Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69201

dokumentum

20 évvel ezelőtt a géntechnika bonyolult volt és drága. Speciális labor kellett hozzá. Ám mára forradalmasodott a géntechnológia, amely által másképp' látjuk magunkat és minden... több»

#69202

játékfilm

A II. világháború utáni Budapesten egy András nevű fiú megpróbál élelmiszert szerezni a családjának. András vidékre megy, hogy ruháért cserébe édesanyjának és magának... több»

Szabó Magda: Az ajtó
#69203

Valós történet, melyben Szabó Magda életének megrendítően szép epizódja elevenedik meg. Az írónő Szeredás Emerenc alakján keresztül szenvedélyesen, de rendkívül pontos... több»

Nehéz napok a Cho Oyun
#69204

dokumentum

Az izgalmas expedíciós kalandfilm a világ hatodik legmagasabb csúcsára, a Tibetben található, 8201 méter magas Cho Oyura kalauzolja a nézőket. A rendező-operatőr egyedül nézett... több»

Rendező: Banai Tibor Péter

Fegyver Péter
#69205

dokumentum

Fegyver Péter harminc éves, a Viharsarokban él édesanyjával. Születése óta hallássérült. Egyszerre szívszorító és tiszteletreméltó, ahogyan próbál felülemelkedni halmozottan... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Nyugodjak békében
#69206

dokumentum

Baranya megye kis falujában, Csebényben él özv. Racskó Józsefné. A 76 éves parasztasszony tragédiáktól sem mentes sorsa tárul fel előttünk. Racskó Józsefné 1982-ben meghalt.

Rendező: ifj. Schiffer Pál

Szereplők: Racskó Józsefné

Trapiti
#69207

NA Trapiti  (2006)

családi

Kavicsvár földjét régen, olyan régen, amikor még a bajusz se pöndörödött, a kutyák farka se kunkorodott, a vad bizurr-mizurr nép lakta. Ennek a jóravaló népnek rengeteg macskája... több»

Sorstalanság werkfilm
#69208

Kertész Imre 2000 júliusában dedikálta Koltai Lajosnak Sorstalanság című regényét. "Szeretettel és várakozással" - ezt írta a kötetbe. "Iszonyatos tanulságokkal járt ez a négy... több»

Rendező: Muhi Klára

Ízőrzők: Bálványos
#69209

dokumentum

Bálványos Somogy megyében található kis település. Balatonföldvártól 10 km-re délre fekszik, s már az 1001-ben kelt pannonhalmi alapítólevélben, majd az 1055-ös tihanyiban is... több»

Rendező: Móczár István

10 éves az Oktogon Tánc Centrum
#69210

táncfilm

Kevés magyar táncklub tudna olyan színvonalas és látványos színházi táncprodukciót létrehozni, mint 2006-ban 10. születésnapját ünneplő Oktogon. A Thália Színházban óriási... több»

Rendező: Elek Sándor

Tihany, az Európa-diplomás félsziget (Tihany, az Európa-diplomás félsziget)
#69211

dokumentum

A természeti és kulturális kincsekben gazdag Tihanyi-félsziget egész évben vonzza a látogatókat. A táj megkapóan változatos; az erdők, szőlővel borított dombok és a geológiai... több»

#69212

dokumentum

Antall Józsefnek zaklatott és gyorsan változó bel- és külpolitikai viszonyok között kellett levezényelnie a rendszerváltoztatást, kialakítani egy új politikai kultúrát, irányítani... több»

Rendező: Dér András

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül I.
#69213

szkeccsfilm

Fototerápia (Szirtes András, 36')"vidékek legbelül" (-előadás-) (Szita János, 33')

#69214

zenés

Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájának előadása.

#69215

dokumentum

A XX. században az erdélyi magyar arisztokrácia ősi törzse recsegve rendült meg. Az I. világháború után, mikor Erdélyt Romániához csatolták a legtöbben Magyarországra menekültek.... több»

Rendező: Szederkényi Olga

Kíváncsiság
#69216

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A megszállott
#69217

életrajzi

Túri Török Tibor egy megszállott. Hiszen kinek másnak jutna eszébe múzeumot nyitni manapság? Pedig hármat is létrehozott önerőből Keszthelyen: a Babamúzeumot, a Csigaparlamentet és... több»

Rendező: Cselényi László

Még oda nem ér az idő
#69218

dokumentum | életrajzi

Egy vajdasági faluban egyedül él egy öregasszony. S élete minden bölcsességével, derűjével igyekszik élhető életet élni.A Magyarkanizsa határán lévő tanyavilágot a helybéliek... több»

Rendező: Csubriló Zoltán

Majdnem bomba nők
#69219

romantikus

Egy táncverseny résztvevőnek romantikus, vidám epizódokkal tarkított története. több»

Rendező: Sylvie Ayme

Auschwitz a magasból
#69220

dokumentum

Az auschwitz-i haláltábor egy fontos vegyi üzem közelében feküdt, aminek volt egy furcsa következménye: 1944. április 4-én egy amerikai felderítő repülőgép akaratlanul részletesen... több»