Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Társasjátékok
#72501

dráma

Egy bárban töltött este után jókedvű társaság érkezik az elegáns villába: a házigazda és barátai, három összeszokott pár, valamint vendégeik. Paloma, a bártáncosnő az aznap... több»

A háború vége: Japán bukása színesben
#72502

dokumentum

Egyedülálló filmfelvételek az amerikai haderőkről, a II. világháború csendes-óceáni térségéről, és a vereséget szenvedett Japánról. Számos aspektusból követhetjük nyomon a... több»

Béres Alexandra - Egyensúlyban önmagaddal
#72503

táncfilm

Az Egyensúlyban önmagaddal című új mozgásanyag az előző években megszokottak szerint, ismét valami újdonsággal szeretne szolgálni! Egyszerre ötvözi a már korábban megismert... több»

Szereplők: Béres Alexandra

Múzsák kőasztala
#72504

dokumentum

A nagy erdélyi kultur-mecénás, báró Kemény János meghívására 1926 és 1944 között Marosvécsen találkoztak nyaranta az írók. A Helikonnak ma három szimbóluma van Vécsen: a... több»

Rendező: Zika Klára

Az élet peremén
#72505

dokumentum

A filmből megismerhetjük, hogyan működött együtt 1939-től Henryk Sławik, a Lengyel Polgári Bizottság vezetője a magyar menekültügyi kormánybiztossal, id. Antall Józseffel. Sławik... több»

Egy nő igaz története
#72506

rövidfilm

A Cannes-i Arany Pálma-díjas rendező, Iványi Marcell filmje 2007 októberében debütált az RTL Klub műsorán. A film egy nő történetét meséli el, aki szembeszáll az egyik leggyakoribb... több»

A nő históriája
#72507

rövidfilm

Történelmi kronológiai áttekintés a nő helyzetéről és szerepéről különböző társadalmakban.

Rendező: Bozsogi János

Otthonom, Tarnabod
#72508

dokumentum

2004 őszén egyedülálló hajléktalanság-kezelő program indult Magyarországon. Hajléktalan családok egy kiválasztott kis csoportja Tarnabodon, Budapesttől 120 km-re lévő kis faluban... több»

Rendező: Hajdú Eszter

A sor
#72509

NA A sor  (2003)

dráma | rövidfilm

Hová tűnnek azok a gyerekek, akiket a szüleik az iskolában felejtenek?

Rendező: Fliegauf Benedek

Szereplők: Morgován Dániel

Tél a vadonban
#72510

dokumentum

Míg a tél az ember számára a síelés, a szánkózás és a nagy havas kirándulások időszaka, az állatok esetében szó sincs effajta kikapcsolódásról: nekik ezek az év legkeményebb... több»

Ha gitt van, egylet is van
#72511

dokumentum

Molnár Ferenc mindenki által ismert művében, a Pál utcai fiúkban hangzik el a következő mondat: "... ha gitt van, akkor megint egylet is van!" Sós Ágnes filmjében általános iskolás... több»

Rendező: Sós Ágnes

Emlékezés Hamvas Bélára
#72512

dokumentum

A film felidézi Hamvas néhány művének részletét, és emlékeznek rá azok, akik ismerték.Közreműködik: Kemény Katalin, az író özvegye, Blaskó Péter színművész, Kuczka Péter... több»

Róma pápái és a magyarok
#72513

dokumentum

Több mint ezer esztendeje immár, hogy István fejedelem megkoronázásával szimbolikusan megszületett a magyar állam - máig a magyar nemzetközösség életének legfontosabb fenntartója... több»

Rendező: Erdőss Pál

Kétszer egy nem mindig kettő
#72514

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

A legkisebb magyar
#72515

életrajzi

Van egy ember, aki kilovagolt a kommunizmusban, átgaloppozott Amerikán, sztárként ünnepelték három földrészen. A versenylovaglás professzora Kállai Pál 70 éves. A ma is aktív... több»

Rendező: Dömötör Tamás

Ízőrzők: Kisnána
#72516

dokumentum

Közel háromszáz éve szlovák családok telepedtek le a Heves megye "mértani közepén" található Kisnánán. Hozták magukkal saját kultúrájukat, így a faluban a szlovák étkezési... több»

Rendező: Móczár István

Körúti esték
#72517

dokumentum

Kovásznai György festő, filmrendező, zenész, akit érdeklődése és tehetsége megátalkodott természetéből adódóan minden területen mesterré, szakemberré avatott, korának egyik... több»

Trianon és a Felvidék
#72518

dokumentum

A dokumentumfilm a trianoni döntés történelmi hátterét kívánja bemutatni, a Felvidék napi sajtójának és korabeli filmfelvételeknek segítségével. Fel akarja idézni a felvidéki... több»

Men of Granite
#72519

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Bereg vígságban, gyászban
#72520

dokumentum

Bereg az egyik legrejtélyesebb, legtitokzatosabb tája hazánknak. Ide nem vezet autópálya, sem vasút, talán éppen ezért tudta mind a mai napig megőrizni varázsát. A vidék... több»

Rendező: Zsigmond Dezső