Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Neti Sanyi és az Ökrös együttes Amerikában
#71501

Fodor Sándor, vagyis "Neti", az Ökrös együttes és Balogh Kálmán cimbalomművész az Amerikai Egyesült Államokban turnézott, ahol többek között közös koncertet adtak a Philadelphiai... több»

Rendező: Szomjas György

Honnan járják, honnan hozták? Az erdélyi Széken jártunk
#71502

dokumentum

Novák Ferenc „Tata” koreográfus és Korniss Péter fotóművész több mint 50 esztendeje kutatja az erdélyi Szék ezeréves hagyományait. A 2018-as Birtalan-napra látogatva emlékeztek a... több»

Az igazság a cukorról
#71503

dokumentum

Az újságokban újabban folyton a cukorfogyasztás veszélyeire és az ezzel járó súlyos egészségügyi kockázatokra figyelmeztetnek. De a cukor valóban ilyen csúnya dolog lenne? Fiona... több»

Varsói melódia
#71504

Az orosz Viktor és a lengyel Helga 1946-ban szeretnek egymásba. A korabeli törvények értelmében azonban nem házasodhatnak össze, mert Helga nem szovjet állampolgár... A Katona József... több»

Asszociációtánc
#71505

Egy házaspár kényelmesen berendezett lakásában rögzíti a kamera az eseményeket: kávézgatva beszélgetnek, s mondataik köznapiságát az egyes szavaknál ugyanazon kép bevágása erősíti.

Rendező: Tímár Péter

Szép város - Kolozsvár
#71506

dokumentum

A szép város ezúttal Kolozsvár. A lírai hangvételű filmetűd felidézi a magyar történelemhez, kultúrához ezer szállal kötődő részeit a városnak, de félreérthetetlenül utal az... több»

Rendező: Hegyi Béla

A bűvös erdő
#71507

családi

Az év utolsó napján a királynő egy kosár aranyat ígér annak, aki hóvirágot hoz neki. Bármennyire valószínűtlen is a szeszélyes kérés, az árva kislányt gonosz mostohája... több»

Vakond
#71509

NA Vakond  (1986)

játékfilm

A terep felderítésére érkezett ügynök egy kerti társaságba csöppen. A nap mint nap ugyanazon ritmusban élők titkának felderítése közben kedve támad, hogy közöttük éljen. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

2000 méter
#71510

NA 2000 méter  (2000)

kísérleti film

Langyos esőcseppek, hűvös szél és remegés. A kirobbanni akaró erő, az akadály és mögötte a sáros, latyakos pálya. A zsoké suttogó bíztatása és izgatott toporgás mindenütt. Az... több»

Rendező: Nyitrai Márton

Üzenet a palackban, avagy a PET Kalózok hivatalos története
#71511

dokumentum

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és letermelése, több száz folyamkilométer megtétele a... több»

Óriáscsecsemő
#71512

Pécsi Nemzeti Színház

Rendező: Szikora János

Gyermekfilmek - Augusztus 5
#71513

-Gusztáv: Gusztáv a szakember Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Péter és Pál Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Az ezredév Rendező: Szoboszlay... több»

Polly Wants a Safe Cracker
#71514

animáció

A Maci Laci és Szuper Szimat című mesében sokak kedvence, Maci Laci ismét egy izgalmas kalandba keveredik. Összeáll Titkos Mókussal, hogy felderítsenek egy rejtélyt, ám az akció során... több»

István király szobrai
#71515

dokumentum

Négy különböző felfogású Szent István-szobrot mutat be a műsor. Humanista, elegáns uralkodót ábrázol az első, amely Magyarországon jóformán teljesen ismeretlen: az 1510-1520... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

A sólyom röpte
#71516

dokumentum

1944-ben a miskolci náciellenes fegyveres ellenállás, a MOKAN Komité komoly gondokat okozott a náci hadvezetésnek. A Komité harcosából lett közrendőr Kopácsi Sándor, aki 1952-ben már... több»

Rendező: Bánki Iván

Gyöngyházszín mozaik
#71517

életrajzi

Kevesen érzik meg untig ismert tárgyakban, helyzetekben a lírai lehetőséget. Lackfi János József Attila-díjas költő mintha csak rögzítené mindazt, amit maga körül lát, és a... több»

Rendező: Vizi Mária

Frontvonal
#71518

NA Frontvonal  (1992)

animáció

A festő Bada Tibor erős, szuggesztív képi világának filmes megfogalmazása.

Rendező: Bada Tibor

#71519

Az Én is tükörbe nézek című divatműsorban profi stylist és sminkes csapat igyekeznek nem megmásítani, hanem a valóságra támaszkodva megmutatni azt, hogy a műsorba jelentkező... több»

Piaf
#71520

NA Piaf  (2007)

A világon az egyik legnagyobb hatású énekesnõ, a sanzon királynõje és Franciaország nemzeti büszkesége volt Edith Piaf. Életét a legszörnyûbb drámák és a legfényesebb... több»