gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi koncertekről.

Blanca & Pepita
#63657

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

#63658

dráma

Anthony lelkesen készül legjobb barátja házavató bulijára. Az este igazán remekül alakul mindaddig, amíg meg nem érkezik Anthony, aki komoly alkoholproblémákkal küzd. több»

V.I.P. Búcsúkoncert
#63659

zenés

Az egykori sztárzenekar búcsúkoncertjét óriási érdeklődés előzte meg. A négy tagú fiú-formáció nemcsak az ének-vokálban és színpadi mozgásban, hanem slágereinek sajátos zenei... több»

Rendező: Bokor Attila

#63660

játékfilm

Egy ismeretlen országban elrabolnak egy orvost. A férfi egy táborba kerül, ahol a fogvatartottakon kísérletet hajtanak végre; beoltásukat követően a legtöbben életüket vesztik. Az... több»