Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Vihar lett úrrá a rejtett szívemen - Portréfilm Almásy Aladár festőművészről
#72401

életrajzi

A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat csak általa megnyíló, realitáson túli dimenzióiba vezető... több»

Rendező: Rohonyi Gábor

Halálos természet: Szuperkígyók
#72402

dokumentum

Vannak állatok, melyeknek félelmetes a hírük, de jobban megismerve őket kiderül róluk, hogy alaptalan a rettegésünk. A kígyókkal kapcsolatban sajnos nem ez a helyzet: ahogy a filmből... több»

Kutyakötelesség
#72403

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Az újjákeresztelt ország
#72404

dokumentum

A pravoszláv egyház legnagyobb ünnepét, a húsvétot mutatja be a film. A külsőségekben rendkívül gazdag pravoszláv egyház ősi szokásait ismerhetjük meg és olyan gyönyörű... több»

Rendező: Erdélyi Péter

Kortanúk – Rendszerváltozás a hadseregben – Lőrincz Kálmán vezérezredes
#72405

dokumentum

Éppen harminc esztendeje, hogy az 1989-es rendszerváltás következményeként megkezdődött a haderő gyökeres átalakítása. A Magyar Néphadsereg nyugatra „tájolt”, jelentős támadó... több»

Erdélyi vártemplomok
#72406

dokumentum

Erdély különleges építészeti emlékei az erődtemplomok. A 13. században a tatár, a 15. században az állandóan fenyegető török betörések tették szükségessé a határszéli... több»

Rendező: Wonke Rezső

A zsidónegyed - Pest zsidó arca - A három templom
#72407

dokumentum

Dohány utca, Klauzál utca, Király utca, Erzsébet körút a Pesti Zsidó negyed. Budapest városának erről az érdekes, sokszínű negyedéről még nem készült film. Az ötrészes sorozat... több»

Rendező: Ocsenás Tamás

Kalandozók klubja
#72408

kaland

Kornel és Maks, mint a legtöbb tini, ideje nagy részét a számítógép előtt tölti. Egy nap betoppan a bolondos Dionizy bácsi, aki csodás kincsről mesél nekik, amit még a dédapjuk... több»

Jegyzetek a homeopatiáról
#72409

dokumentum

A film a hagyományos orvoslás kiegészítőjeként egyre gyakrabban alkalmazott homeopatiás orvoslás történetével és gyakorlatával ismerteti meg a nézőt. A homeopátia a szervezet... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

A szobor
#72410

NA A szobor  (2005)

dokumentum

A film kiváló magyar szobrászok munkáinak bemutatásával ábrázol különféle szobrászati technikákat: kő, fa, és bronzszobor készítési módszereket. Ezenkívül a szobrászok ars... több»

Rendező: Vékás Péter

Kína elfeledett uralkodónője
#72411

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Millenniumi Krónika
#72412

dokumentum

István 1000 karácsonyán kapott koronát II. Szilveszter pápától. Hatalmát Istentől eredőnek tekintette, és már koronázása előtt hozzálátott népének megkereszteléséhez és a... több»

Rendező: Bakos Katalin

#72413

Hat elit mászóból álló álomcsapat vág neki a világ egyik utolsó meghódításra váró sziklamászó terepének, az Antarktisz jégbe fagyott tornyainak. Jimmy Chin és Conrad Anker az... több»

Béres Alexandra - 200% Alakformálás mesterfokon
#72414

táncfilm

Ezt az anyagot Alexandra az évek során szerzett tapasztalataira és a közönséggel való találkozásokkor kapott visszajelzésekre építve alkotta meg. A mindenki által könnyen követhető... több»

Szereplők: Béres Alexandra

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#72415

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

Fizika a küzdőtéren
#72416

rövidfilm

A versenyek mozgásritmusa, a küzdelmek biomechanizmusa négy tételben jelenik meg. A munka, a lendület, a mozgásimpulzus és a forgó mozgás mint a sportfizika alapvető jelenségei... több»

Rendező: Csőke József

A bűvös szék
#72417

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Se kép, se hang
#72418

kísérleti film

"Micsoda, micsoda...! Az, hogy nincs... nincs nő, nincs sírás... nincs lóvé és nincs munkám se, és akkor jön ez az állás, ez az Escort-meló, és marha jó, és rögtön belezúgok az... több»

#72419

dokumentum

Adolf Hitler, a Harmadik Birodalom feje 1943 végétől egy új fegyverben látta a végső győzelem lehetőségét. Egy, a radar számára láthatatlan, körkörösen szálló repülőgépszerű... több»

Rendező: Vitalij Pravdivtse

#72420

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»