Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Titkok a Föld mélyéről
#63661

dokumentum

Craig Beals középiskolai tanár élethosszig tartó küldetése, hogy felfedezze és bemutassa bolygónk legmeglepőbb titkait. Most éppen saját hátsókertjében, Amerika legnagyobb mítosza,... több»

Préda lettem: Cápák hete
#63662

dokumentum

A Csendes-óceán felszíne alatt veszélyes lények ólálkodnak. Délutáni úszás közben egy nőt hirtelen megtámad egy nagy fehér cápa. Egy szigonyos halászt megtámad egy tigriscápa. több»

Kilakoltatás
#63663

dráma | rövidfilm

Vali munkanélküli, segélyekből próbálja eltartani szellemi fogyatékos fiát, Karcsit. Egy pesti bérházban élnek, valahol a vadregényes nyolcadik kerületben, ahol a kilakoltatás a... több»

Ajándék a végzettől
#63664

dokumentum

A hasonló című könyv tavaly karácsonyra jelent meg. Többek között Márai Sándor helyszíni tudósításait tartalmazza az 1938-as és 1940-es terület-visszacsatolásokról. Ezeket az... több»

A hajótörött
#63665

játékfilm

Honza szülei különélnek. Az anyukája elviszi őt nyaralni az apukája hajójára. A folyóparton pecáznak, élvezik az együttlétet a természetben. Egészen addig, míg a fiú ki nem fog... több»

Napló IX-XII.
#63666

IX. Avokádó pornó, X. Andy Warhol és Isaac Babel találkozása, XI. A nagy utazás, XII. A kínai táj meséje.

Rendező: Szirtes András

Ízőrzők: Szentkirály
#63667

dokumentum

Szentkirályra, az ásványvíz hazájába helyi különlegességekkel vártak bennünket. Első nap a forgatás a Faluház mögötti kemencéknél zajlott. Itt elsőként Kökényné Erzsike... több»

Rendező: Móczár István

#63668

dokumentum

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és... több»

Bús düledékeiden
#63669

dokumentum

A földrajzi utazáson túl, egyfajta időutazásra indulunk, amelynek során eljutunk Kárpátalja varázslatosan szép tájaira és megismerjük a magyar történelem egyik fontos helyszínét.... több»

Rendező: Vándor Attila

Herman Ottó 100 – MME 40, avagy a természetvédelem hajnala
#63670

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorából. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

Szende
#63671

NA Szende  (2000)

rövidfilm

A 2001-es Ifjúsági- és Diákfilmszemle fődíjas filmje. Piros körömcipő. Fehér jogging. Fekete kávé. Hét bányász szívhez szóló története az Atlantis Színház előadásában...

Rendező: Bernáth Dénes

Szereplők: Valovics István

Erdély Széchenyije
#63672

dokumentum

Hidvégi gróf Mikó Imre (1805-1876) a XIX. században Erdély leghitelesebb és legsikeresebb politikusa, a tettek embere volt. Miután Nagyenyeden befejezte tanulmányait állami hivatalba... több»

Vízió
#63673

NA Vízió  (2000)

animáció

Cakó Ferenc bábanimációja az 50. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az egyetlen magyar versenyfilm volt. A művész víziója következetesen továbbra is a fény keresése, a fény... több»

Rendező: Cakó Ferenc

XXereLem
#63674

NA XXereLem  (2016)

dokumentum

Egy esztendővel ezelőtt még több mint százhúsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor Adrian ráállt. A kövérség megnehezítette az életét, ezért belevágott a fogyókúrába. A... több»

#63675

játékfilm

Max

Egy tűzoltó erkölcsi dilemmába keveredik, amikor azt a tanácsot kapja orvosától, hogy kerülje a stresszt, ha szeretné teherbe ejteni feleségét. több»

Full Playback
#63676

zenés

Szappanos György virtuóz basszusgitáros jazz-rock formációja. Baján kezdő zenészként Babos Gyula zenekarával lépett fel, később más hazai csúcs együttesekkel is szerepelt (pl.... több»

Rendező: Sebők György

A modern maffia
#63677

dokumentum

Szicília. A legrégebbi nyugati maffiaszervezet, a Cosa Nostra otthona.  "A maffia valódi vezetői fehér gallért hordanak és az elit tagjai. Vállalkozók, ügyvédek, orvosok,... több»

Gyermekfilmek - Július 12
#63678

-Gusztáv: Gusztáv közlekedik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Kecskekatonaság Rendező: Horváth Mária, Pál Nagy Balázs-Piros alma szép meséi: Azzerine és Zora csacsi Rendező:... több»

One More Cigarette
#63679

dráma | rövidfilm

Egy 24 éves, cinikus lány átgondolja az életét, és rájön, hogy meg kell ölnie magát ahhoz, hogy a világ jobb legyen.

Rendező: Caterina Salvadori

Szereplők: Cecilia Bertozzi

Jaguárok tengerpartja
#63680

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»