Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kossuth tér 1956
#72481

dokumentum

Az 1956-os forradalom egyik kultikus helyszíne a budapesti Kossuth tér. Az ott zajlott forradalmi eseményeket idézik meg a film résztvevői aprólékos hitelességgel. Az eddigi kutatások... több»

Rendező: Sibalin György

Féltve őrzött jövő
#72482

dokumentum

Jászkisér és Jászszentandrás jövője féltve őrzött múltjukban, néphagyományaiknak ápolásában, a jász öntudatban gyökerezik. Jászkisér egyik büszkesége a tíz éve alakult... több»

Rendező: Jurányi Anna

Mozi zongorára
#72483

filmetűd | rövidfilm

Bartók Mikrokozmoszának apró játékai néha szemlélődésre, néha gyors táncra, néha drámai váltakozásra, néha frivol kapcsolódásra hívják az archívum képeit, 21 filmetűdben.A... több»

Rendező: Silló Sándor

Ízőrzők: Oszkó
#72484

dokumentum

A Vas megyei Kemenesháton, Vasvár mellett fekszik Oszkó, melynek gasztronómiáját az erdő közelsége és a borkultúra határozza meg. A filmből megismerhetjük a híres vasi pecsenye, a... több»

Rendező: Móczár István

#72485

NA Feels Good  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Az életed legrosszabb napja néha az életed legjobb napja.

Ablonczy László - A Nemzeti varázskörében
#72486

dokumentum

Ablonczy László a magyar kultúr-, azon belül elsősorban a színháztörténet fontos szereplője. Szakmai elkötelezettsége a rendszerváltás után, a Nemzeti Színház igazgatásának... több»

Rendező: Komár István

#72487

thriller

Sal Di Pasqua adós maradt a maffiának, ezért meg kell ölnie Byron Bravót, a veszélyes bűnözőt. Sal azonban egyre inkább csodálni kezdi a férfit, így a meggyilkolása már nem is... több»

Mozgóképregény – A Korbuly család XX. százada
#72488

dokumentum | életrajzi

Amikor a magyar műszaki élet jeleseit számba vesszük, többször felbukkan a Korbuly név. Mérnökök, fejlesztők, konstruktőrök égen-földön-vizen. Mi lett volna Kandó Kálmán... több»

Komámasszony, hol a stukker?
#72489

vígjáték

A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházából jelentkezünk, ahol Sándor János rendezésében került bemutatásra Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című darabja. Ablaktalan,... több»

Pál utcai fiúk
#72490

némafilm

"A filmet ebben az évben kaptuk meg a belgárdi archívumból és a Magyar Filmlaboratóriumban újítottuk fel. A film erősen zsugorodott nitró-pozitív kópiájáról a felvételi negatív... több»

Százévesen
#72491

dokumentum

A film készülésének évében töltötte be századik évét Hrabovszki János, aki kora ellenére szellemileg és fizikailag irigylésreméltóan friss. Az ő világlátását, kis és nagy... több»

Rendező: Fuzik János

Summertime
#72492

NA Summertime  (2009)

rövidfilm

Ellenségünk a kánikula, és barátunk a főhős. A gyermeki fantázia maga alá gyűri a felnőttek nemtörődöm világát.

Queen Mary, az óceánok királynője
#72493

dokumentum

Első útjának 80. évfordulója alkalmából ez a dokumentumfilm elmeséli a Queen Mary óceánjáró rendkívüli történetét és utazását a glasgow-i hajógyárból az egyesült... több»

#72494

vígjáték

Bernie és Val átver egy erőszakos embert, aki hajtóvadászatot indít, hogy móresre tanítsa őket.

Arckép sötét háttérrel
#72495

dokumentum

Kásás Andor tízéves korában elszakadt családjától, katonai középiskolába került. A II. világháborúban Donnál, a 23. könnyűhadosztály vezérkari főnökeként teljesített... több»

Rendező: Kisfaludy András

Utcaképes
#72496

NA Utcaképes  (2003)

dokumentum

A film készítői másfél éven át követték nyomon száz hajléktalan felnőtt és gyerek vándorlását, életét Budapest utcáin. A film látásmódja azért különleges, mert a... több»

Rendező: Elbert Márta

Viszony
#72497

NA Viszony  (2009)

dráma | rövidfilm

Egy férfi ébredésének lehetünk tanúja. Látszólag minden rendben van körülötte. Milyen titkot rejteget?

„Bármi legyen, gazdagít”
#72498

dokumentum

Film a szeretetről, a mese erejéről. Egy budapesti színésznő, Kecskés Karina a távoli Moldvában talál rá az életének külön szálon futó eseményeiből szőtt egységes szőttesre.... több»

Szívzörej
#72499

NA Szívzörej  (1971)

Laurent 14 éves, és népes családjában egyre magányosabbnak érzi magát. Apja orvos, állandó idõhiányban szenved, anyja viszont különbözõ szerelmi kapcsolatokba menekül. A fiú... több»

Művész válaszút előtt
#72500

életrajzi

A Duna Televízió forgatócsoportja 1993-ban készített interjút korunk egyik legnagyobb rendezőjével, Andrzej Wajdával.