Közösség

Vélemény:

 

74 Graffiti fiúk

(2006)

Graffiti fiúk

 
szucszoli   2016.11.01 11:04
0

Meglepően jó film, pedig voltak rossz előérzeteim: azt gondoltam túl szájbarágós, vagy túl erőltetett lesz, vagy nem lesz egy épkézláb sztorija, amit megpróbálna majd elmesélni, de szerencsére semmi ilyesmiről nem beszélhetünk.

Abszolút a meglepetés erejével hatott, hogy ezek az ismeretlen színészek milyen kiválóan játszanak.
Ez a film nagyon hangulatos és hitelesen mutatja be ezeknek a graffitis figuráknak a világát, a magánéletüket. És a magánéletüket nem úgy mutatja be, ami a Maffiózok sorozatból ismert módon belemegy egy csomó érdektelen részletbe és érdektelen mellékszálakba, hanem mindig kellő mértéket és távolságot tud tartani, hogy ne vesszen el az néző érdeklődése.

Lehet ezen vitatkozni, de én azt gondolom, hogy az ilyen igényességű graffiti már olyan szintű, aminek a közlekedési társaságok által (egy rakás pénzért) való letakaríttatását fájdalmas végignézni.
Én azt gondolom, hogy meg lehetne oldani, hogy ezek a közlekedési társaságok kompromisszumokat kössenek néhány ilyen bandával.
Meg lehetne oldani, hogy olyan rajz kerüljön LEGÁLISAN a vonatra/falra, ami a társaságoknak is tetszik, mert mondjuk olyan a téma, ami kapcsolódik a közlekedéshez, vagy akár népszerűsíti a tömegközlekedést, amellett jópofa és feldobja az ember szürke hétköznapjait. (Jó példa erre a Kőbánya-felső vasútállomásnál található kocsma)
Csak sajnos pont az a baj, hogy ezeknél a válallatoknál nincsenek ilyen vezetők. Olyan vezetők viszont vannak, akik nyugger módon gondolkodnak.