Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Exit
#72481

NA Exit  (2010)

játékfilm | krimi

Főszereplőnk egy nap emlékek nélkül ébred fel, egy gyilkosság korona-tanújaként. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy elrabolt nő, akinek tartózkodási helyét egyedül az... több»

Rendező: Lóth Balázs

#72482

dokumentum | rövidfilm

A rövidfilm egy fáradhatatlan vállalkozót mutat be, aki megváltoztatta egy addig elhanyagolt üdülőváros arculatát. több»

Rendező: Jessica Congdon

Szereplők: Crista Luedtke

Bíró Lajos festőművész
#72483

életrajzi

Bíró Lajos festőművész magyar-, történelem- és rajzszakos tanárként szerzett diplomát Egerben. Politikai szerepvállalása miatt 1956 után börtönbe került, ahol napjait alkotással... több»

Rendező: Fekete Gábor

Von Höfler vagyok
#72484

dokumentum

Von Höfler Tibor régi filmjeinek és elbeszéléseinek tükrén keresztül nézünk a pécsi bőrgyáros-tímár generációk több évszázadokon átívelő, gazdagon burjánzó sorsvonalaira.... több»

Rendező: Forgács Péter

Szereplők: Höfler Tibor

Kisszínpadon nagy színház
#72485

dokumentum

A dokumentumfilm a 60-70-es évek legjelentősebb amatőrszínházi műhelyeit mutatja be: az Universitast, az Egyetemi Színpadot, a Manézs Színházat, a Szegedi Egyetemi Színpadot, a Stúdió... több»

Koplalóművész
#72486

rövidfilm

Századfordulós történet a ketrecben mutogatott éhezőművészrôl, aki egy idő után már képtelen kilépni a szerepéből. A Franz Kafka novellájából készült film címszerepét... több»

#72487

NA Galamsey  (2017)

dráma | rövidfilm

A rövidfilm illegálisan dolgozó afrikai aranybányászokat mutat be. több»

Elszakítva
#72488

NA Elszakítva  (2002)

dráma | rövidfilm

Ella és János egy értelmi fogyatékosokat gondozó intézetben egymásba szeretnek. Szerelmükből egy egészséges kislány születik. A Gyámügy nevelőszülőknél helyezi el Beatrixet.... több»

Nagyapák és forradalmak
#72489

dokumentum

Hegedűs András volt magyar miniszterelnököt még a mai napig felelősségre vonják az 50-es években játszott politikai szerepe miatt. Ő volt az, aki 1956-ban aláírta a szovjet csapatok... több»

Rendező: Hegedűs Péter

Yasmine
#72490

NA Yasmine  (2010)

játékfilm | rövidfilm

Krisztián sikeres forgatókönyvíró, de most írói válságban szenved, míg nem találkozik egy prostituálttal, Yasmine-nal. A lány körül zűrös emberek és ügyek keringenek, ezért az... több»

Fenségesen élni - Ferencz István építőművész
#72491

életrajzi

A portréfilmben megismerhetjük Ferencz István vízhez, természethez fűződő, életre szóló kapcsolatának jelentőségét és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel... több»

Rendező: Bonta Zoltán

Főúr, írja a többihez!
#72492

játékfilm

A Főúr, írja a többihez! című tévéjáték Bajor Andor novellái alapján készült.

Fellebbezésnek helye nincs!
#72493

dokumentum | történelmi

"Az ötvenhatosokra kirótt legtöbb halálos ítélet ezzel a mondattal zárult (az akkori szóhasználatban ez úgy szerepel: "a fellebezés lehetősége nélkül"). És nem volt apelláta az... több»

#72494

dokumentum

Az Akopán Tepui: Az istenek hegye című dokumentumfilmben a venezuelai Akopán Tepiu hegységet meglátogató sziklamászók kalandjaival ismerkedhetünk meg. A hegység a dzsungel közepén... több»

Szenes Hanna - Anikó
#72495

dokumentum | életrajzi

Szenes Anikó, avagy Hannah Senesh nevét az egész világon ismerik. Műveit húsznál több nyelvre fordították le és ötven országban adták ki. Magarországon született, budai... több»

#72496

NA Dysmorphia  (2015)

animáció | rövidfilm

A filmben egy gerinchibával született ember csontvázát láthatjuk és követhetjük végig.

Rendező: Kate Grubb

Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya (Isten angyalainak sokszor nincsen szárnya)
#72497

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör szimbolikájához hozzátartoznak az angyalok. A műsor a bibliai és a művészettörténeti hagyomány angyalokról szóló ábrázolásait mutatja be. Elhangzik... több»

Cápacsalogató partok: Shark Bite Beach
#72498

dokumentum

2008-ban egy hónap erejéig cápaszakértők és cápavadászok gyűltek össze Dél-Kalifornia és Mexikó partvidékén. A filmben nyomon követhetjük az események kibontakozását. több»

#72499

dokumentum

Elisa Maino fiatal olasz sztár, aki hamar kamaszok millióinak szívébe lopta be magát. Első könyve, az #OPS hamar Olaszország legsikeresebb könyvévé vált, eseményeire pedig rajongók... több»

Betlehemi királyok
#72500

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin