Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Akác utca
#72541

NA Akác utca  (2003)

dokumentum | életrajzi

Flóra történetéből kiindulva - akinek sikerült elköltöznie a cigánytelepről - a családból további három ember sorsa is jobbra fordult. Közülük egyik sem önerőből, hanem... több»

Csodás leletek: a természet ősi kincsei
#72542

dokumentum

Fortey professzor egy ősi vulkanikus tó maradványainál bukkan lenyűgöző leletekre. több»

Hazámhazám
#72543

A Krétakör Büchner-ciklusának befejező darabjaként a Danton halála című drámát, mint referenciát és ihletforrást kezelve, az előadás arra vállalkozik, hogy áttekintse... több»

#72544

dokumentum | dráma

A film a queensi fiatalokról szól, akik a szegénységről és erőszakról szerzett tapasztalataikat szó szerint varázslattá igyekeznek átalakítani. több»

Rendező: Ted Wallach

Szereplők: Thomas Hayden

Gyarmati Dezső
#72545

életrajzi

Gyarmati Dezső mindig az élen maradt, a világ legjobbjai között is. Pedig olyan helyen élt hetven évet az emberiség legembertelenebb századából, ahol a legjobbakat üldözni szokták.... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Gyarmati Dezső

Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
#72546

dokumentum

Grencsó István több évtizede az avantgárd jazz egyik leghitelesebb egyénisége. A '80-as években a Dresch Quartetben ismertté vált szaxofonos a big bandtől a trióig a legkülönbözőbb... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Grencsó István

Kétszer egy nem mindig kettő
#72547

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

A Templomdombtól a Műcsarnokig
#72548

dokumentum

Pillanatok a szentendrei Vajda Lajos Stúdió történetéből. A dokumentumfilm három évtizeden át kíséri a kortárs magyar avantgarde egyik legizgalmasabb, legkülönösebb... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kispál 20
#72549

NA Kispál 20  (2007)

zenés

A Dél-Magyarországról induló, országos hírnevet szerzett együttes tavaly decemberben tartotta Pécsett 20 éves jubileumi koncertjét, melyen az új szerzemények mellett - a közönség... több»

Rendező: Seres Tamás

Creating Gender Inclusive Schools
#72550

családi | dokumentum

A dokumentumfilm egy oaklandi általános iskola diákjaival folytatott beszélgetéseket tárja a nézők elé. A gyerekekkel őszinte társalgást folytattak a nemekről, ennek eredménye... több»

Rendező: Jonathan Skurnik

Magyar zarándokhely
#72551

dokumentum

Washingtontól nem messze amerikai magyarok megvásároltak egy darabka földet és felépítették rá a csarodai templom mását. E különleges emlékhely minden dísze - a hon-alapítók... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Trianon legendái
#72552

dokumentum

Használtak fizetett nőket az antant diplomatáinak meggyőzésére? Valóban hajózható folyóként emlegették a csehek az Ipolyt és a Ronyvát a tárgyalásokon? Milyen szerepet játszott... több»

Rendező: Csendes Csaba

Men of Granite
#72553

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Budapest fürdőváros
#72554

dokumentum

Budapest a múlt század harmincas éveiben érdemelte ki hivatalosan a fürdővárosi címet, de a pest-budai fürdőkultúra több évszázadra nyúlik vissza, s magába olvasztotta a török... több»

Rendező: Makó Andrea

Mozzzart
#72555

NA Mozzzart  (2007)

kísérleti film

A film egy ember és egy szúnyog küzdelmét meséli el, leegyszerűsített képi formában, Mozart zenéjére komponálva.

#72556

horror

A Forgotten Tales egy horror antológia, mely három vérfagyasztó történetet mesél el a Creepshow és a Történetek a kriptából hagyományát követve.

Etyeki Kezes-lábos
#72557

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»

Országos ideg
#72558

dokumentum

2007. április elsejével jogutód nélkül megszűnt a 139 éves Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet. A filmben az intézetben dolgozó orvosok, terapeuták beszélnek a bezárás... több»

Habfürdő
#72559

NA Habfürdő  (1979)

animáció

A Habfürdő párját ritkító kísérlet, és mint megvalósulás mindenképpen sikerfilm, amely mindenkihez szól és mindenkinek mond valamit. Talán még azt is: "változtasd meg az életed".... több»

Rendező: Kovásznai György

#72560

horror | misztikus | thriller

Egy nő szerencsésen túlél egy öngyilkossági kísérletet, ám az új élet számtalan borzalmat tartogat számára.