Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Illényi Katica Tango Classic koncert
#72401

dokumentum

2017. október 21-én a csodálatosan felújított Pesti Vigadóban adott koncertet Illényi Katica. Az előadást nagy nemzetközi érdeklődés előzte meg, és teltház előtt zajlott.... több»

Mediawave 2005. - Free Music Ensemble
#72402

zenés

Az FME a globális improvizatív zene három markáns alakjának különböző elképzelésű és célú zenei munkáját foglalja egy zenekarba. Paal Nilssen-Love a jelenkor legfoglalkoztatottabb... több»

Rendező: Silló Sándor

Tween
#72403

NA Tween  (2017)

családi | dráma | rövidfilm

Barátság és rasszizmus egy tinilány történetén keresztül. több»

#72404

háborús | horror | thriller

Egy fiatal amerikai lány Európába utazik, hogy felkutassa a dédszülei meggyilkolásáért felelős náci őrt.

Cigája
#72405

NA Cigája  (2007)

dokumentum

A dokumentumfilm, mely elnyerte a 14. Országos Diákfilmszemle fődíját a középiskolás kategóriában, bemutat egy csanádpalotai juhászt és az általa tenyésztett őshonos birkafajtát,... több»

Rendező: Ferge Roland

#72406

dokumentum

Egy afrikai születésű művész állítása szerint megoldást talált a klímaváltozásra. Az őt ért kritikák ellenére továbbra is egy zöldebb és élhetőbb világért küzd.

Rendező: Mariette Faber

Botrány a birodalomban
#72407

Viktória királyné, a világtörténelem egyik legerõsebb asszonya összeroppan férje, a néhai Albert herceg halála után. Családtagjai hiába vigasztalják, a gyászba és depresszióba... több»

Mesterek köszöntése
#72408

dokumentum

A nagyváros rejtett zugaiban megbújik még néhány kis üzlet, műhely, amelyek valaha nagyon jellemzőek voltak Budapestre. Ezekben tevékenykednek több generáció óta azok a mesteremberek,... több»

Rendező: Bán Dávid

Egyenlő esélyeket mindenkinek
#72410

A megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának aktuális kérdései.

Rendező: Keleti Ágnes

Ősfény - Urlicht
#72411

rövidfilm

A kisfilm egy huszonéves lány, Adél álma, aki fél a vonatoktól, és nem mer vonatra szállni. Szorongásától álmában megjelenő távoli nagynénje, Mally néni segít megszabadulni, aki... több»

Akác utca
#72412

NA Akác utca  (2003)

dokumentum | életrajzi

Flóra történetéből kiindulva - akinek sikerült elköltöznie a cigánytelepről - a családból további három ember sorsa is jobbra fordult. Közülük egyik sem önerőből, hanem... több»

Csodás leletek: a természet ősi kincsei
#72413

dokumentum

Fortey professzor egy ősi vulkanikus tó maradványainál bukkan lenyűgöző leletekre. több»

Hazámhazám
#72414

A Krétakör Büchner-ciklusának befejező darabjaként a Danton halála című drámát, mint referenciát és ihletforrást kezelve, az előadás arra vállalkozik, hogy áttekintse... több»

#72415

dokumentum | dráma

A film a queensi fiatalokról szól, akik a szegénységről és erőszakról szerzett tapasztalataikat szó szerint varázslattá igyekeznek átalakítani. több»

Rendező: Ted Wallach

Szereplők: Thomas Hayden

Gyarmati Dezső
#72416

életrajzi

Gyarmati Dezső mindig az élen maradt, a világ legjobbjai között is. Pedig olyan helyen élt hetven évet az emberiség legembertelenebb századából, ahol a legjobbakat üldözni szokták.... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Gyarmati Dezső

Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
#72417

dokumentum

Grencsó István több évtizede az avantgárd jazz egyik leghitelesebb egyénisége. A '80-as években a Dresch Quartetben ismertté vált szaxofonos a big bandtől a trióig a legkülönbözőbb... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Grencsó István

Kétszer egy nem mindig kettő
#72418

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

A Templomdombtól a Műcsarnokig
#72419

dokumentum

Pillanatok a szentendrei Vajda Lajos Stúdió történetéből. A dokumentumfilm három évtizeden át kíséri a kortárs magyar avantgarde egyik legizgalmasabb, legkülönösebb... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kispál 20
#72420

NA Kispál 20  (2007)

zenés

A Dél-Magyarországról induló, országos hírnevet szerzett együttes tavaly decemberben tartotta Pécsett 20 éves jubileumi koncertjét, melyen az új szerzemények mellett - a közönség... több»

Rendező: Seres Tamás