Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72061

NA Pimpa  (1982)

animáció

A történet főhőse Pimpa, egy kedves foltos kiskutya, aki nagy békességben éldegél egy kis házikóban gazdájával, Armandóval. Pimpa nagyon kíváncsi, minden érdekli, ezért mindenhol... több»

Árpád népe
#72062

zenés

Szörényi Levente zeneszerző és Pozsgai Zsolt librettóíró operája (Fonyódi Tibor drámája nyomán) a magyar történelem egyik legvitatottabb, legérdekesebb és mégis legkevésbé... több»

Csend - Héjja Sándor
#72063

dokumentum

Az 1980-as évek kárpát-medencei színházi életének koronatanúi Héjja "Sunci" Sándorra emlékezve vallanak a kellőképpen fel nem tárt korszakról. Arról, hogy például a... több»

Rendező: Cselényi László

Az átnevelés poklában
#72064

dokumentum | történelmi

A második világháború után az erdélyi magyarok a falvaikba betelepített románok foglyaivá váltak. Egy fiatal magyarokból álló csapat fegyveres partizánakciót készített elő, a... több»

Rendező: Boros Zoltán

Restauráció
#72065

rövidfilm

Peternák Miklós 1981-ben filmet forgatott, melyet a Balázs Béla Stúdióban archiváltak. 1989-ben az akkori évek néhány eseményének fényében újra elővették, hiszen a régi kockák... több»

Rendező: Peternák Miklós

Elsodort falvak
#72066

dokumentum

Ma már nincs létalapjuk a falvaknak. Ebben az új világban már nem a falu termeli a városnak az élelmet, hanem a gazdaságok, a farmok, amelynek a dolgozói - traktorosok, állattenyésztők... több»

Avatar
#72067

NA Avatar  (2004)

kísérleti film

Amikor belépsz a virtuális valóságba, például Cybertownba, (www.cybertown.com), választanod kell egy háromdimenziós figurát, tárgyat, vagy bármilyen vizuálisan megjelenő objektumot,... több»

Rendező: Sárosi Anita

És a vakok látnak
#72068

játékfilm

Irma, a kis cselédlány szerelmes Cseke Balázsba, a szerelősegédbe és gyermeket is vár tőle. A férfi fél a felelősségtől, kéri vetesse el a gyermeket, de amikor Irma ezt nem tudja... több»

Gödöllő, a szerencsés város
#72069

dokumentum

A negyven éve újra városi rangra emelt Gödöllő ma is, akárcsak a 19. és 20. század fordulóján, divatos kirándulóhely, a Grassalkovich - Kastély pedig az ország egyik... több»

Rendező: Dala István

Csönderdő
#72070

NA Csönderdő  (2004)

dokumentum

2004-ben az Oktatási Minisztérium Középiskolásokat pályáztatott a Holokausztról. A 600 pályamű írói közül 25 diákot vittek el pályázatuk helyszínére, Auschwitzba. A film ezt az... több»

#72071

dráma | életrajzi | romantikus

Gertrude Ederle versenyúszó története, aki 1926-ban az első nő volt, aki átúszta a La Manche csatornát. több»

Jegyzőkönyv Mansfeld Péter emlékére
#72072

filmetűd

A tisztességben megboldogult Pongrácz Gergely közvetítésével kezembe került Mansfeld Péter kivégzésének jegyzőkönyve. "Tárgyilagos", szenvtelen szöveg, melynek kifejezései... több»

#72073

NA Korzika  (2006)

road movie

Közel két órás útifilmünk igazi csemege a kalandra vágyóknak, illetve azoknak, akik Korzika minden zegzugát szeretnénk megismerni utazásuk előtt. A gazdag növényzetével, számtalan... több»

Rendező: Meronka Péter

Hakushui napló
#72074

dokumentum

Van Japánban, Hakushuban egy művészeti fesztivál, amelyen immár tizenöt éve magyarok is rendszeresen részt vesznek. Erről a spirituális fesztiválról szól a film, valamint a magyar és... több»

Rendező: Tolnai Szabolcs

A navigáció históriája
#72075

dokumentum

Díj:1965 - Miskolc: I. díj

Rendező: Bodrossy Félix

Szerelem és egyéb bűnök
#72076

Anica (Anica Dobra) egy helyi gengszternél, Milutinnél (Feđa Stojanović) dolgozik könyvelőként Új Belgrádban. Úgy érzi, az életi holtvágányon halad a semmi felé, ezért végre... több»

Mozart: C-dúr zongoraverseny - Kv 467 - Érdi Tamás zongorázik (Mozart: C-dúr zongoraverseny - Kv 467 - Érdi Tamás zongorázik)
#72077

zenés

Tizenhét ország ifjú muzsikusaival alakította meg Vásáry Tamás, a Kecskeméten bemutatkozott szimfonikus zenekart. Portugália, a balti államok, Közép-Európa minden országa,... több»

Ilyen Volt
#72078

NA Ilyen Volt  (2004)

dokumentum

1993 áprilisában öt zenekar meghívásával rendezték meg Sopronban az első, egynapos Volt Fesztivált, amely azóta az ország egyik legjelentősebb nyári rendezvényévé nőtte ki magát.... több»

Rendező: Lévai István

#72079

dráma | rövidfilm | thriller

Egy fiatal bengáli nő összeesik a sivatagban. Ekkor váratlanul feltűnik egy cowboy, és megmenti őt. több»

Rendező: Sujata Day

Szereplők: Sujata Day, Cameron Fife

Ha én egyszer kinyitom a számat...
#72080

életrajzi

Ekkor már közel nyolcvan esztendővel és hosszú színészi pályafutással a háta mögött sok mondanivalót tartogatott az 1964-es év televíziós nézőinek Salamon Béla. Ő, aki szinte... több»

Rendező: Bednai Nándor