Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mázli (Mázli)
#72261

sci-fi | vígjáték

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött... több»

#72263

dokumentum

Úgy tűnik, hogy tökéletesen kitakarítottuk a lakást - ám a repedésekben és a legeldugottabb helyeken aprócska szörnyek éldegélnek. Poratkák, zsizsikek és csótányok serege él... több»

Marton Éva portré
#72264

életrajzi

Örökös tagság sorozatunkban sajnos nem készült portré Marton Évával, a Kossuth-díjas operaénekesnővel, ezért most a 2004-ben készült adással mutatjuk be pályáját, óriási... több»

SajátSzínház: Remake_Bodony
#72265

dokumentum

A baranyai Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak... több»

Rendező: Boross Martin

A bontott csirkétől a Skála kópéig
#72266

dokumentum

Harminc év magyar reklámfilm-terméséből nyújt áttekintést a film. Szórakoztató és egyben tanulságos tükör számunkra a reklámfilmek világa. 1960-tól 1990-ig tart az áttekintés.

Rendező: Sas István

Panoráma - Ritmusok IV.
#72267

kísérleti film

Két nő, anya és lánya 16 év után találkoznak.Két történet.Két titok.Két elbeszélői mód.

Dél-Dunántúl virágai
#72268

dokumentum

Kirándulások alkalmával gyakran előfordul, hogy egy-egy pompázó virág felébreszti a az ember kíváncsiságát - vajon miféle növény került az útjába. A természet és védett... több»

Rendező: Sibinger János

A bosszúállók
#72269

dráma | játékfilm

Egy csapat tizenéves gyereknek elege lesz néhány iskolatársuk erőszakoskodásából és a felnőttek passzivitásából. Elhatározzák, hogy alapítanak egy szuperhősökből álló... több»

Rooms
#72270

NA Rooms  (2017)

animáció | dráma | rövidfilm

Rövidfilm az életről, a halálról és az egerekről. több»

Rendező: Andrew Zimbelman

Szereplők: Andrew Zimbelman

A tündérek ajándéka - Gadányi Pál dudakészítő
#72271

dokumentum | életrajzi

A dudások nem mindennapi képességekkel rendelkeztek, ezért az európai népek hiedelemrendszerében a természetfeletti lényekkel állandó kapcsolatban voltak. A hangszer elkészítése, a... több»

Rendező: Tari János

Szent Pál nyomain Máltán
#72272

dokumentum

A misztikus sziget emberemlékezet óta sok-sok náció érdeklődésének középpontjában állt. Szent Pál Krisztus előtt 60-ban a véletlennek és egy hajótörésnek köszönhetően került... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Hajtás Pajtás menni Amerika
#72273

kísérleti film

Hajtás Pajtás Budapesten nyomja, kerékpárral kézbesítenek. A szolgáltatás nem unikális forma: világtalálkozókat is tartanak, évente. "Összetart a család". A filmben éppen... több»

Rendező: Török Ferenc

A peleskei nótárius
#72274

játékfilm

A peleskei nótáriushoz állami hivatalnok érkezik: Fátermörder Jonatán a császár parancsát hozza, mely szerint be kell záratni az összes magyar iskolát. A tisztességben megoszült... több»

Farkaslyuk
#72275

NA Farkaslyuk  (2010)

dokumentum

Az Ózd melletti Farkaslyuk község elszegényedett lakói a téli hideg elleni küzdelmükben más megoldást nem találván, a felszínhez közeli szenet kezdték el bányászni,... több»

Állati fegyverek
#72276

dokumentum

A természetben a legtöbb állatnak megvan az a fegyvere, ami segíti a harcban, a táplálkozásban vagy a párszerzésben. Vajon mi az oka annak, hogy egyes fajok kivételesen nagy fegyvereket... több»

Brahms hangverseny
#72277

zenés

Előadja: Jandó Jenő zongoraművész, a MATÁV Szimfonikus Zenekar.Vezényel: Ligeti András Brahms nagyszabású zongoraversenyét, a négytételes B-dúrt zongoraverseny-szimfóniaként is... több»

Rendező: Komlós András

Yantra
#72278

NA Yantra  (2008)

kísérleti film

A yantra alapvető alakzatai a négyszög, a kör, a háromszög és a pont, melyek mind szerves összefüggésben vannak egymással. A négyszög a külső anyagi realitás, a föld, az ember... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Kicsimarapagoda
#72279

rövidfilm

A színházi súgó felesége 12 évi próbálkozás után végre teherbe esik. Szilveszterkor nagy, bohém társaság ünnepli a születendő babát és az új évet.

Relatív lengések
#72280

A film a valóság és a látszólagos valóság különbözőségét kutatja, kétfajta lengés rögzítésével, egy objektív és egy szubjektív kamera segítségével, felhasználva az akkor... több»

Rendező: Maurer Dóra