Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Csángómagyar Golgota
#68821

dokumentum

A moldvai csángómagyarság első diplomás generációját képviseli Petrás Mária, aki a kilencvenes években már felnőttként került újra az iskolapadba Budapesten, s szerzett... több»

Rendező: Zebegényi Zoltán

Szereplők: Petrás Mária

Misszió
#68822

NA Misszió  (2015)

dokumentum

A Keresztény Roma Szakkollégiumok Hálózatát a magyarországi történelmi egyházak hozták létre 2011-ben. A szakkollégiumok célja, hogy „…olyan roma identitásukat megőrző,... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Székely Ifjak Társasága '56
#68823

dokumentum

1956-ban, a háromszéki Sepsiszengyörgyön néhány gyerek indiánosdi helyett társaságot szervez, vérszerződést köt, fegyverraktárat ás a vártemplom alá, hogy a terjedő forradalmat... több»

Second Hand
#68824

NA Second Hand  (2016)

animáció

Vajon ki hordta először a használt ruhát, mielőtt mi rátaláltunk volna? Vajon mi választjuk-e a ruhát, vagy ő minket? Az animáció egy Second Handből kikerült sárga, cicás pulóver... több»

Mákszem Matyi
#68825

családi

Mákszem Matyi mindösszesen 5 centiméter magas kisfiú, a híres Mákszem artistadinasztia sarja. Szülei tragikus trapézbalesete után Mágus Márkus veszi magához, és megpróbálja távol... több»

Egy naiv ember bársonyszékben
#68826

életrajzi

Mester Miklós száz éve született egy székelyföldi földműves családban. Történészhallgatóként került Budapestre, 1939-ben pedig - Teleki Pál miniszterelnök ajánlásával - a... több»

Rendező: Bokor Péter

Táncdalfesztivál 1969 - Vásár után
#68827

zenés

Az 1969-es Tánsdalfesztivál dalainak "szezonvégi kiárusítása", azaz sok-sok, azóta slágerré vált táncdal. Közreműködik: Aradszky László, Balázs Eszter, Bergendy együttes,... több»

Rendező: Kalmár András

...Megszegem Janikának...
#68828

dokumentum | életrajzi

Rostás János élete - a vele történtek és történők, minden, amit átélt, átél és megtapasztal - történelmi példának tekinthető. Mába vezető életútjának filmre vitele... több»

Rendező: Siklósi Szilveszter

Szereplők: Rostás János

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#68829

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

Mindenki cirkusza
#68830

dokumentum

XX. Miskolci Fesztivál dok. Kategoria fődíja

Rendező: Sós Mária

Gyermekfilmek - Augusztus 3
#68831

-Gusztáv: Gusztáv a lépcsőházban Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Tréfás farkas Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Halló, halló! Rendező: Szoboszlay... több»

A sólyom röpte
#68832

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

Gyermekfilmek - Július 8
#68833

-Gusztáv: Gusztáv macskát farag belőle Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Az állatok beszéde Rendező: Horváth Mária, Hajdu Marianna-Pirosalma szép meséi: Malacék téli sportja... több»

Európai katonák között: a belga haditengerészek
#68834

dokumentum

Díj:1992 - Róma: a Katonai Dokumentumfilm Fesztivál díja

Rendező: Böjte József

Apám zenéje
#68835

Az európai hírű karmester, Otmar Suitner élete és munkássága archív- és koncertfelvételek, fotók, valamint a családtagok visszaemlékezései alapján kerül felidézésre a művész... több»

Acid
#68836

NA Acid  (2018)

animáció

Az ACID nevű zenekar a világ legnépszerűbb együttese. De nem akármelyik világé, hanem a robotoké, akik élnek-halnak a gépzenéért. A háromtagú robotbanda megjárja a csúcsot és a... több»

Columbo – Az ínyenc gyilkos
#68837

krimi

Paul Gerard ételkritikus, aki évek óta zsarolja a város egyik legismertebb vendéglőjének tulajdonosát tudván, hogy az újságban megjelenő kritika tönkre teheti az éttermet. Ezért a... több»

Ikrek
#68838

NA Ikrek  (2005)

dokumentum | életrajzi

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ikerpár. Habár közeledtek az ötvenhez és még nem volt asszonyuk, azért látszólag jól érezték magukat. Egész nap serényen dolgoztak a mezőn,... több»

Rendező: Bálint Arthur

#68839

dokumentum

A sorozat Brit Columbia észak-nyugati részén fekvő gigantikus gleccser borította vulkán vidékének, a Mount Edziza történetét meséli el, ami több mint 8 millió évre tekint vissza. A... több»

A láthatatlan naprendszer
#68840

dokumentum

Napjainkban a világegyetem kutatása nem korlátozódik a látható anyag a csillagok, bolygók, holdak és egyéb égitestek megismerésére. A hagyományos értelemben vett csillagászat még... több»

Rendező: Hevér Zoltán