Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Szűz Mária képmására teremtve
#72301

dokumentum

Mélyre nyúlnak a Mária-kultusz gyökerei a történelmi Magyarországon. A különféle vallásbuzgalmi egyesületek, ezzel együtt a Mária kongregációk és a Mária-lány társulatok... több»

Két szólamban
#72302

dokumentum

A dokumentumfilm a Kolozsvártól 30 km-re fekvő Kide múltját és jelenét mutatja be. A többségében magyarok lakta, egykor 600-700 lelkes, virágzó községben ma mindössze 180-an élnek.... több»

Rendező: Kovács András

Hegedűország.hu
#72303

dokumentum

A huszadik század első évtizedei a magyar hegedűjáték igazi virágkorát jelentették. A század végén, Hubay és a magyar iskola kultuszának újjáéledésével aztán ismét felröppent... több»

#72304

NA A vírus  (2005)

kísérleti film

Egy fiatal kutató felfedez egy különös vírust, amellyel korábban még sosem találkozott. több»

Kína elfeledett uralkodónője
#72305

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Munkácsy inasa
#72306

dokumentum | életrajzi

A film Rippl-Rónai József festőművész életművét mutatja be. Az óriási festményanyagon kívül a kort ábrázoló fotográfiák, mozgóképek keretébe foglalva láthatjuk a Munkácsy... több»

Rendező: Lakatos Iván

#72307

Wadi Rum, avagy a Hold völgye, egy végeláthatatlan, homokkő-falakkal szabdalt táj a jordán sivatagban. Két izraeli csapat a fejébe veszi, hogy beduin vezetőjük segítségével alapít... több»

Börtönévek
#72308

dokumentum

Kiszakítva a családi kapcsolatokból, elvágva a világtól, egyetlen emberrel, a kihallgatótiszttel való találkozásra várni, szinte már szeretni őt... Hogy képes feldolgozni hat év... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Pfitzner Rudolf

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#72309

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

Kedd, szerda, csütörtök
#72310

játékfilm

A történet 1944 utolsó napjaiban játszódik. A film föszereplöi emberek, akiket külömbözö helyzetek kényszeritenek tettekre, vagy passzivitásra. Lelkiismeretüket vizsgálják,... több»

Rendező: Hajdufy Miklós

Seychelles puzzle
#72311

dráma | játékfilm

Gary, a kissé ügyefogyott amerikai üzletember tengerimalacával Seychelles-re akar utazni, hogy apja öröksége után nyomozzon, de véletlenül Magyarországon köt ki. Pénz hiányában... több»

#72312

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»

Szökések Alcatrazból
#72313

dokumentum

Történetének egy hírhedt, mintegy 30 évet felölelő időszakában a pokoli Alcatrazból a hivatalos feljegyzések szerint 13-an kíséreltek meg szökést. Az akadályok azonban... több»

Elveszett tárgyak (Elhagyatva, s megtalálva)
#72314

szkeccsfilm

Az epizódfilmek reneszánszát és korát éljük. Egyre több ország rendezője áll össze, hogy készítsen egy egész estés játékfilmet, rövidfilm-mozaikokból. Az már csak a néző... több»

A lipicai
#72315

NA A lipicai  (2016)

dokumentum

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A filmünk bemutatja, hogy Magyarország milyen fontos szerepet játszik a lipicai lótenyésztésben az 1800-as évektől kezdve egészen... több»

Rendező: Pintér András

Neandervölgyi harcosok klubja
#72316

dokumentum

Ismerje meg a neandervölgyieket! De ne úgy képzelje el őket, ahogy eddig, hanem sokkal okosabbnak, gyorsabbnak, és hozzánk hasonlóbbnak, mint valaha gondolta volna. Andy Serkis... több»

Január
#72317

NA Január  (1978)

játékfilm

A kis bolgár hegyi falu kocsmájában lassan gyülekeznek a férfiak. Bent jó meleg van, az ital is melegít, közben odakinn lassan mindent belep a hó. És vonítanak a farkasok...

Főhajtás
#72318

NA Főhajtás  (2005)

dokumentum

Az Antall József - Magyarország első szabadon választott kormánya miniszterelnökének - emlékét felidéző műsor gerincét egy amatőr videofelvétel adja. A kamera azokat a perceket... több»

Rendező: Venczel Éva

Fára mászó oroszlánok
#72319

dokumentum

A nagymacskákra szakosodott biológusnak, Alexander Braczkowskinak 90 napja van rá, hogy felmérje az ugandai oroszlánpopuláció méretét és állapotát. A dolga azonban nem lesz könnyű,... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 6
#72320

-Száz éve történt: Beugrom a nagybőgőbe Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv és a két edző Rendező: Nepp József