Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Tabányi Mihály
#72521

Tabányi Mihály a 40-es, 50-es évek legnépszerűbb harmonikaművésze volt, aki zenekarával beutazta az egész világot. A filmben pályájának, életének legfontosabb helyszíneit kerestük... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Indonézia 4 arca - Toraja
#72522

dokumentum

Egyetlen biztos dolog van az életben, a halál. Nincs ez máshogy Indonézia egyik ősi népcsoportjánál a Torajáknál sem, akiknek első hallásra kissé durva, már-már érthetetlen... több»

Fejezetek a Hiradó történetéből
#72523

dokumentum

A dokumentum összeállítás az elmúlt 50 év híradózásának történetét mutatja be műsorvezetők, szerkesztők, operatőrök, tudósítók, gyártásvezetők szemén keresztül.

#72524

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

Nagymacskakirálynők
#72525

dokumentum

Az anyák dolga mindig nehéz – nagymacskaanyáké pedig még az átlagosnál is nehezebb. A színes összeállítás több ikonikus faj nőstényeinek az életébe is bepillantást enged. több»

Gyermekfilmek - Július 30
#72526

-Száz éve történt: Földön, vízen, levegőben Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv kitesz magáért Rendező: Nepp József

#72527

dokumentum

Hét történet a halálos bűnökről és az erényekről.

Rendező: Majda Sirca

Pettson és Findusz/A Mikulás Masina
#72528

animáció

TV-ben (Minimax, csütörtök 01:33)

Pettson, a gazda kis farmján él, műveli a földjét, gondozza állatait. Az állatok közül is leghűségesebb társa Findus, szeretett macskája, aki sok örömet okoz, akivel sok-sok... több»

Bite Radius
#72529

NA Bite Radius  (2016)

akció | rövidfilm

A film megtörtént eseményekre alapozva vizsgál egy gyilkossági ügyet.

Ausztria – a víz ereje
#72530

dokumentum

A kétrészes természetfilm utazás a világ egyik legszebb országában. A magas hegyek havas, jeges világától, hatalmas gleccsereitől, zúgó vízeséseitől és hegyvidéki patakjaitól az... több»

Jazzpódium - a Doldinger Passport közreműködésével
#72531

zenés

Az 1978-as debreceni Dzsessznapok keretében adott koncertet a müncheni Doldinger Passport, melynek vezetője és zeneszerzője Klaus Doldinger szaxofonos. A műsor feleleveníti a koncert... több»

Rendező: Molnár György

Hajléka Istennek, hajléka embernek
#72532

dokumentum

Makovecz Imre tervezte Szászrégen egyik új nevezetességét, a DIÓ-házat. Demeter József református lelkész azért választotta ezt a nevet, mert szolgálatuk hármas egységre épül:... több»

Rendező: Makó Andrea

Mária ottan érzi jól magát
#72533

dokumentum

Film a máriaradnai búcsúról, ahol a Bánát még ma is hihetetlenül vegyes lakossága együtt imádkozik ugyanahhoz az istenhez.

Rendező: Tóth Péter Pál

#72534

dokumentum

A dokumentumfilmben a Seychelle-szigetekhez tartozó D'Arros szigettel ismerkedhetünk meg, melynek egyedülálló természeti kincsei és élővilága, ill. zártsága és érintetlensége... több»

Az elefántkölyök
#72535

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

A süllyedő falu
#72536

dokumentum | életrajzi

Egy apró magyar falu értetlenül szemléli süllyedését. Az okok rejtélyesek, feltárásukhoz nem jön segítség. József azonban örök optimista. Alkot, postáz, reménykedik.

Rendező: Szirmai Márton

Ketten
#72537

NA Ketten  (2018)

dokumentum

„Sokan azt gondolják, hogy a Down-kórosok nem normálisak. Szerintem, mi nem vagyunk azok. Mert, hogy ők bizonyos dolgokat nem olyan “profin” csinálnak, mint mi, a “normálisok”. Ez... több»

Rendező: Dobray György

Kádár János utolsó beszéde
#72538

dokumentum

1989. április 12-én az MSZMP központi Bizottságának zárt ülésén megjelent és felszólalt Kádár János, a párt 77 éves elnöke, aki ekkor már egy éve betegeskedett. Az utolsó szó... több»

Rendező: Sólyom András

#72539

dokumentum

Volt valaha Marco Polo, a világ legismertebb utazója Kínában? Ugyanis vita folyik arról, hogy a velencei könyve valóban személyes beszámoló-e a 13. századi középkori Kínai... több»

Alexandra Pavlovna, a magyarok királynéja
#72540

dokumentum

1799-ben Ferenc császár azért küldte el öccsét Szentpétervárra, hogy feleségül kérje Nagy Katalin cárnő kedvenc unokája, I. Pál cár leánya kezét. A tervezett házasság nem... több»

Rendező: Szakály István