Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Színházépítők
#63701

dokumentum

Ferdinánd Fellner és Hermann Helmer bécsi építészek negyvennyolc színházat építettek s ebből tizenegyet a történelmi Magyarország területén. A Víg, az Operett, a régi Nemzeti... több»

Rendező: Sára Balázs

Egy év Szibériában
#63702

dokumentum

Szibéria szélsőségesen mostoha időjárási és környezeti viszonyai között csak a legszívósabb és legjobban alkalmazkodó állatok képesek életben maradni. Aki a csodával határos... több»

Idegen test
#63703

NA Idegen test  (2002)

kísérleti film | rövidfilm

A film egy meditáció során megjelenő, vibráló látomás-sorozat segítségével keresi a válaszokat a testi lét összefüggéseire.Az egész életünkön át viselt hústömeg... több»

Rendező: Ulrich Gábor

Démonrádió
#63704

horror

A középiskolás Angelica összetűzésbe kerül az anyjával, miután az új barátnője, Staci hatására – első alkalommal az életében – megszegi a szabályokat. Nem sejti, hogy... több»

#63705

horror

A nyári vakációjukat élvező tinédzserek életét egy ismeretlen gyilkos keseríti meg, aki vadászni kezd rájuk. több»

Ízőrzők: Ozora
#63706

dokumentum

A Tolna megyei Ozora különleges település; hét dombra épült és kettészeli a Sió. A csodálatos természeti kincsek mellett a község kulináris területen is számos érdekességet és... több»

Rendező: Móczár István

Kéz kezet mos
#63707

vígjáték

Zentay bácsi a hozzá fordulóknak kellő ellenszolgáltatásért mindenfélét kijár. Felháborodik, amikor lányát feleségül kéri titkára, aki apját sem ismeri. Unokahúga, a szép Anna,... több»

Kisiskolásdi
#63708

dokumentum

A Bükk északi lábánál húzódik meg Mályinka, egy hatszáz lelkes kis falu. Iskolájába jár a helység apraja-nagyja. Együtt indul reggel otthonról kicsi és nagy, s a felsős... több»

Rendező: Szobolits Béla

Boldog Várad – Szent László városa
#63709

dokumentum

Nagyvárad az újrakezdések városa – hosszú évszázados történelme során többször is elpusztult, ám lakosai mindannyiszor újjáépítették, akár a tatárjárás, akár Dózsa... több»

#63710

NA Tesla  (2017)

akció | dráma | életrajzi | kaland | thriller

A film Nikola Tesla ifjúkorát mutatja be. Megismerhetjük, hogy milyen viszony fűzte a legendás feltalálót Thomas Edisonhoz, George Westingouse-hoz, Guglielmo Marconihoz, Albert Einsteinhez... több»

#63711

NA Mese a hantikról  (2010)

(5)

dokumentum

Hanti „western” az 1933-as kazimszki felkelésről, melynek során az osztyákok el akarták kergetni a vörösöket, hogy a saját szokásaik szerint élhessenek. A felkelést két évig... több»

Rendező: Oleg Fesenko

Az utolsó ördögök
#63712

dokumentum

A tasmaniai őslakosok szerint élt egykor a szigetükön egy gyönyörű, párducszerű állat, melyet valaki megátkozott, így balszerencséjére egy hosszú karmú, széles szájú, dühös... több»

Rendező: Ian Marsh

Mr. Bean 2.
#63713

NA Mr. Bean 2.  (2002)

animáció

Mintha nem lenne Mr. Bean elég csapás már önmagában is az emberiségre, most még meg is duplázódik azáltal, hogy rajzfilmváltozat készült belőle. Ha fel tudják idézni, hogy Mr. Bean... több»

Rendező: Alexei Alexeev

Szereplők: Rowan Atkinson

#63714

rövidfilm

A dokumentumfilm motorosok négynapos kalandját mutatja be Alaszka déli vidékein.

Rendező: G. Logan Dellinger

#63715

dokumentum

Bár a romákkal szembeni diszkrimináció és ellenállás erősödött az elmúlt években, egy csapat romániai roma asszony mégis mindent megtesz, hogy asszimilálódni tudjanak a mai... több»

Húzzák a nótánkat
#63716

dokumentum

A falusi kultúrház, hogy fenntartsa magát, társul a kocsmával. Közös a haszon, mindenki jól jár, csak a közművelődés húzza a rövidebbet.

Rendező: Zombori Katalin

Komodo sárkányai
#63717

dokumentum

Egy erős, jól megtermett hím egy fiatal nősténnyel igyekszik párosodni. Megszokott, előre borítékolható végkimenetelű szituáció az állatvilágban – gondolhatnánk, de nem a... több»

Nagy kerek erdő
#63718

dokumentum

Gyergyó és Udvarhely között van egy nagy kerek erdő. Évszázados mesék élnek itt. Ezek a fák láttak születést, halált, kondukátort, vadászt és vadból eleget. Az erdészek,... több»

Rendező: Farkas György

Sejtjeink
#63719

NA Sejtjeink  (2002)

dokumentum

Azt mondják, az ember két dologért képes mindent megtenni: hogy ne legyen, vagy hogy legyen gyereke. Hőseink mindennél jobban vágytak arra, hogy gyermekük szülessen. A remény... több»

Rendező: Almási Tamás

#63720

dokumentum

A dokumentumfilm az ausztrál kontinensre repíti el nézőit, s a leghitelesebb tudományos vizsgálatok eredményei révén igyekszik bemutatni Ausztrália dinoszauruszok hagyta nyomait.