Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69161

dokumentum

A film olyan embereket mutat be, akik éppen azon fáradoznak, hogy valahogyan sikerüljön betörniük a showbiznis-be. Mindannyiuknak remek képesítése van és már éveket töltöttek el... több»

#69162

NA Téli sport  (1973)

játékfilm

Vass Olga banktisztviselő tüdőbaját a tátrai elökelő hotelban gyógyítja. A költségekre nővére teremt elő pénzt, de hat hétnél tovább nem maradhat a szanatóriumnak is beillő... több»

#69163

NA Mary  (2017)

akció | dráma | életrajzi

Heródes király kegyetlen uralkodása alatt a fiatal házasok, Mária és József túlélik a történelem egyik legalattomosabb korszakát. Mária szíve alatt hordja gyermekét, Jézust, és 12... több»

Szereplők: Ben Kingsley

Attila kincsei
#69164

dokumentum

Attila, a csereháti aprófalu harangozója elhatározza, hogy újraépít egy kis fakápolnát az erdő mélyén, egy vitatott és elfelejtett Mária-jelenés egykori kultuszhelyén. A... több»

Rendező: Szabó Elemér

#69165

NA Skywards  (2017)

rövidfilm

A rövidfilm a delhi galambröptetés világába kalauzolja el a nézőt.

Rendező: Eva Weber

Igaz-e?
#69166

NA Igaz-e?  (1963)

rövidfilm

"Igaz-e, hogy a mi szerelmünk vég nélküli, határtalan, s gondolataim ma reggel oly kuszák, mint a hajam?"

Rendező: Rózsa János

Akartam volna mutatni
#69167

dokumentum | életrajzi

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek... több»

Claudius twistel - Márkus László
#69168

életrajzi

Színpadi pódium, szinkronstúdió, Filmgyári stúdió _ mindenütt jól érezte magát, otthonosan mozgott tecnikák és kollégák között egyaránt. Erről tanúskodik már ez az 1963.-ban... több»

Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#69169

zenés

2001-ben Bogányi Gergely országos turné keretében eljátszotta Chopin összes zongoraművét, melyet 2002-ben Finnországban is eljátszott. 2002. decemberében a Finn Köztársaság elnök... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

Hagyjátok Robinsont!
#69170

játékfilm

Robinson matróz. Amikor egyszer annyira szomjas lesz, hogy megissza társai kétheti rumkészletét, azok büntetésül csónakba ültetik és leeresztik a vízre. A tenger egy szép szigetre... több»

Esernyő és varrógép véletlen találkozása a boncasztalon
#69171

kísérleti film

A film egy szürrealista önportré mely egy különös találkozással kezdődik, és a szürrealizmus legfőbb célját, az emberi szabadságot szem előtt tartva különböző asszociációkat... több»

Rendező: Boros Ferenc

Szereplők: Mácsi Orsolya, Boros Ferenc

A sárga busz
#69172

animáció

A sárga busz egy helyiérdekű járat, amely egy napon titokzatosan eltűnik. A falubeliek közül többen látni véltek egy vezető nélküli buszt száguldani az úton. Az eset kapcsán... több»

Rendező: Pálfy Szabolcs

#69173

dokumentum

Huszonöt éves munkássága alatt Michael Haneke korunk egyik legfontosabb rendezőjévé vált. Idén a Szerelem című filmért Oscar-díjjal is kitüntették, de a szerzői filmek rajongói... több»

Falurombolás?
#69174

dokumentum

A film a kisposták bezárása ürügyén hívja fel a nézők figyelmét a kistelepülések tudatos elsorvasztása elleni cselekvésre, az alkotmányosság keretei között.

Beszélgetések a természetről
#69175

dokumentum

A kétrészes film hazánk legfiatalabb, 1996-ban alapított Duna-Dráva Nemzeti Parkját mutatja be. Magába foglalja például Gemencet, Európa legutolsó összefüggő ártéri területét,... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A Texas Story
#69176

dráma

A film története szerint egy texasi férfi elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkát. több»

Hegyen-völgyön Karintia
#69177

dokumentum

A film Karintia tartomány egyik jellegzetes táját, a Gail-folyó völgyét mutatja be. A természeti szépségek mellett felvillantja a vidék történelmének néhány fontos pillanatát,... több»

Drogzarándok
#69178

dokumentum

Az ősi zarándoklat szerint lelki megtisztulás kíséri a fizikai teljesítményt. Ezt az utat választották a film szereplői, hogy kábítószer-függőségükből megpróbáljanak... több»

Konrád György: Fenn a hegyen
#69179

játékfilm

Konrád György Fenn, a hegyen című önéletrajzi regényéből készült televíziós feldolgozás.

Ábel
#69180

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.