Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
A betléri kastély
#71561

dokumentum

Rozsnyótól néhány kilométerre fekszik Betlér, ahol a XV. század óta áll a kastély. Mai formáját az 1800-as évek második felében alakították ki az Andrássyak. Az Andrássy család... több»

Rendező: Nagy Imre

Lépten-nyomon geológia – Megakatasztrófák
#71562

dokumentum

18 millió évvel ezelőtt gyökeres változások kezdődtek a mai Kárpát-medencében. Ez volt Európa legaktívabb vulkáni területe, és a legnagyobb tűzhányók a mai Bükkalján... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

#71563

dráma

Egy nő – miközben megpróbálja megtalálni a helyét az életben – megtudja az igazságot az édesanyjáról, s megismeri a testvéreit is, akiket sosem látott. több»

Rendező: Teneale Bender

Szereplők: Teneale Bender

Bíró Ica 4: Testszépítés
#71564

táncfilm

Évekig fotómodell és manöken voltam, pályafutásom közben született meg kislányom. Terhességem alatt 20 kg-ot híztam és 13 kg súlyfelesleg maradt rajtam. Akkor dolgoztam ki saját... több»

Rendező: Trunkos András

Szereplők: Bíró Ica

#71565

horror | thriller

Egy szadista sorozatosgyilkos, aki a bosszúért küzd, a közösségi médiát használja fel arra, hogy a fiatal felnőttek csoportját egy vad partira csábítsa, amit a semmi közepén rendeznek. több»

Mozart: Varázsfuvola
#71566

zenés

A „német opera” alcímmel ellátott mű ősbemutatója 1791. szeptember 30-án, Bécsben zajlott az opera szövegírója, E. Schikaneder színházában, a Freihaustheaterben. Schikaneder maga... több»

Égi háló
#71567

NA Égi háló  (2000)

dokumentum

Eger - szervita búcsú, 1999. Hívők, szerzetesek vallanak a búcsú fontosságáról életükben, a szervita búcsú történetének utolsó évtizedeiről, a Fájdalmas Szűz Mária... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Archibald és társai
#71568

dokumentum

Remsey Jenő festőművész és Frey Vilma szövőnő a Kőrösfői Kriesch Aladár vezette Gödöllői Művésztelep tagjai voltak az 1900-as évek elején. Négy gyermekükből három fiú... több»

Rendező: Dékány István

Való élet
#71569

NA Való élet  (2019)

Szerelem, intrika, hazugság, árulás, megbékélés, boldog-boldogtalanság. Családon, párkapcsolaton belül még fájdalmasabb sebet okoznak a mindennapi élet kegyetlen játszmái. több»

Köd
#71570

NA Köd  (2000)

kísérleti film

Mi történt?És miért?Köd előttünk.Köd utánunk.

Anglia és Skócia
#71571

road movie

A brit szigetet nevében először Dover sziklái köszöntenek bennünket. Utunk első állomása London, a világ látnivalókban talán leggazdagabb városa. Piccadily, Big Ben, Tower-híd,... több»

Rendező: Meronka Péter

Fabian - A birkózó tehenészfiú
#71572

családi

Fabian és Adrián egy svájci tanyán élnek, ikrek és mindketten odavannak a birkózásért. Adrian erősebb testvérénél, aki mindenáron szeretné őt egyszer legyőzni. A család... több»

A beszélő köntös
#71573

játékfilm

A török és a kuruc zaklatásainak egyaránt kitett XVI. századi Kecskemét városa négy szép lányért cserébe védelmül egy béget szeretne a budai pasától, de csak egy köntöst kap.... több»

Nem álmodom halottakkal
#71574

dokumentum

Úgy érzi, hogy boldog. Nem álmodik halottakkal, pedig minden oka meglenne rá...

Ízőrzők: Szentkirály
#71575

dokumentum

Szentkirályra, az ásványvíz hazájába helyi különlegességekkel vártak bennünket. Első nap a forgatás a Faluház mögötti kemencéknél zajlott. Itt elsőként Kökényné Erzsike... több»

Rendező: Móczár István

#71576

dokumentum

Időről-időre minden sportban felbukkan egy sportoló, aki újraírja az adott sport történelmét. Adam Ondra, a 25 éves cseh mászó teljesen új alapokra helyezte a gondolkodásunkat... több»

Béres József életútja
#71577

dokumentum

A dokumentumfilm kortanúk, valamint Dr. Béres József és Béres Klára személyes vallomásain és id. Béres József, a Béres csepp feltalálójának visszaemlékezésein keresztül idézi... több»

Varsói melódia
#71578

Az orosz Viktor és a lengyel Helga 1946-ban szeretnek egymásba. A korabeli törvények értelmében azonban nem házasodhatnak össze, mert Helga nem szovjet állampolgár... A Katona József... több»

Serpentine
#71579

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás)
#71580

dokumentum

1998. március 28-án rakták le az új Nemzeti Színház alapkövét az Erzsébet téren. A teljes folyamatot 1998-tól végigkísérő sorozat második részében (második felvonás) a... több»

Rendező: Gulyás János