Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Kazo
#71541

NA Kazo  (1997)

dokumentum

Kazohinia furcsa ország: itt nincs pénz, nincs politika, nincs erőszak, de ugyanakkor érzelmek sincsenek. Lakói, a hinek gépiesen végzik a rájuk kirótt feladatokat. Tőlük elkülönítve... több»

Történelmi unitárius istentisztelet Várfalváról
#71542

Várfalva Aranyosszék legjelentősebb települése, a hegyek és a síkság találkozásánál fekszik, a történelmi Székelyföld része, bár területileg nem függ össze vele. 1848-49-ben... több»

Rendező: Horváth Tamás

Bahama
#71543

NA Bahama  (2003)

dokumentum

A portréfilm egy hároméves antropológiai terepmunka lezárása, mely egy középkorú férfi személyiségén és életútján keresztül enged bepillantást egy recens társadalmi jelenség... több»

Rendező: Ruszkai Nóra

Lassú tükör
#71544

dráma | játékfilm

A több szálon futó cselekmény Laci történetét dolgozza fel fikciós elemekkel bővítve. Milyen belső és külső erők segíthetnek vagy ronthatnak az állapotán és mit mondhat a... több»

Pillantások
#71545

rövidfilm

"Nyilvánvaló, hogy minden múltat kerget a jövő, és minden jövő a múltból következik, és minden múlt és jövő a mindig jelenvalóból nyeri létezését" - mondja Augustinus. A... több»

Vitalitás - Veszely Jelena szobrászművész
#71546

életrajzi

Veszely Jelena festő- és szobrászművésznő az év legnagyobb részét Tihanyban tölti a műtermében. Szlovéniából származik, Magyarországon tanult, majd férjhez ment Szilvássy Jenő... több»

One
#71547

kaland

2035-ben, húsz évvel azt követően, hogy egy elszabadult biológiai fegyver kiirtotta az emberiség 99 százalékát, a túlélők a városokon kívül csoportokba verődve élnek. A... több»

Edvin Marton élő koncert - Zürich
#71548

zenés

Korunk zenei életének jellemző tendenciája a klasszikus és könnyűzene keverése. Edvin Marton hegedűművész a "high pop" egyik képviselője. Zürichi hangversenyén készült a felvétel.

Szereplők: Edvin Marton

Molto Vivace - Nadara (Molto Vivace - Nadara)
#71549

zenés

A népzenei körökben valóságos kultuszhelynek számító erdélyi faluból, Szászcsávásról származó Nadara (egészen pontosan: Na dara!, ami magyarul annyit tesz: Ne félj!) zenekar... több»

#71550

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#71551

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#71552

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#71553

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#71554

animáció | dráma | sportfilm

Seishiro Nagi, a lusta gimnazista másodéves, akire a "bosszantó" a legjobb szó, és osztálytársa, Reo Mikage felfedezi, hogy tehetséges a fociban, és a világbajnokság megnyeréséről... több»

#71555

84 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#71556

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#71557

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»

#71558

77 Reinas  (2024)

(2)

dráma

A perui társadalmi és politikai felfordulás közepette Lucia, Aurora és édesanyjuk, Elena arra törekszenek, hogy az Egyesült Államokba vándoroljanak. Búcsút vesznek hazájuktól,... több»

#71559

dráma

Mozikban

Az elbeszélés Homérosz Odüsszeiájából merít ihletet, és két kamasz útját mutatja be, akik Dakarból indulva Európába utaznak. Tudtukon kívül veszélyekkel szembesülnek: az... több»

#71560

dráma | kísérleti film

A film egy megözvegyült anya, Jeanne Dielman mindennapjait mutatja be három napon keresztül, kiemelve a főzéssel, takarítással, gyermekneveléssel és ügyintézéssel járó... több»