Közösség

Vélemény:

 

80 Özönvíz előtt

(2016)

Özönvíz előtt

 
szucszoli   2016.11.30 09:05
0

Jól sikerült dokumentumfilm, bár én DiCaprio jelenlétét feleslegesnek érzem. Lehet, hogy lelkes környezetvédő, ami nagyon szép és jó dolog, csak hát legyünk őszinték: nem egy kompetens figura a témában.
Ha egy kicsit "belemenősebb" és több kritikai attitűdöt vállaltak volna be, illetve kevesebb érdektelen információt DiCaprio-val kapcsolatban, akkor még akár egy kiváló alkotás is lehetett volna.
Különben én röhejesnek tartom, amit a Tesla igazgatója állított, aki szerint 100 gigagyár elég lenne az egész világ energiaigényének kielégítésére.
Én tök jó dolognak tartom az akkumulátort, de hát azt ugye le kell gyártani, ami egyrészt környezetszennyező, ráadásul veszélyes hulladék, ami az elhasználódása után komoly veszélyt jelent a környezetre. Ráadásul annyira olcsón kéne adni, hogy az a pénz nem tudná fedezni a gyárak működéseinek gigaköltségeit. A napelemekkel meg ugyanez a helyzet.
Az a probléma a napelemmel, hogy mire egy átlag keresetű család be tudna fektetni egy ilyenbe, addigra összedől a ház.

Ja, hogy ez a technológia majd olcsó lesz?
És mikor?
30 év múlva, amikorra már a fél bolygó lakhatatlan lesz?

És a szénadóról még nem is beszéltünk! Gyerekek, ki az aki komolyan azt hiszi, hogy a szénadóval párhuzamosan nem fog megnőni drasztikusan a fakitermelés és ezzel együtt a tűzifa ára, ami egyrészt nem sokkal drágább, mintha gázzal fűtenénk, másrészt pont a legszegényebbek járnának rosszul, akik mással nem tudnak fűteni?!