Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Babonáink eredete
#70601

Egy dokumentumfilm a babonák rejtelmeiről a világ különböző részein: honnan erednek és vajon mit árulnak el rólunk? Legyen szó a kimondott szó lekopogásáról, a szülinapi... több»

Mesterkurzus
#70602

dokumentum

Újra indul a Pax TV egyik legnépszerűbb sorozata, a Mesterkurzus, az első adástól kezdve ismét a képernyőn legnagyobb tanítóink.

Rendező: Felvidéki Judit

Múlt századi történetek - Beszélgetés Dr. Böszörményi Miklós tüdőgyógyász professzorral
#70603

dokumentum | életrajzi

Az idén 88 éves Böszörményi Miklós tüdőgyógyász professzor a XX. századi magyar orvostörténet egyik kimagasló személyisége, a TBC elleni küzdelem meghatározó szereplője.... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Rövid utazás Kunkovács Lászlóval
#70604

dokumentum

Az elhivatott néprajzos és fotóművész munkáiban egy immár eltűnt világ és kultúra helyszíneit, alakjait, tárgyi dokumentumait örökítette meg. több»

Rendező: Bicskei Zoltán

Bolygónk jövője – A klímavédelem hatásai
#70605

dokumentum

A világ legnagyobb gondja a klímaváltozás és a globális felmelegedés. Hogyan menthetjük meg a Bolygónkat? Ez itt a kérdés. Napjainkban a környezetvédelem egyik központi kérdése az... több»

A hetedik ajtó - Eötvös Péter-portréfilm
#70606

dokumentum | életrajzi

Eötvös Péter - a karmester, zeneszerző és tanár - kulcsokat ad kezünkbe a modern zene megértéséhez. A film követi a különböző városokba, ahol bemutatja különböző zenekarokkal... több»

#70607

NA Discovery rose  (2020)

(1)

thriller

Katonák, civilek és bűnözők kénytelenek összefogni egymással, hogy túléljenek egy zombi apokalipszist. több»

Rendező: Aydin Tanseli

Un, parfois deux
#70608

dokumentum

Laurent Achard azon a helyszínen állította fel a kameráját, ahol Paul Vecchiali a Le Cancre c. filmjét forgatta, és újraéleszti Vecchiali stúdiójának örökségét.

Rendező: Laurent Achard

Szereplők: Paul Vecchiali

Oszvald képmása
#70609

játékfilm

Oszvald dúsgazdag ember, aki jólétben él szép, fiatal feleségével, Margittal és lányával, Orsolyával. Tihanyi nyaralójukba készülődnek, ahová Orsolya barátját, a Dragon becenevű... több»

#70610

zenés

Közreműködik: Bartos Gyula - billentyű; Érsek Márton - gitár; Ullman Ottó dob; Horváth József Plútó - bőgő; Tercs Ferenc - basszusgitár; Bódi Gyula - harmonika; Mezei Gábor -... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

Szereplők: Tabányi Mihály

Az elátkozott malom
#70611

dokumentum

A film Kemény Henrik bábművész munkája és visszaemlékezései alapján foglalkozik a magyarországi bábjátékok és a vásári mutatványosok világával. Megismerjük a bábok... több»

Rendező: Moldoványi Judit

#70612

dokumentum

A dokumentumfilm azt vizsgálja, milyen ügyek miatt tiltakoznak manapság az emberek. több»

Rendező: Simon Lloyd

Szereplők: Bob and Roberta Smith

Néma romok
#70613

NA Néma romok  (1961)

dokumentum

Az egyik vár néma romjai között az ezerarcú élet megnyilvánulásait, a kövek alatt megbúvó, az évszázados fák odvaiban és kérge alatt meghúzódó állatokat látjuk.

40 éves a Balázs Béla Stúdió
#70614

dokumentum

A kísérleti film és a pályakezdő filmesek legfontosabb műhelye, a Balázs Béla Stúdió 1959-ben alakult meg. Az első két évben azonban filmek még nem készültek - a stúdió... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Kasszagyúrók
#70615

animáció

Jó kis rövidfilm-noir színesben. Tele ötlettel, geggel. A gyurma, mint anyag, kiválóan alkalmas a groteszk megjelenítésére. Egy igazi nagyvárosi detektívtörténetet láthat a néző... több»

Rendező: Cakó Ferenc

Életem, vadvízország
#70616

dokumentum

Ott, ahol a Duna több ágra szakad, mielőtt eléri a Fekete-tengert, egy egészen varázslatos világ tárul az utazó szeme elé. Madarak ezrei köszöntik az áthaladó hajókat, a... több»

Rendező: Xantus Gábor

#70617

életrajzi

Az Ismeretlen ismerősök című műsorban sztárok és hírességek olyan oldalát ismerhetjük meg, melyet csak közeli barátaiknak mutatnak. A közéleti személyiségek otthonába... több»

Kodály Zoltán: Fölszállott a páva
#70618

zenés

Előadja: a Győri Filharmonikus Zenekar. Vezényel: Medveczky Ádám.

Rendező: Veszprémi András

Pannon töredék
#70619

dráma

A Pannon töredék furcsa napló. A fiú naplója, aki rácsodálkozik a világra, a történelemre, aki megtapasztalja a szex és a halál közelségét. A naplótöredékekből épül fel... több»

#70620

animáció

Winnetou, Old Shatterhand és Sir Harold Miss Isabell kísérőivé válnak, akit el kell kísérniük a fellépése helyszínére.

Rendező: Dargay Attila