Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
K3
#69201

NA K3  (2008)

szkeccsfilm

Gerő Marcell: Kócos 22'Gothár Péter: Tanúvallomás 25'Horváth Lili: Uszodai tolvaj 21'Jóvér Csaba: Hazatérés 8'Gazsó Zsuzsanna: Nyári Egyenlet (Összeesküvés) 6'

#69202

dokumentum

Az egyházak elleni akciók, ezen belül is a katolikus egyház elleni tevékenység különleges helyet foglaltak el az állambiztonság munkájában, a kommunizmus évtizedeiben. A tartótiszt... több»

Rendező: Varga Ágota

Kíváncsiság
#69203

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A királyok szigete
#69204

dokumentum

Kho Panganról, azaz a Királyok szigetéről szól az útifilm, amelyből ízelítőt kapunk az egzotikus thaiföldi vallási, étkezési, esküvői szokásokról és a lenyűgöző természeti... több»

Rendező: Pintér András

Mari Boine koncert a MÜPA-ból
#69205

zenés

A tiszta szellem és a szépség keveredése: ez jellemzi a híres norvégiai lapp énekesnő, Mari Boine művészetét, aki őseinek hagyományos dalát, a joikát ismertette meg a világgal. A... több»

A kutakról
#69206

NA A kutakról  (1999)

dokumentum

A kútásó mesterségét, a kutak szerepét és a hozzájuk kapcsolódó népszokásokat mutatja be a kisfilm.

Mínusz
#69207

NA Mínusz  (2006)

rövidfilm

A lakótelepi panelházban január elsején elzárják a gázt. A lakóközösség tartozik a Gázműveknek. Mikor a nyolcadik napon, az önkormányzati illetékesekkel való találkozás után... több»

#69208

NA Kingsway  (2017)

rövidfilm

A Kingsway Vancouver legnagyobb főútvonala - és mindenkinek az életében más szerepet tölt be.  több»

Rendező: Jeffery Chong

Pimpa - Karácsonyi mese
#69209

animáció

Pimpa és kis barátai Karácsonyra készülnek, hóembert építenek, fát állítanak várják a télapót és közben rengeteget játszanak. több»

#69210

dokumentum | rövidfilm

A film célja, hogy hazai tájak és utak segítségével visszaadja a Camino-élményt. Három zarándokot követhetünk nyomon. Az ő szemükön keresztül megismerhetjük a tájat, ... több»

Rendező: Boegi Máté

Délután 5-kor
#69211

vígjáték

A centenáriumi Tolnay Klári sorozat következő darabja egy tüneményes vígjáték 1965-ből szórakoztató színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. Ágnes, a Fazekas-ház... több»

Rendező: Seregi László

Szereplők: Tolnay Klári, Ráday Imre

Az utolsó pillanat
#69212

dokumentum

A csángók megmaradását lassan egész Európa ügyének tekinti. Mégis vannak egyházi és világi emberek, akik nem akarják elfogadni, hogy Moldvában magyarok küzdenek az anyanyelvük... több»

Rendező: Cselényi László

Príma primavéra
#69213

dráma | játékfilm

Gábort - a középkorú, ám gyermeki ártatlansággal és naivitással élő "kisfiát" - anyu kétségbeesetten készíti fel arra az időre, amikor ő már nem lesz. Anyu egy bankrablás... több»

Dávidházy kapitány
#69214

dokumentum

A folyami hajós bejárta a két világháború között a Dunán Európa délkeleti országait egészen Regensburgtól Braila-ig.

#69215

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

Holdhercegnő
#69216

Maria, a 13 éves árva édesapja halála után kénytelen különc nagybátyjához költözni, aki egy távoli falvacskában él Angliában. A fiatal lány felfedezi a pusztuló Holdföldét,... több»

#69217

NA Entropia  (2017)

horror | rövidfilm

Egy idősödő nő boszorkányság révén akarja visszanyerni a fiatalságát.

Rendező: Marinah Janello

Szereplők: Sissy O'Hara

A Tiszántúl szépségei
#69218

dokumentum

A Tiszántúl változatos tájegységein közel 170 védett növényfaj található. A Hajdúság, a Nyírség, a Hortobágy, a Körösök vidéke és a beregszászi sík területein kora... több»

Széljegyzetek egy forgatásról
#69219

dokumentum

Hosszú hallgatás után jelentkezett új nagyjátékfilmmel Maár Gyula. A Töredék egy katolikus kolostor szigorú, zárt belső világában játszódik, nem sokkal a második világháború... több»

Rendező: Szirti Anina

Gyónás és feloldozás
#69220

Lakatos István rendezésében Széchenyi István életútját követhetjük végig. A jeles politikus és államférfi naplóiból hallhatunk részleteket, majd a halála körüli nyomozás... több»