Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
NOX - Időntúl
#72461

zenés

A NOX zenekar 2008-as, a Sportarénában adott koncertjének felvétele. több»

Árnyékban
#72462

NA Árnyékban  (1999)

rövidfilm

Páskándi Géza groteszk abszurdjának témája a vegytiszta, anyagiasult félelem, az elaljasodás. A mindenkori hatalom "játékainak" hatására feltárulkozik a félelem mechanizmusa, a... több»

#72463

thriller | vígjáték

Egy közismert influencer, Abbie Rose otthonát egy csapat aktivista szállja meg, akik felhasználják popularitását, hogy egy kockázatos tervet valósítsanak meg, ami nagy nyereséggel jár. több»

#72464

NA Isósceles  (2017)

dráma

Manuel megismerkedik Danilóval, és közel kerülnek egymáshoz. Ezt követően Manuel megismeri Eloisát is, és kölcsönös szenvedély alakul ki közöttük, de Manuel nem sejti, hogy Danilo... több»

A múzsa csókja
#72465

életrajzi | játékfilm

A múzsa csókja irodalmi tévéfilm legújabb epizódja klasszikus női írónkat, Kaffka Margitot és szerelmét, férjét, Bauer Ervint mutatja be, dramatizált jelenetekbe szőve Kaffka Margit... több»

Szarvasgombászás Erdélyben
#72466

dokumentum

Majd' mindenki hallott róla. Tudjuk, hogy ritka csemege, hogy disznókkal, kutyákkal keresik, majd kiássák. A föld alatt él és fekete, ezért régen az ördöghöz tartozónak hitték, és... több»

Fejtő Ferenc
#72467

dokumentum

Fejtő Ferenc, a Franciaországban élő író feleleveníti a magyar irodalom háború előtti epizódjait, beszél József Attiláról és a Szép Szó című folyóiratról valamint párizsi... több»

Rendező: Lugossy István

A párkák
#72468

NA A párkák  (1975)

játékfilm

Valahol, egy latin-amerikai országban három nő ül egy hangszigetelt szobában. Feladatuk, hogy a politikailag veszélyesnek ítélt elemek minden beszélgetését lehallgassák. Úgy fonják... több»

A kamerás emberek - A mozi, a kinematográfia úttörőinek története a Délvidéken
#72469

dokumentum

A filmművészet két első délvidéki és közép - európai úttörőjének Lifka Sándornak és Bosnyák Ernőnek élete és munkássága Bácskához, azaz Szabadkához és Zomborhoz... több»

Állvamaradás
#72470

rövidfilm

Utazol megszokottan a nem is túl zsúfolt villamoson. Körülötted holtfáradt emberek, de van, aki csak nézelődik. Aztán egyszer csak jön az ellenőr, kéri a jegyeket. És szörnyű dolog... több»

Tűzorgona
#72471

NA Tűzorgona  (2008)

dokumentum

Michel Moglia francia feltaláló és zenész a tűzorgonának nevezett hangszer feltalálója. Különleges hangszerével járja a világot. A filmsorozat az ő munkásságába tekint bele,... több»

Rendező: Bereczki Csaba

Szereplők: Michel Moglia

Jókai Komároma
#72472

dokumentum

Komárom a XIX. század elején, tehát Jókai Mór születésekor élte fénykorát. S hogy a kis Jókai Móric bölcsője éppen e városban ringott, minden rá emlékeztet Komáromban. Az... több»

Rendező: Tanos Miklós

Pedig...!
#72473

NA Pedig...!  (1975)

rövidfilm

A heves megyei Visznek község orvosnője, dr. Rácz Mária három év alatt a falu szeretett doktornője lett, pedig származását tekintve cigány...

Rendező: Csőke József

Kazetta
#72474

NA Kazetta  (2010)

dokumentum | kísérleti film

A film alapjául szolgáló hanganyag egy általános iskolai osztálykirándulás során rögzített felvétel.

Rendező: Lichter Péter

Tűzijáték: Tudomány és történelem
#72475

dokumentum

A film készítői arra vállalkoztak, hogy korabeli leírások alapján megpróbálják elkészíteni a legkorábban gyártott angol tűzijátékok másolatát. Behatóan tanulmányozzák a Tudor... több»

Dávid és Kamilla
#72476

családi

A mesék szereplői olykor kisétálnak történeteikből és megkezdik hétköznapi életüket, mint ahogyan a hétköznapok hősei is ellátogatnak Hetedhétországon túlra. Dávid és Kamilla... több»

Rendező: Vizi Mária

Most, minden nap
#72477

kísérleti film

Szófiában kétmillió ember él.Három éve nem találkoztam velük.Most kellett keresnem valakit.Mert most voltam ott.Értettem mindent és mindenkit.Már nem kellett beszélni.Az idő... több»

Rendező: Ruszev Szilvia

#72478

életrajzi

Dokumentumfilm Victoria de los Angeles énekesnő életéről és művészetéről.

Tisztaberek
#72479

NA Tisztaberek  (2010)

dokumentum

Magyarország legszegényebb régiójában, egy Tisztaberek nevű faluban 1987-ben helyi cigányok 60-70 fős csoportja kegyetlenül agyonveri a "falu legerősebb magyarját", Csányi Sándor... több»

Rendező: Erdélyi János

A Perfect Day for Banana Leaves
#72480

dokumentum

A libanoni határ közelében banánok nőnek, amelyeket a gázai övezetbe szállítanak.

Rendező: Yavin Rubinstein