Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Sziget Fesztivál 2002
#71521

dokumentum

Szia! Te is voltál nyáron a Szigeten? És emléX.el milyen volt? Most már könnyedén megtalálnád a Banán sátrat? Esetleg lecsúsznál még egyszer a drótkötélen? No és mit szólnál... több»

Rendező: Kőrösi András

#71522

NA If You Were Me  (2016)

(1)

dráma

A film három szekcióból áll, amelyek az emberi jogok napjainkban való érvényesülését boncolgatják.

Rendező: Ik-hwan Choe, Yeon-Shick Shin

Szereplők: Park Jin-Soo

Távoli templom
#71523

dokumentum

A film nemzetközi alkotógárdája 14 éven át kísérte figyelemmel a címben szereplő épület és a hozzá kapcsolódó vallási közösség életét. Az egyetlen megmaradt ortodox... több»

Rendező: Tari János

#71524

romantikus | rövidfilm | vígjáték

Tommy Palarra, a sikertelen fiatal író párkapcsolata haldoklik. Barátnője, a szép és munkamániás Cara Venito. Tommy, hogy megmentse kapcsolatukat és megváltoztassa a lány... több»

Roxana kezei
#71525

dráma

Roxana Orlac (Sylvie Testud – Piaf), a világhírű hegedűművész egy szörnyű balesetet követően többé már nem tudja használni kezeit. Úgy tűnik, karrierje ezzel véget ért, ám... több»

Rendező: Philippe Setbon

...Aki az eke szarvára teszi a kezét...
#71526

dokumentum

Szarvas központjában olyan szobor áll, amely egy Luther-kabátos evangélikus lelkészt egy eke mellett ábrázol. A metafora jól kifejezi a 260 éve született Tessedik Sámuel életművét,... több»

Rendező: Hevér Zoltán

A spíler
#71527

NA A spíler  (1996)

dokumentum

A film hőse Lukácsevics Tibor, szenvedélyes szerencsejátékos, aki életében is mindent ennek rendel alá.

Rendező: Csaba Fazekas

Egy tartalékos úriember
#71528

dokumentum

Dr. Gedényi Mihály egyik méltatója szerint a XIX. századi embereszménynek egyik utolsó hajtása volt. "Az utókor művei alapján fogja megítélni - nyilatkozta Alexa Károly.... több»

Rendező: Herzka Ferenc

#71529

dráma | életrajzi

A film története szerint Manuel Kolumbia utcáin nevelkedett, ám a véletlennek köszönhetően norvég szülőkhöz került... több»

What Waits for Them in Darkness
#71530

fantasy

A film Newfoundland újrakolonizálásának idején játszódik, az 1950-es évek elején. A főszerepben Skipper, egy 11 éves fiú ákóll, akinek édesanyja súlyos beteg. Skipper még csak... több»

#71531

horror | misztikus | thriller

Három egyetemista épp egy horrorfilmet forgat, amikor egy borzalmas csapdában találják magukat. Egyetlen reményük a túlélésre két nyomozó, akik megtalálják a hátrahagyott kamerájukat.

Necrophilia
#71532

NA Necrophilia  (1996)

dokumentum

".Születtem tizenháromban, a kilencszázas évek elején. Anyám meghalt tizenhétben, apám rá tíz évre. Ezelőtt harminc-negyven éve pontosan emlékeztem még a dátumokra. Ma már nem... több»

Rendező: Komár István

#71533

vígjáték

A vígjáték azt a kérdést boncolgatja, hogy milyen nehéz színházat csinálni.

#71534

NA 8 años  (2021)

dráma

José úgy gondolja, hogy David az igazi férfi az életében, ám az nyolc év után elhagyja őt. Josét megrohanják a múlt emlékei, amelyek fényében átértékeli magában az együtt... több»

Weinberger Blues Machine
#71535

dokumentum

Stúdióbeszélgetés A. G. Weinberger bukaresti Blues zenésszel.

Rendező: Ördög Loránd

Wild for the Night
#71536

romantikus | thriller

Wyatt egy feltörekvő táncos, aki mindig bajba keveri magát. Egy nap beleszeret az egyik legmenőbb alvilági klub tulajdonosának a lányába. Ez a románc nem túl szerencsés Wyatt... több»

Karel Capek: Végzetes szerelem játéka
#71537

Egy olasz vándorcirkuszban játszódó szerelmi történet, ahol a szomorú bohóc és a hős szerelmes beleszeret a primadonnába. Cselszövések, árulás és halál. Zenés, táncos... több»

#71538

NA Ringer  (1996)

thriller

Egy férfi jelenik meg a semmiből, és emlékezteti az anyát a múltjára, amikor még call girl-ként dolgozott, és felügyeleti jogot követel. Akarata ellenére vissza kell térnie a... több»

#71539

életrajzi

Fanyarul vicces felnőtté válási történet egy tizenéves karikaturistáról, aki megtévesztő lélekkeresés közben elutasítja kertvárosi életének mindennapi kényelmét.

Rendező: Cam Archer

Szereplők: Amy Sedaris, Whitney Cummings

Via Crucis - Szántó Piroska képei, Vajda János zenéje - Bajót, 1985
#71540

dokumentum

Bajót falu templomában húsvéti istentisztelet készül. A zöld domboldalban lévő fehér falú templomba igyekeznek a hívek. A templomi padokban ülő, hallgató, imádkozó, éneklő... több»