Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Az a nap a mienk volt
#70561

dokumentum

Debrecen városában az egyetemisták szervezésében indultak el az 1956-os forradalom kitöréséhez vezető események Ötven év múltán történészek és az egykori résztvevők felidézik... több»

Rendező: Filep Tibor

A mítoszteremtő Samu Géza
#70562

életrajzi

A fájdalmasan fiatalon elhunyt szobrászművész a XX. század képzőművészetének egyik legkülönlegesebb tehetségű alkotója volt. A film megidézi alakját, élettörténetét, a... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Amikor én még kissrác voltam
#70563

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

Nyitány
#70564

NA Nyitány  (2000)

rövidfilm

Lírai animációs film Chagall témáira.

Rendező: Groó Diana

Varjúháj
#70565

NA Varjúháj  (2018)

Egy kisfiú története, aki anyukája betegségét és saját szorongását sötét, mágikus fenyegetésként éli meg. több»

Csónakház koktél - Chautauqua
#70566

zenés

A Chautauqua szó egy indián tavat jelöl, az együttes tagjai egy tengerentúli kirándulás alkalmával döntöttek úgy, hogy ezt a nevet választják maguknak. Zenéjükben az arab és a... több»

Rendező: Sebők György

Izland, a veszélyek országa
#70567

dokumentum

Megismerjük az embereket és állatokat, melyek Izland vad szigetét otthonukká tették, amint a vulkáni kitörések állandó veszélyének vannak kitéve. Ebben az igen robbanékony évben... több»

Szabó Lőrinc
#70568

dokumentum

A költő születésének 100. évfordulójára, 2000-ben készült ez a rendhagyó portréfilm.

Tetthely - A megállíthatatlan
#70569

krimi

Felesége halála után Nick Tschiller (Til Schweiger) elszabadul, és nem nyugszik, míg kézre nem keríti Firat Astant (Erdal Yildiz). Az ügy hátterében oroszok állnak, akik a csecsen... több»

Egy ember Munkácsról
#70570

dokumentum | életrajzi

Munkács a II. világháború előtt a hasszidizmus egyik központja volt. Természetes tehát, hogy a klezmer zene nagyon népszerűvé vált. Cigány és zsidó muzsikusok együttéléséről,... több»

Rendező: Yale Strom

Zöldsorsok: A Tétényi-fennsík sorsa
#70571

dokumentum

Film a Tétényi-fennsík természeti értékeinek bemutatása mellett végigkíséri sorsának alakulását is. A botanikai, zoológiai értékeket a terület jeles kutatói mutatják be.

Rendező: Koltay Erika

Grimm-Zalán: Csipkerózsika
#70572

családi

A Szabadkai Gyermekszínház Csipkerózsika előadásában bábok és színészek együtt játszanak, sok zenével és tánccal. A gyermekek egyik kedvenc meséjét új megközelítésben dolgozta... több»

A fitness tudományos szemmel
#70573

dokumentum

Ez a műsor annak a tudományos feltárása, amit jelenleg a testmozgás és az egészség közötti különleges összefüggésről tudunk. Egy útmutató, hogyan legyünk a lehető... több»

Gyermekfilmek - Július 27
#70574

-Gusztáv: Gusztáv a cselekvés embere Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Tancika-Marcika Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Ujjé, a Ligetben! Rendező:... több»

Egy diáktüzér naplója
#70575

játékfilm

Hetekkel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után, sebesült kamaszfiú érkezik az elhagyott kastélyba. Az ott eltöltött idő - talán néhány óra, talán néhány perc -... több»

Időzített bombák
#70576

dokumentum

Az Országgyűlés február elsejét a Tisza napjává nyilvánította. Kell is, hogy ne csak a folyó mellett élők emlékezzenek meg minden évben a tragikus évfordulóról. Napihírből... több»

Rendező: Kocsis Tibor

A túronyi Árpád-kori templom
#70577

dokumentum

templom főhajója a XIII., gótikus szentélye a XIV. században épült, majd több kisebb-nagyobb átalakítást is végeztek az épületen. Az utolsó nagyobb beruházás 1827-ben volt,... több»

Rendező: Guzsváry Csaba

A kassai magyar színjátszás múltja és jelene (A kassai magyar színjátszás múltja és jelene)
#70578

dokumentum

A kassai magyar színjátszás több mint kétszáz éves múltra tekint vissza. A film bemutatja a színház korszakait; amikor még csak németnyelvű előadások voltak, az 1900-as évek... több»

Az elnök elefántjai
#70579

dokumentum

Az elnök elefántjai című dokumentumfilmben az üzletasszonyból lett természetvédő, Sharon Pincott egy életre beleszeretett az elefántokba. A film az asszony küzdelmes harcát mutatja... több»

#70580

rövidfilm | vígjáték

Két férfi utazik egyetlen rejtélyes cél felé, de mindketten másképpen élik meg az eseményeket.