Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Hurrá, nyaralok!
#72241

dokumentum

Mi történt a baloldallal a második világháború után? Mi történt a szociáldemokrata, humanista eszmékre épülő lelkes mozgalmárokkal a szocialista rendszerben? Találkozóhelyük, egy... több»

Rendező: Takács Gábor

Katona József: Bánk bán
#72242

játékfilm

A Bánk bán című dráma tévéfilm adaptációja.

Elpusztítani mindent - Az ismeretlen polgárháború 1848/49
#72243

dokumentum

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát... több»

Rendező: Bicskei Éva

Nincs kegyelem a földi pokolban
#72244

dokumentum

Nincs kegyelem azok számára, akiket a prostitúciós ipar maga alá gyűrt. A film által elbeszélt történet szereplői kamasz lányok, az ország munkanélküliség által leginkább... több»

Rendező: Csillag Ádám

#72245

NA Dark Cloud  (2019)

horror | sci-fi | thriller

Szörnyű balesete után egy nő végső elkeseredésében önként jelentkezik tesztalanynak egy mesterséges intelligencát kutató csoport kísérleteihez, amelytől egyben felépülését is... több»

Édenkertünk Írországban - Új idők
#72246

romantikus

Doktor Martin Winter háromból két lányával fél éve Írországban él. Falusi praxist vállalt és többéves gyász után végre újra boldog. Összejött Erinnel, a birkatenyésztővel.... több»

Salánk kuruc népe
#72247

dokumentum

2003-ban, a Rákóczi év központi ünnepségén a kárpátaljai Salánkon jártunk, ahol leleplezték II. Rákóczi Ferenc fából készült szobrát.

Nyáresti medvenézőben
#72248

játékfilm

Az erdélyi hegyek között élő nagypapa városlakó unokájának, Emőkének hosszas könyörgésére megmutatja, milyen is az erdők legendás vadja, a medve. Emőkének a medvenéző előtt... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

Baltazárok
#72249

NA Baltazárok  (1987)

játékfilm

A Baltazárok összegyűlnek apjuk, az öreg professzor 70. születésnapjára. Mindenkinek megvan a maga mindennapi nyűge-baja, amivel sokan nem vergődnek zöldágra. Baltazár Gedeon... több»

Bolygónk, a Föld II.
#72250

dokumentum

A hegyekvidékek bolygónk leglátványosabb vidékei közé tartoznak, de csúcsaik közelében már csak a legszélsőségesebb viszonyokra is felkészült állatok tudnak megélni, mint a... több»

Pál utcai fiúk
#72251

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Történelmi séta Csorba Lászlóval Pest-Budán, Pozsonyban és Bécsben
#72252

dokumentum

Az 1848 márciusában forradalmi lázban égett Európa több városa. A nevezetes események helyszíneit mutatja be a neves történész, korabeli dokumentumok és relikviák segítségével.

Rendező: Kázsmér Kálmán

A tökéletes fegyver: agyar
#72253

dokumentum

Az állatvilágban a fogak távolról se csak az elfogyasztandó falat összerágására szolgálnak. Gondoljunk csak a vízilovak hatvan centis agyaraira, melyek akár az ellenség csontjainak... több»

Rendező: Graeme Duane

Csángó kánaán...
#72254

dokumentum

A háromrészes dokumentumfilm olyan csángó fiatalok sorsát követi, akik egyházi és magyar társadalmi szervezetek segítségével Csíkszeredára mentek tanulni. Magyarországon tanuló... több»

Rendező: Herzka Ferenc

Világok világa
#72255

zenés

A Kormorán együttes 2003 szeptemberében Erdélyben koncertezett. A határon túli magyarok óriási lelkesedéssel fogadták a népzenei elemeket felhasználó rockzenekart. A filmben interjúk... több»

Rendező: Halász Lajos

#72256

NA Spiral  (2021)

dráma

Alexander, a fiatal színész hónapok óta nem tud szabadulni az önpusztítás örvényéből, az alkohol és a drogok nem engedik józanul gondolkodni. Hogy véget vessen függőségének,... több»

Szívzörej
#72257

NA Szívzörej  (1971)

Laurent 14 éves, és népes családjában egyre magányosabbnak érzi magát. Apja orvos, állandó idõhiányban szenved, anyja viszont különbözõ szerelmi kapcsolatokba menekül. A fiú... több»

Priváthorvát és Wolframbarát
#72258

játékfilm

Az Ugocsa utcai órásmester unokája és barátja, egy jómódú zsidó kárpitos család sarja, amatőrfilmek és képzelt korabeli videofelvételek alapján idézi fel a két család... több»

#72259

dokumentum

Az élő próbababa nem más, mint Louise Wedderburn, aki egy ritka betegségben szenved. Az FOP miatt a fiatal, életvidám és modell külsejű lány hamarosan tolószékbe kényszerül majd,... több»

Rendező: Pip Banyard

Poirot – Öt kismalac
#72260

krimi

1925-ben Caroline Crale-t felakasztják férje meggyilkolása miatt. Az ismert festőművész, Amyas Crale csapodár, bohém, szoknyavadász férfi hírében állt, akinek utolsó kalandját már... több»