Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#70521

NA Fatuma  (2018)

dráma

Netflix

Egy hagyományőrző vidéki nő története, aki az életét kockáztatta mindenféle jutalom vagy köszönet nélkül, hogy gondozza a férje földjeit, és törődjön a családdal. Rossz... több»

Biztosítás
#70522

játékfilm

Barna biztosítási csalásból él, megrendelésre totálkáros autókat "gyárt". Törzshelye egy kétes hírű bár, ahol a szőrös szívű, mégis buzgó keresztény csapos a közvetítő a... több»

Néma romok
#70523

NA Néma romok  (1961)

dokumentum

Az egyik vár néma romjai között az ezerarcú élet megnyilvánulásait, a kövek alatt megbúvó, az évszázados fák odvaiban és kérge alatt meghúzódó állatokat látjuk.

Nők a hadseregről
#70524

dokumentum

Portrék olyan nőkről, akiknek élete összefonódott a hadsereggel.

Rendező: Zombori Katalin

Ha felmegyek Kolozsvárra...
#70525

dokumentum

Mit mond az ember szilvaszedés közben Feketelakon? Olyan szavakat, amelyekben benne vannak a szilvaszedés mozdulatai. Amelyekben érződnek a szamosújvári börtön falainak el nem felejthető... több»

Rendező: Erdélyi János

Hans Christian Andersen: Életem története 2.
#70526

családi | kaland

A legendás dán meseíró, Hans Christian Andersen életének fordulatokkal teli története. A 19. századi Európában játszódó történet bemutatja Andersen életútját, aki egyszerű... több»

Légyfogó
#70527

NA Légyfogó  (1998)

játékfilm

"Ez a film úgy született, hogy a tanítványaim kértek: csináljunk már együtt valamit. Az amatőrökhöz csatlakozott néhány profi, s a könnyed nyári szórakozásból végül egy film... több»

Sako menyegzője (Sako menyegzője)
#70528

sci-fi

Az események egy kastélyszerű, nagy, öreg házban zajlanak. Szereplői: Alush Bey - egy negyvenéves nagyon gazdag földesúr, Mukadez - a gyönyörű nő, aki Bécsben tanult és Sako - a... több»

A zsidók meg a biciklisták
#70529

dokumentum

"Aki egy ember életét megmenti, az egy világmindenséget ment meg." E mottóul választott talmudi bölcsességből kiindulva vizsgálja a film a katolikus és protestáns egyházak... több»

#70530

NA The Uncanny  (2022)

horror | thriller

Egy szociális munkásra hárul a feladat, hogy megmentsen egy általa felügyelt családot egy démoni lény közelségétől.

#70531

akció | kaland

A történet Nublar szigetén játszódik 2005-ben. A sziget 120 mérfőldre található Costa Rica partjaitól és 87 mérföldre Sorna szigetétől. Néhány paleontológusnak nyoma veszett a... több»

Zoller Attila és a Hungarian Jazz All Stars
#70532

zenés

A 70 éves korában 2008-ban elhunyt Zoller Attila koncertje a Magyar Rádió Márványtermében.

Rendező: Berki Tamás

Magyarország levegőjét szívtam
#70533

dokumentum

Tova Meyer a második világháború ideje alatt került a Felvidékről Budapestre. Leleményességének és barátainak köszönhetően átvészelte a nyilas rémuralmat, egyénisége révén... több»

Rendező: Ordódy György

Nápoly négy napja
#70534

Miután a lemondott Mussolini utóda, Badoglio tábornok aláírja a békét a szövetségesekkel, a nácik fékevesztett tombolásba kezdenek Nápolyban. A terror ellen azonban fellázadnak a... több»

#70535

dokumentum

A dokumentumfilm Szent Miklós nyomában jár, és vallási, néprajzi stb. szemszögből keres választ arra a kérdésre, hogyan is lett Palmyra püspökéből Mikulás. több»

Hundertwasser Budapesten
#70536

dokumentum

Hundertwasser építész és festő budapesti kiállítása alkalmából készült beszélgetés. több»

Rendező: M. Nagy Richárd

Jelenetek egy házasságból
#70537

Marianne és Johan 10 éve látszólag boldog házasságban él. Olyannyira, hogy egy újságírónõ, mint ideális házaspárral kíván interjút készíteni velük. Egy baráti házaspár... több»

#70538

dokumentum

Az elmúlt években rengeteg mexikói esett áldozatul a drogbandák küzdelmeinek. Az egyik vezető mexikói politikus azt ígéri, hogy le tudja győzni a kartelleket.

Chikara: Wrestling Equality
#70539

dokumentum | rövidfilm | sportfilm

A film korábban nem látott felvételek segítségével járja körbe a nemi egyenlőség kérdéseit a profi birkózás területén.

#70540

akció | dráma | krimi | thriller

Maimilian Nero újra feltűnik a színen, és csatlakozik az alvilághoz. Gyorsan halad előre a ranglétrán, s hamarosan már a politikai színtéren tesz szert jelentősebb hatalomra. Célja,... több»