Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Első könyvem... (Eifert János portré)
#72441

dokumentum

"A fotográfus - bármilyen furcsa - úgy csinálhat képet, hogy találkozik a pillanattal, és ha föl van készülve rá, akkor megörökíti. De készíthet úgy is képet, hogy találkozik... több»

Rendező: Kálmán János

Panoptikum
#72442

NA Panoptikum  (2007)

dokumentum

A disznók mindent fölfalnak, legyen az tyúk, tojás, ember vagy lim-lom. Viszont mindent meg lehet menteni, ahogy ezt Petrohai Gábor kályhásmester is teszi. Szorgos munkával gyűlnek a... több»

The Eternal
#72443

NA The Eternal  (2016)

rövidfilm

Egy pizzafutár lány rejtélyes ügybe keveredik. több»

Haraszty István mobiljai
#72444

dokumentum

Az operatőri vizsgafilm Haraszty István szobrászművészt és műveit mutatja be.

Rendező: Gulyás János

Húsvéti hajnalozás Alsósófalván
#72445

dokumentum

Húsvét vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a sóvidéki Alsósófalván a besorozott katonalegények énekelve, zeneszóval felkeresik a lányos házakat és megöntözik,... több»

A gyűjtő
#72446

NA A gyűjtő  (2009)

dráma | rövidfilm

Brúnó és Márta testvérek. Az életképtelen Brúnót semmi nem érdekli rovargyűjteményén kívül. Márta gondozza, akinek egy nap elege lesz tehetetlen bátyjából, a sötét, büdös... több»

Szakadás
#72447

NA Szakadás  (2007)

dráma | rövidfilm

A vigasztalan kelet-európai környezetben egy fiatal anyának minden erejére szüksége van, hogy megváltoztassa a sorsát.

Lelkem feszülj hitekkel újra - Találkozás a 70 éves Obersovszky Gyulával
#72448

életrajzi

Obersovszky Gyula (1927-2001) költőről, az 1956-os forradalom hőséről, az Igazság és az Élünk című lapok szerkesztőjéről 70. születésnapja alkalmából készült a portréfilm. Az... több»

Rendező: Koltay Gábor

Tom és Jerry megcélozza a Marsot
#72449

animáció

Miután a soha véget nem érő csetepaté egy űrhajóba sodorja őket, Tom és Jerry akarva akaratlanul is oda merészkedik, ahol macska és egér még nem járt azelőtt: a Marsra! A marslakók... több»

#72450

családi

Egy ősi tenger-varázslat emberré változtat egy delfint, egy ördögi bűbáj szitakötővé változtat egy kamasz fiút és egy egyszer jó és szerető medúza királynő gonosz tündér... több»

Két hét pihenő
#72451

dokumentum | életrajzi

Márika 1947-ben tizenhét éves árva lányként került a Visky családhoz. Visky Ferenc református lelkészt 1958-ban a szekuritáte letartóztatta, és a bíróság államellenes... több»

Csávási ballada
#72452

A Kárpát-medence Kincsei elnevezésű Fesztivál nyitónapján az Egri Gárdonyi Géza Színházban mutatta be a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és a Jászság Népi Együttes, a... több»

Mese az öt kis kínairól
#72453

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»

27. emelet
#72454

NA 27. emelet  (2007)

kísérleti film

A film Cindy Sherman amerikai fotográfus Untitled Film Stills című képsorozatából fókuszál rá a 27. képre, ahol Cindy Sherman tébolyult külsővel jelenik meg. A film arra koncentrál,... több»

#72455

családi | dráma | fantasy

A film egy sérült családról szól, akik próbálják felnevelni a fiukat, de a helyzet bonyolódik, amikor a gyerek kezd elégedetlen lenni a kommunikációs módszerekkel.

Rendező: Wee-an Choi

Magdafilm
#72456

NA Magdafilm  (2003)

dokumentum

Néhány alkalommal társául szegődhettem B. Müller Magdának, aki évtizedeken át fotózta oly sok magyar film születését, most azonban a kamera másik oldalára került. Így... több»

Rendező: Tóth Artin

Hitvallók és ügynökök – Az igazság szabaddá tesz benneteket
#72457

dokumentum | politikai

Vannak történelmi korok, amikor a történelem egy választóvonalat húz, s ekkor mérleget kell készíteni. Magyarországon elmaradt a társadalom tisztességes önvizsgálata, de sajnos az... több»

Elpusztítani mindent - Az ismeretlen polgárháború 1848/49
#72458

dokumentum

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát... több»

Rendező: Bicskei Éva

Nebulók
#72459

NA Nebulók  (2003)

animáció

Mi történik, ha egy hetedikes tanuló unatkozik az órán?

Rendező: Gulyás Gábor

Kispál és a Borz
#72460

zenés

A töretlen népszerűségnek örvendő Kispál és a Borz Marosvásárhelyen, a Félszigeten idén is meghódította a közönséget. Zenei világuk és Lovasi András elgondolkodtató... több»