Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Blanca & Pepita
#72421

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Veletek vándorolgatok...
#72422

dokumentum

Az Erdélyi Kárpát Egyesületet, népszerű nevén az EKÉ-t 110 éve alapították azzal a céllal, hogy támogassa a turizmust, a környezet- és természetvédelmet, segítse a honismereti... több»

Rendező: Xantus Gábor

A Kazal
#72423

NA A Kazal  (1981)

életrajzi

Tudod, hogy mennyivel nehezebb megnevettetni az embereket, mint megríkatni ? ( Kazal László )

Rendező: Bilicsi Erzsébet

Csillagom, révészem
#72424

életrajzi

Török Erzsi kolozsvári származású népdalénekes pályáját Kodály ösztönzése szerint alakította. A népdalok tiszta és élethű éneklésétől eljutott a műzene előadásáig. A... több»

Rendező: Szabó Szilárd

Variációk egy témára
#72425

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Róbert és Róbert
#72426

rövidfilm

Róbert sokat van egyedül: édesanyja meghalt, az apjával pedig alig találkozik. Egy nyomasztó délutánon megismer valakit, aki még nála is magányosabb...- 1982. Babelsberg - elismerő... több»

#72427

NA Jónás  (1998)

animáció

A bibliai történet humoros feldolgozásában Jónás nem csügged sorsa miatt, kényelmesen berendezkedik a hatalmas állat gyomrában, aki magatehetetlenül tűri, hogy zsákmánya tüzet rak,... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

XVI. Győri Zenei Nyár `81. - Kovács Kati-show
#72428

zenés

A Magyar Televízió 1981-ben rögzítette a győri Kisfaludy Színházban Kovács Kati és barátai koncertjét. Közreműködik: Universal együttes, Borbás Imre, Fekete István, Koncz Tibor,... több»

Mi lett a Szörénnyel?
#72429

dokumentum

60 éve született Szörény Rezső filmrendező, nemzedéke egyik legeredetibb tehetsége. Barátai és munkatársai rá emlékeznek a dokumentumfilmben.

Szabadkikötő
#72430

rövidfilm

A film egy férfi sok-sok év alatt történt megfigyeléseinek, utazásainak lenyomata. Az idő és az események sűrítve jelennek meg a felvillanó képek, a zene és a költői narráció... több»

#72431

NA Elígeme  (2016)

(1)

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy fiatal pár elmenekül a nagyvárosi forgatagból, hogy néhány napot együtt töltsenek egy vidéki házban. Minden idillinek tűnik, amíg a férfi be nem vallja, mit érez. több»

Rendező: Carlos Muñoz

Szereplők: Alba Ribas, Joan Sureda

#72432

NA Before Dawn  (2024)

dráma | háborús

Jim Collins és zászlóalja utazása a nyugati fronton. több»

Szerelmes levelek - Komár László koncertje
#72433

dokumentum

Komár László és a Scampolo 1998. február 13-án a Budapesti Kongresszusi Központban adott Valentin-napi koncertje. több»

Rendező: Tánczos Gábor

Az égigérő fa
#72434

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

Mátrai képek – Kodály-emléktúra
#72435

dokumentum

A Mátra természeti szépsége mindig is vonzotta a művészeket, tudósokat, természetjárókat. Itt találta meg második otthonát Kodály Zoltán. Őrá emlékeznek a Kodály emléktúra... több»

#72436

dráma

Blue Comptonból Atlantába költözik, hogy egyetlen élő családtagjávaé, a fivérével, Ray-jel éljen, akit már tíz éve nem látott. Blue számára kihívást okoz az új város, ahol... több»

Petőfi percei
#72437

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#72438

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

The Trap
#72439

horror | krimi | thriller

Egy egykori fegyenc bosszút esköszik a gengszter rapper, és egyben néhai barátja ellen, aki 14 éve cserbenhagyta egy rablás során.  több»

#72440

dokumentum

A film három közép-amerikai migráns sorsát kíséri nyomon, akik a jobb élet reményében elindulnak észak felé.

Rendező: Hauke Lorenz